Täti Mirabeaun vieraana Naantalin museossa

Uutiset
Naantalin museon tämänvuotisessa joulunäyttelyssä kuljetaan vuoteen 1862. Hiilolan talon huoneisiin on luotu katkelmia Zacharias Topeliuksen kirjoittamasta Mirabeau täti -kertomuksesta. Se kertoo viisihenkisen helsinkiläisperheen joulunvietosta sukulaistädin kartanossa.
Museon salissa leikkiviä lapsia ja joulukuusi

Joulukuusi koristellaan, jokaiselle varataan liuta mieluisia lahjoja, lasten aattoillan riehumista siedetään suopeasti, kylän köyhät lapset kutsutaan kuusijuhlaan ja luonnon kauneutta ylistetään monisanaisesti. Jouluista tunnelmaa huokuvien kuvausten myötä sivutaan myös Topeliuksen ajan arvoja ja ajatuksia.

Tervetuloa nauttimaan vanhanajan joulutunnelmasta!

 

Joulunäyttely on avoinna Hiilolassa, Katinhäntä 1, 27.11.–19.12. lauantaisin ja sunnuntaisin sekä 26.–30.12. joka päivä klo 11–15.

Samoina aikoina Humpissa, Mannerheiminkatu 21, ovat avoinna museokauppa Säsonki ja näyttelyt. Säsongin puoti tarjoaa mitä parhaimmat mahdollisuudet jouluisten ostosten tekoon!

Lasten joulu -tapahtuman aikana 12.12. museoon on vapaa pääsy klo 11–15 ja Hiilolassa järjestetään askartelua lapsille. Koronaohjeistusten takia kävijöiden määrää rajoitetaan.

Lisätietoja: Naantalin museo, p. 02 435 2727 tai museo@naantali.fi

Päivitetty viimeksi
30.11.2021 12:22

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot