Nunnalahden uimarannan urakka alkaa – talviuintipaikka sulkeutuu 20.11.

Uutiset
Nunnalahden uimarannan parannustyöt alkavat maanantaina 20.11. Urakan aikana Nunnalahden ranta-aluetta kunnostetaan ja laajennetaan, esimerkiksi laiturirakenteet uusitaan ja uusi grillauspaikka tuodaan alueelle. 
Nunnalahden uimaranta marraskuussa.

Urakan vuoksi Nunnalahden talviuintipaikka pukuhuoneineen sulkeutuu 20.11. eikä rannalla ole sen jälkeen uintimahdollisuutta. Sulun ajan asiakkaita palvelee Taimon talviuintipaikka, josta löytyy lämpimät pukuhuoneet ja suihkut. Pukusuojan avaimen voi lunastaa kaupungintalon asiointipisteestä panttia vastaan. Tarkista asiointipisteen aukioloajat.

Urakan aikana myöskään Nunnalahden rannan huoltorakennuksen edustan kulkureitti ei ole käytössä, mutta kävelytie huoltorakennuksen takana sekä muut kävelyreitit rannan ympäristössä ovat normaalisti kuljettavissa. 

Urakka tulee kestämään kevääseen. Kaupunki tiedottaa lähempänä töiden valmistumisajankohdasta ja Nunnalahden uimarannan avautumisesta. 

Nunnalahden uimarannan palvelut paranevat

Nunnalahden uimarannan urakassa vanhat laiturirakenteet korvataan kokonaan uusilla. Laiturin alkuosa rakentuu ns. arkuista, joiden välistä vesi pääsee virtaamaan, loppuosa toteutuu betoniponttonilaiturilla. Uusi laituri tulee olemaan nykyistä pidempi, ja sen myötä matalassa rannassa päästään syvemmille vesille. 

Laiturirakenteissa otetaan huomioon talviuintimahdollisuudet mm. avantopumppujen asennuksella. 

Nunnalahden uimarannan urakan aikana ranta-alue laajenee pohjoisen suuntaan. Kallioinen niemialue rannan perällä otetaan paremmin hyötykäyttöön toteuttamalla sinne grillauspaikka. Uimarannan uusi grillauspaikka korvaa Kailon grillauspaikan. 

Myös Nunnalahden rannan kioskin viereen tulee parempia mahdollisuuksia nauttia eväitä, sillä kioskin viereen rakennetaan uusi terassialue pöytäryhmineen. Ulkosuihku siirtyy kioskin vierestä pukusuojien yhteyteen. 

Osana urakkaa myös rannan kulkureittejä uusitaan sujuvimmiksi, esim. huoltorakennuksen yhteydessä. Lisäksi rannan kivipenkereitä korjataan ja muokataan ja alueella tehdään vihertöitä ja maisemointia. 

Nunnalahden uimarannan uudistusten tavoitteena on palvella rannan kasvavan käyttäjäkunnan tarpeita entistä paremmin. Nunnalahden uimarannan yleissuunnitelma valmistui vuonna 2021. Suunnitelmaehdotuksen pohjana oli vuonna 2020 asukkaille toteutettu kysely rannan toimintojen kehittämisestä.

Päivitetty viimeksi
8.11.2023 10:12

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu