Pääkirjaston toinen kerros uudistui

Uutiset
Remontoidusta toisesta kerroksesta löytyy lasten ja aikuisten aineistot sekä luku- ja työskentelytilaa.
Kirjaston lastenosaston sini-keltaruudullinen lattia, jonka kulmassa on monivärinen ja monista kankaista ja materiaaleista koostettu nojatuoli. Vastapäätä sinisiä istuimia monessa tasossa ja matalia hyllyjä lastenkirjoja. Viikon aurinkoinen uutinen-logo.

Naantalin pääkirjaston toisen kerroksen remontti on valmistunut, ja uusitut tilat avautuivat yleisölle viime perjantaina 4.6. Kirjaston toisesta kerroksesta löytyy nyt aikuisten ja lasten kauno- ja tietokirjallisuus.

– Kun ensimmäisestä kerroksesta löytyy tapahtumatilaa, toinen kerros on kirjaston rauhallisempi osa, jossa on mahdollisuus esimerkiksi syventyä lukemaan kirjaa tai keskittyä työskentelyyn, kertoo Naantalin kirjastopalvelujohtaja Tarja Tuomi.

–  Kirjaston uudistukset on tehty asiakkaiden toiveiden pohjalta, joita on kartoitettu verkkokyselyn muodossa ennen tilojen uudistuksia. Tapahtumatilojen ohessa myös lukunurkkaukset ja hiljaiset työskentelytilat nousivat toiveissa esiin.

Kirjaston toisen kerroksen remontin aikana kaikki hyllyt ja pinnat on uusittu ja tilat ovat saaneet uuden ilmeen. Syksyllä 2019 avautuneen ensimmäisen kerroksen tapaan toisen kerroksen sisustuksen teema on saaristokaupunkiin sopivasti meri. Merellisyys näkyy muun muassa tilojen värivalinnoissa.

Kirjaston ensimmäisestä kerroksesta löytyy edelleen tapahtuma- ja kokoustilat, nuorten aineisto, elokuvat ja aikakauslehdet.

– Uutena ensimmäisestä kerroksesta löytyy nykyisin myös musiikkiaineisto, mm. cd-levyt ja nuotit, Tuomi kertoo.

Kaikki palautukset tehdään kirjaston ensimmäisen kerroksen palautusautomaateilla. Myös varaukset ovat noudettavissa ensimmäisestä kerroksesta. Lainaukset onnistuvat kummastakin kerroksesta, ja myös infopiste on kummassakin kerroksessa.

Sinisellä nojatuolilla kirjastossa on avonainen kirja. Taustalla kirjahylly ja ikkuna.
Erilaiset tuolit kutsuvat istahtamaan ja avaamaan kirjan.

Uusi kirjastojärjestelmä toi uusia ominaisuuksia

Kaikissa Vaski-kirjastoissa otettiin käyttöön uusi kirjastojärjestelmä kesäkuun alussa. Uusi järjestelmä on avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmä Koha, joka on käytössä yleisesti Suomen kirjastoissa. Järjestelmänvaihto mahdollistaa avoimemman yhteistyön sekä kirjastojen välisen yhteistyön kehittämisen.

– Asiakkaille uutta on esimerkiksi mahdollisuus keskeyttää varaukset vaikkapa loman ajaksi sekä palauttaa unohtunut tunnusluku verkkokirjastossa – sitä varten ei siis tarvitse enää käydä henkilöllisyystodistuksen kanssa kirjastossa, mikäli sähköpostiosoite on omissa tiedoissa ajan tasalla. Halutessaan asiakas saa lainaus- ja palautuskuitit suoraan sähköpostiinsa. Asiakas voi myös itse päättää varaustunnuksen, jonka perusteella omat varaukset löytää noutohyllystä, Tuomi luettelee.

Uudistuksen myötä lainaaminen onnistuu jatkossa vain kirjastokortilla, ei enää henkilöllisyystodistuksella.

Naantalin kirjastojen koronarajoitukset lievenivät viime viikolla. Kirjastot ovat avoinna kesäaukioloaikoja noudattaen, ja omatoimikirjastot avataan käyttöön kesäkuun aikana. Kirjastoissa on edelleen voimassa maskisuositus ja kävijämäärää voidaan rajoittaa tarvittaessa, jotta terveysturvallisuus voidaan taata. Lukupaikat ja tietokoneet ovat käytettävissä toistaiseksi rajoitetusti ja kokous- ja ryhmätilat eivät ole käytössä.

Lue lisää kirjaston sivuilta: www.naantali.fi/kirjasto

Valkoisia eri kokoisia hyllyjä riveissä kirjastossa.
Toisen kerroksen hyllyt ovat kokonaan uudet.
Kelta-sinisellä lattialla nojatuoli, jonka keskiosa on sininen ja käsiosat punaista, kukkakuvioista kangasta. Nojatuolin selkänojassa roikkuu huovutettuja otuksia. Istuinosasta maahan valuu kudottu sininen kaistale.
”Satuviidakko”-tuolin ovat ideoineet ja valmistaneet Suopellon yläkoulun oppilaat vuosien 2018 - 2020 aikana käsityön tunneilla, opettaja Kirsi Lindroosin avulla.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
10.6.2021 9:30

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kirjastot