Salainen puutarha avautuu Naantalin taidehuoneelle heinäkuun alussa

Uutiset
Naantalin taidehuoneen kesän kolmantena näyttelynä avautuu Marja Hepo-ahon, Mira Ollilan ja Suvi Pulkkisen ja Sofia Saaren yhteisnäyttely Salainen puutarha 2.7.-21.7.2024.
Hepo-aho: Satuja yhdessä hengittämisestä, kuva: Juhamatti Vahdersalo

Salainen Puutarha on kolmen lasitaiteilijan, Marja Hepo-ahon, Mira Ollilan ja Suvi Pulkkisen, sekä kuvataiteilija Sofia Saaren yhteisnäyttely, joka on saanut kimmokkeensa Frances Hodgson Burnettin samannimisestä kirjasta. Salainen puutarha on hymni elinvoimalle ja kasvun ihmeelle. Näyttely tutkii ajatusta Salaisesta puutarhasta myös vertauskuvallisella tasolla: Voiko Salainen puutarha löytyä ihmismielen sisältä turvapaikkana ja sisäisenä sielunmaisemana, jossa levoton mieli löytää rauhan?

Näyttelyn lasiesineet ovat käsinpuhallettu Riihimäen Mafka & Alakoski -lasistudiolla. Lasitaiteilijat valmistavat paikan päällä myös lasihelmiä ja pienoisveistoksia ns. lampputekniikalla näyttelyvieraiden nähden koko näyttelyjakson ajan. Helmen tekemisen yhteydessä taiteilijat tutustuttavat yleisöään monipuolisesti lasitaiteen tekemisen saloihin.

Inspiroituminen ja heijastaminen ovat kulkeneet vahvana teemana näyttelyteosten syntyprosessissa. Osa lasiteoksista on saanut innoituksensa Sofian maalauksista, ja lasitaide on puolestaan inspiroinut Sofiaa maalaamaan uusia töitä. Sofian teokset on tehty perinteisellä kerrosöljyväritekniikalla ja niissä on käytetty käsinhierottuja luonnonpigmenttimaaleja ja -öljyjä.

Salainen puutarha on esillä Taidehuoneella 2.7.-21.7.2024 tiistaista sunnuntaihin klo 11-18. Galleriaan on vapaa pääsy.

Naantalin taidehuone
Aukioloajat
21.5.-1.9.2024 ti-su klo 11.00-18.00
Poikkeusaukioloajat
Juhannusaattona suljettu
Puhelinnumero
näyttelykaudella
Käyntiosoite

Mannerheiminkatu 5
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates
Päivitetty viimeksi
2.7.2024 11:00

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Taiteet
Museot