Taidelahjoitus Naantalin museolle

Uutiset
Naantalissa 20 vuotta toiminut Naantalin Taidemuseon Kannatusyhdistys on lahjoittanut taidekokoelmansa Naantalin museolle. Yhdistys päätti syyskokouksessaan merkittävästi uudistaa toimintaansa ja samalla muuttaa nimensä Naantalin Taideyhdistykseksi.
kaksi naista esittelee öljyvärimaalausta

Yhdistyksen alkuperäinen tavoite oli perustaa Naantaliin taidemuseo tai vastaava paikallista ammattitaidetta keräävä, dokumentoiva ja esittelevä taho. Vuosien varrella yhdistys onkin menestyksekkäästi järjestänyt naantalilaista taidetta esitteleviä näyttelyitä Naantalin museon galleriassa Naantalin taidehuone. Toiminnasta on laadittu historiikki ”Taiteen puolesta 20 vuotta”, joka on luettavissa yhdistyksen verkkosivuilla.  

Yhteistyö museon ja yhdistyksen välillä on ollut hyvää ja toiminnan nyt muuttuessa yhdistys päätti lahjoittaa kokoamansa taidekokoelman Naantalin museolle. Kokoelma sisältää pääasiassa öljyvärimaalauksia mm. Edwin Lydéniltä, Erik Rauthovilta, J. R. Ekelundilta ja Jarkko Peltoselta. Lähes 30 teosta käsittävään kokoelmaan kuuluu myös Pirjo Viitasen assemblaasi, lasitalo. Lahjoituspäivänä 14.10. kokoelma täydentyi vielä Rauthovin tyttärenpojan, Marcus Janssonin, lahjoittamalla maalauksella. Kokoelma on parhaillaan esillä näyttelyssä museon Hiilolan talossa.

Lisäksi yhdistys päätti lahjoittaa noin 10 000 euron arvoisen osakesalkkunsa Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahastossa olevaan Erik Aschan-Rauthovin nimikkorahastoon.

Kuva: Naantalin Taideyhdistyksen puheenjohtaja Kristiina Sunell ja museonjohtaja Anne Sjöström Erik Rauthovin maalauksen äärellä. Kuva Pirjo Viitanen.

Päivitetty viimeksi
15.10.2020 11:33

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot