Torikirppistä, kaupungintalon kierroksia ja puistojuhlaa - niistä on Naantali-päivä tehty!

Uutiset
Naantali täyttää 580 vuotta 23.8.2023. Juhlan aihetta antaa myös kaupungintalo, joka on valmistunut 30 vuotta sitten. Naantali-päivää vietetään perinteisillä ohjelmilla, kuten torikirppiksellä ja puistojuhlalla. Kaupungintalon juhlavuotta julistetaan kaupungintalon opastetuilla kierroksilla ja täytekakkukahvilla Kuusi sisarta -ruokalassa.
Koriste.

Naantali-päivän vietto käynnistyy 23.8. klo 12 torilla, jossa on perinteisen torimyynnin lisäksi kaikille naantalilaisille avoin kirpputori. Jos tulet myyjäksi, otathan mukaasi oman myyntipöydän, rekin tai vastaavan. Myyntipaikkaa ei tarvitse etukäteen varata, mutta kirppismyyjän pitää tullessaan ilmoittautua torilla sijaitsevaan kahvivankkuri Pikku-Lottaan. Myyntipaikka on maksuton. Markkinatunnelmaa luo Kui Varte Sirkuksen hahmot, jotka kiertelevät ja viihdyttävät torilla klo 12.30 ja klo 15.00. Tori- ja kirpputorimyynti jatkuu klo 18 asti.

Kaupungintalon juhlavuosi näkyy opastettuina kierroksina klo 13.00-15.30. Tule tutustumaan lähemmin kaupungintalossa työtään tekevien arkeen sekä itse rakennukseen! Oppaina kierroksilla toimivat kaupungin omat työntekijät. Kierroksia tehdään yhteensä viisi ja ne lähtevät puolen tunnin välein kaupungintalon aulasta. Opastettuun ryhmään mahtuu 10 henkeä. Varaa paikkasi kierrokselle Eventillasta, https://ssl.eventilla.com/kaupungintalonkierros, tai kaupungintalon asiointipisteestä, p. 02 4345 211.

Juhlavuosien kunniaksi kaupungintalon Kuusi sisarta -ruokalassa tarjotaan kaupunkilaisille täytekakkukahvit tai -mehut klo 13-15. Täytekakkua riittää 200 ensimmäiselle. Kahvitilaisuutta säestävät Naantalin musiikkiopiston nuoret muusikot.

Mikäli Naantalin museon kesänäyttely, Peltiä ja posliinia – astioita moneen käyttöön, Plåt och porslin – kärl för olika behov | Naantali, on vielä katsomatta, Naantali-päivänä on oiva tilaisuus päästä näyttelyyn maksutta. Näyttely on avoinna klo 11-18.

Naantali-päivä huipentuu tansseihin Kirkkopuistossa

Naantali-päivän piknik ja puistojuhla alkaa klo 18 Kirkkopuistossa kaupungin edustajan tervetuliaissanoilla. Kaivokatu Swing Band esittää Naantali-aiheista musiikkia ja Kui Varte Sirkus viihdyttää esityksellään. Juhlapuheen pitää naantalilainen kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä.

Perinteistä ohjelmaa puistojuhlassa edustaa Vallis Gratiae -mitalin jako ja kotipihakilpailussa palkittavat kauniit kotipihat. Puistojuhlat huipentuu Kaivokatu Swing Bandin tahdittamiin tansseihin. Juhlan juontaa Lassi Lähteenmäki.

Tervetuloa juhlistamaan kaunista kotikaupunkiamme!

Päivitetty viimeksi
16.8.2023 11:21

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kulttuuri