Sähköpotkulautojen vuokraus alkaa Naantalissa

Uutiset
Naantalin alueelle tulee vuokrattavia sähköpotkulautoja 20.7.2023 alkaen. Norjalainen Swup As tuo vuokrattavaksi 40 lautaa, joiden toiminta-alueena on pääosa manner-Naantalista ja osin Luonnonmaa.
Neljä keltaista sähköpotkulautaa

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi keskusteli yrityksen kanssa sähköpotkulautojen käyttöalueista ja – rajoituksista, joita tarvittaessa muokataan toiminnasta saatujen kokemusten perusteella.
 

Yhteiskäyttöiset sähköpotkulaudat lisäävät liikkumisvaihtoehtoja

Tavoitteena on löytää toimintamalli, jossa laudat liittyisivät luontevasti muiden kulkumuotojen joukkoon.

-    Yhteiskäyttöiset sähköpotkulaudat ovat uusi elementti Naantalin katukuvassa. Laudan käyttäjiltä vaaditaan ennakointia ja maltillista nopeutta Naantalin tiiviissä kaupunkirakenteessa ja muilta liikkujilta entistäkin tarkempaa havainnointia kaikille turvallisen liikkumisen mahdollistamiseksi, Mika Hirvi toteaa.

-    Mm. keskeiset puistot, osa rantaraitista ja koulujen pihat sekä pallokentät suljettiin käyttöalueen ulkopuolelle. Vanha kaupungin rannan alueella lautojen nopeus rajoitetaan alhaisemmalle tasolle. Sähköpotkulaudoilla on noudatettava pyöräilyn liikennesääntöjä. Jalkakäytävällä ajaminen on kielletty. Lautaa ei tule jättää kulkuväylälle estämään tai häiritsemään muuta liikennettä, Hirvi lisää
 

Potkulautojen varaus ja käyttö vain sovelluksen kautta

Sähköpotkulautojen vuokraus edellyttää käyttäjältä älypuhelimella ladattavan sovelluksen ja tunnistautumisen. Vapaana olevat potkulaudat näkyvät sovelluksessa, joka on ladattavissa älypuhelimen Play-kaupasta.

- Potkulautojen maksiminopeus on rajoitettu 20 kilometriin tunnissa ja osalla alueista tätäkin alemmaksi, Swup As:n maajohtaja Dmitrij Nikkarinen muistuttaa.

Potkulautojen säännöt ja pysäköintiohjeet sekä kieltoalueet löytyvät sovelluksesta. Swup tarjoaa asiakaspalvelua applikaation kautta englannin -ja suomen kielellä. Puhelimitse asiakaspalvelua ei ole saatavilla. Palvelun tarjoaa yksityinen yritys, joka vastaa itse kaikilta osin toiminnastaan.

Lisätietoa löytyy Swup:in sivuilta 
https://swup.app/fi/

Yhdyskuntatekniikan päällikkö
Organisaatio
Tekniset palvelut
Puhelinnumero
02 4345 328
Matkapuhelinnumero
050 464 9902
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Teknisen Toimen Hallinto, Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2

Päivitetty viimeksi
2.8.2023 9:40

Asiasanat

Matkailijat
Nuoret
Asuminen ja ympäristö
Liikenne