Taidevauhtia-näyttely avaa Naantalin taidehuoneen kesän

Uutiset
Naantalin taidehuoneen kesän näyttelysarjan aloittaa kahden muotoilijan, Jorma Vennolan ja naantalilaisen Juhani Salovaaran, Taidevauhtia-näyttely 21.5.-9.6.2024.
Salovaaran ja Vennolan näyttelyn kuva

Yhä useammat muotoilun ammattilaiset palaavat ikääntyessään äiti taiteen läheisyyteen. Muotoilun työtapojen ja menetelmien epävarmuuksia sietävä, ihmiskeskeinen lähestymistapa on edennyt merkittäväksi osaksi liiketoimintojen ja palvelujen suunnittelua. Sen mukana muotoilun ydintä, taidetta, arvostetaan yhteiskunnassa sekä elinkeinoelämässä uudella tavalla. Tähän ilmiöön liittyvät teolliset muotoilijat Juhani Salovaara ja Jorma Vennola, Kaj Franckin oppilaita 1960-luvun Taideteollisesta oppilaitoksesta. Molemmille on myönnetty arvostettu Kaj Franck -palkinto. Aikamme uudet teknologiat ja niistä kumpuavat taidemuodot murtavat vallassa olevia muotoilijoiden ja taiteilijoiden yhteisöjen välisiä suojauksia avartaen kuvataiteiden kenttää.

Taidevauhtia-näyttelyyn valitut kolmisenkymmentä työtä edustavat vapaata taidetta, muotoilun ja taiteen välimaastoa sekä teollista muotoilua. Töitä on niin vuosien takaa, lähiajoilta kuin viime vuosilta. Näyttelyn esineet ovat teollisia tuotteita ja valokuvia lukuun ottamatta muotoilijoiden omien käsien työtä. Jokaisen esineen yhteyteen on liitetty pieni tarina.

Naantalin taidehuone on avoinna ti-su klo 11–18. Tervetuloa!

Naantalin taidehuone
Aukioloajat
21.5.-1.9.2024 ti-su klo 11.00-18.00
Poikkeusaukioloajat
Juhannusaattona suljettu
Puhelinnumero
näyttelykaudella
Käyntiosoite

Mannerheiminkatu 5
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates
Päivitetty viimeksi
21.5.2024 11:00

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Taiteet
Museot