Steran pääkonttori ja elektroniikkaliiketoiminta siirtyy Naantalin Luolalaan

Uutiset
Harmaan rakennuksen pihalla lipputangoissa liehuvat Steran liput.

Stera Technologies Oy siirtää Turun Itäharjun tehtaan tuotannolliset toimintonsa Naantaliin ja Kaarinaan vuoden 2024 loppuun mennessä. Yritys on toiminut Itäharjun tehtaalla ensin Hihra Oy:n ja myöhemmin Steran nimissä vuodesta 1970 lähtien.

Yhtiön elektroniikkaliiketoiminta on jo vuoden 2023 aikana muuttanut Steran Naantalin Luolalassa toimivaan tehtaaseen. Naantalin tehdas työllistää tänä päivänä yli 60 henkilöä ja henkilömäärä on kaksinkertaistunut siitä, kun Stera osti naantalilaisen Protopaja Oy:n kaksi vuotta sitten. Myös Steran pääkonttori tulee toimimaan jatkossa Naantalin toimipisteessä. Stera Technologies Oy:n sekä sen emoyhtiön Stera Group Oy:n kotipaikkakunta on keväästä 2024 lähtien ollut myös Naantali.

– Steran toimitiloihin liittyvissä valintapäätöksissä on ratkaisevassa roolissa itse tehdaskiinteistön soveltuvuuden lisäksi myös alueellinen osaavan työvoiman saatavuus sekä tehtaan saavutettavuus niin yrityksen henkilöstön kuin tavaravirran kannalta. Näitä asioita pyrimme kehittämään tiiviissä yhteistyössä yhdessä myös Naantalin kaupungin kanssa, toteaa Stera-konsernin toimitusjohtaja Jussi Ohlsson.

Naantalin kaupunki ottaa ilolla vastaan Steran Techonologies Oy:n toiminnan laajentumisen Luolalassa.

– Steran toimintojen kasvamisen ja uusien työpaikkojen myötä Luolalan yritysalueen merkitys Naantalin suurimpana yritysalueena kasvaa entisestään. Luolalan alueen erinomaiset ja kehittyvät liikenneyhteydet sekä kotimaahan, että sataman kautta Skandinaviaan tukevat yritystoiminnan menestymistä alueella myös jatkossa. Viestitien ja E18 Turun kehätien kehittämistoimenpiteet tulevat toteutuessaan parantamaan alueen saavutettavuutta sekä tavara- että henkilöliikenteen näkökulmasta entisestään, toteaa kaupunginjohtaja Laura Leppänen.

Steran Turun tehtaan mekaniikkatuotanto ja toimintojen reilut 80 työntekijää siirtyvät vuoden 2024 aikana Kaarinan Piispanristillä toimiviin tuotantotiloihin.

Nyt toteutettavat Steran toimitilajärjestelyt ovat osa konsernin pitkän aikavälin kasvustrategiaa ja ne mahdollistavat tuotantotoimintojen kasvattamisen tulevaisuudessa myös Turun seutukunnassa.

Mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistukseen erikoistunut Stera-konsernin liikevaihto on noin 110M€ ja konserni työllistää Suomessa ja Virossa seitsemällä paikkakunnalla yhteensä noin 850 henkilöä. Varsinais-Suomessa konserni työllistää Naantalin, Turun ja Paimion toimipisteillä yhteensä noin 260 henkilöä. Sopimusvalmistuspalveluiden lisäksi konserni kehittää ja valmistaa Stera-laitekaappeja.

Kuva: Stera

Päivitetty viimeksi
4.6.2024 13:04

Asiasanat

Työ ja yrittäminen
Elinkeinot