Teersalon uimapaikka ja rantalentopallokenttä kunnostettiin

Uutiset
Hiekkakentän keskellä on punareunainen peliverkko. Kentän ympärillä on nurmikko, taustalla näkyy keltainen rakennus ja takana on metsää.

Velkuan Teersalossa pääsee nyt uimaan meressä ja pelaamaan rantalentopalloa uusituissa puitteissa. Naantalin ulkoliikuntapaikkojen kenttämiehet ovat saaneet viime viikolla työt rannassa ja beachvolley-kentällä valmiiksi.

Kunnostustyön aikana beachvolley-kenttä perustettiin uudelleen eli vanhan kentän alusta sekä reuna-alueet kaivettiin pois ja täytettiin uudella hiekalla, jonka raekoko on 0,4–0,7 millimetriä. Yhteensä uutta hiekkaa tuli kentälle noin sata tonnia.

Teersalon uimapaikalle tehtiin levennysruoppaus ja poistettiin kaislikoita. Myös hiekkaa lisättiin rantaan reilusti.

– Uimapaikan ja beachvolley-kentän kuntoa on pyritty parantamaan ja käytettävyyttä lisäämään pienillä parannuksilla. Työt aloitettiin kesäkuussa ja ranta saatiin kuntoon näin uimakauden alkuun. Sekä uimapaikka, että rantalentopallokenttä ovat aktiivisesti alueen asukkaiden käytössä, kertoo liikuntapaikkojen työnjohtaja Max Holmberg.

Teersalon ranta-alueen uudistuksia lähdettiin suunnittelemaan, kartoitettiin tarpeita yhdessä kaupungin, Velkuan saaristolaisyhdistyksen ja Pro Sinervon kanssa.

–  Koen, että Teersalo on käyntikortti kaikkiin saariimme Velkualla. Hienoa, että puitteita ja viihtyisyyttä saadaan nyt parannettua yhteistyöllä. On myös tärkeää, että kaupunki satsaa saaristoalueillaankin lähiliikuntapaikkoihin. Ne tarjoavat alustaa hyvinvoinnille ja yhteisöllisyydelle ihan kaiken ikäisille, toteaa Velkuan saaristolaisyhdistyksen puheenjohtaja Johanna Antila.

 Työ aloitettiin beachvolley-kentästä ja ranta-alueesta, jotta ne saatiin parahiksi valmiiksi lauantaina 12.6. pelattavia Avoimet Kylät -tapahtuman beachvolley-turnausta varten.

Kaupungin liikuntapalvelut järjestää kesäkuussa myös sporttikärrypäiviä koululaisille Teersalon rannan alueella.

Uimaranta meren äärellä. Hiekkarannan keskellä vasemmasta alareunasta oikealle kulkee puinen laituri, etäällä näkyy kaislikkoa.
Teersalon uimapaikalla tehtiin ruoppausta ja hiekkaa tuotiin rannalle paljon lisää.

Rannan kehittäminen jatkuu

Teersalon rannan alueella on suunniteltu myös muitakin uudistuksia. Suunniteltiin lukeutuu nurmialueen kunnostaminen käytettävämmäksi ja helpommin hoidettavaksi, mikä mahdollistaisi alueella esimerkiksi tapahtumien järjestämisen, sekä ranta-alueiden maisemointi istutuksin. Myös pysäköintialueita olisi tarkoitus selkeyttää ja rantaan tuoda pöytä-penkkiryhmiä uimareille, matkailijoille ja muille käyttäjille esimerkiksi eväiden syömistä varten. Myös matonpesupaikkaa suunnitellaan kohennettavan laatoituksella ja sepelöinnillä.

Tavoitteena on kunnostaa Teersalon rantaa vuosien 2021–2022 aikana.

Naantalissa on viime vuosina kunnostettu ranta-alueita eri puolilla saaristoa. Vuonna 2019 kaupunki uudisti Rymättylän Röölän rantaa. Röölässä parannettiin silloin muun muassa vanhoja puulaitureita, veneiden laskuliuskaa sekä valaistusta.

Vuoden 2020 lopussa valmistui Merimaskun kirkonkylän rannan kunnostustyöt. Merimaskuun valmistui rantapolku valaistuksineen sekä kalastuslaituri. Ranta-aluetta myös kunnostettiin ja tehtiin viihtyisämmäksi, ja sinne tuotiin pöytä-penkkiryhmiä.

Päivitetty viimeksi
11.6.2021 12:35

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu