Poliitikon museoharjoittelu Naantalin museossa

Uutiset
Valtakunnallinen Poliitikon museoharjoittelu -kampanja järjestetään nyt kahdeksatta kertaa, mutta Naantalin museo ehtii mukaan nyt ensimmäistä kertaa. Kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Pirjo Maja tulee museolle tutustumaan torstaina 24.8. ja saa laajan esittelyn museon eri töistä.
pelargoneja ikkunalaudalla, taustalla vanha ikkuna

Valtakunnallinen kampanja

Museoliiton järjestämä valtakunnallinen Poliitikon museoharjoittelu -viikko tutustuttaa päättäjät museotyöhön käytännönläheisellä tavalla. Poliitikot pääsevät kokeilemaan monipuolisesti erilaisia museon työtehtäviä. Harjoitteluviikon tarkoitus on avata museotyön monitahoisuutta ja merkitystä. Samalla museot pääsevät näyttämään, kuinka laajasti niiden työ vaikuttaa yhteiskuntaan.

Kampanjaan on tänä vuonna ilmoittautunut lähes 60 päättäjää, ja osallistujajoukko täydentyy yhä. Mukana on kansanedustajia, kunnanvaltuutettuja ja aluevaltuutettuja. Poliitikon museoharjoittelu järjestetään kaikkiaan 40 museossa ympäri maata. Suosittuja harjoittelutehtäviä poliitikoille ovat kokoelmien hoitoon liittyvät tehtävät ja erityisesti konservointi.

Naantalissa esittelyä ja luettelointityötä

Naantalin museon harjoittelija Pirjo Maja tulee saamaan laajan esittelyn museosta, sen toiminnasta ja tiloista. Lisäksi Maja saa osallistua kokoelmatyöhön, joka on museon tärkeimpiä perustöitä. Maja kertoi etukäteen tyttärensä naurahtaneen, että ”Älä sitten riko mitään arvokasta”, mutta museolla otetaan kuitenkin Maja mukaan esinekokoelman luettelointityöhön. Samalla avataan hänelle kokoelmatyön kartunnan periaatteita ja haasteita.

Päivitetty viimeksi
21.8.2023 16:14

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot