Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova puolisoineen tapasi ukrainalaisia lapsia Karvetin koulussa

Uutiset
Ukrainan Suomen suurlähettiläs Olga Dibrova vieraili Naantalissa torstaina 2.6.2022. Hän piti avauspuheenvuoron yhteiskunnan uudistamisen foorumissa, Naantali 24h, joka järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen Naantalissa 2.–3.6.2022. Tapahtuma kokoaa Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kysymysten ääreen laajan joukon keskustelijoita yhteiskunnan eri osa-alueilta. Suurlähettiläs puolisoineen pistäytyi Karvetin koulussa tapaamassa ukrainalaisia oppilaita.
Ryhmäkuva ukrainalaisista oppilaista ja suurlähettiläs Olga Dibrovasta Karvetin koulun liikuntasalissa.

Suurlähettiläs Olga Dibrova ja hänen puolisonsa Yevhen Dibrov vierailivat puheenvuoron jälkeen Karvetin koulussa, jossa on tällä hetkellä 15 ukrainalaista oppilasta. Pariskunnan vastaanotti Karvetin koulun rehtori Tiina Kortetmäki ja ukrainalaisten lasten opettaja Heidi Matikainen. Vierailu oli suurlähettiläälle ensimmäinen suomalaisessa koulussa, mitä hän kertoi odottaneensa innolla.

Lapset ottivat suurlähettilään innolla vastaan laulamalla kuorossa Ukrainan kansallishymnin kevätjuhlaa varten koristellussa liikuntasalissa. Suurlähettiläs ja 7–12-vuotiaat lapset keskustelivat tuttavallisesti ja hyvän tovin lasten arjesta Suomessa, koulusta ja koulunkäynnin eroista kotimaahan verrattuna.

– Lapset olivat innoissaan esimerkiksi siitä, että matematiikkaa opetellaan kauppaleikin avulla, Olga Dibrova kertoo. – Ukrainan kouluissa on tiukemmat säännöt ja kovempi kuri ja lapset kertoivat, että täällä koulussa saa liikkua vapaammin ulkona välituntien aikana.

Suurlähettiläs Dibrova kertoi lasten olevan aivan innoissaan koulunkäynnistä ja oppimisesta. Tämän vahvisti myös ukrainalaisryhmää opettava Heidi Matikainen. – Suomen kieltäkin lapset ovat oppineet todella nopeasti, Matikainen kertoo. Oppilaat testasivat myös suurlähettilään suomen kielen taitoa kysymyksiä esittämällä.

Suurlähettiläs toivoi ukrainalaislasten imevän kaiken mahdollisen opin, mitä suomalainen korkeatasoinen koulujärjestelmä tarjoaa.

– Viestini on, että he nauttivat kokemuksestaan Suomessa ja vievät saamansa opin ja kokemuksen aikanaan takaisin Ukrainaan, Dibrova toivoo. – Ja että he hankkivat paljon suomalaisia ystäviä täällä ollessaan, lisäsi puoliso Yevhen Dibrov hymyillen.

Vieraat ehtivät vierailun jälkeen tehdä vielä pikaisen kierroksen mm. asuntomessualueella.

 

Naantali 24h on vuosittain järjestettävä yhteiskunnan uudistamisen foorumi, jossa ei ole lavoja, luentoja, titteleitä tai yleisöä. Tilaisuuden kutsuvieraat ovat kaikki osallistujia ja tasa-arvoisia keskustelijoita. Vuoden 2022 teemana on luottamus kriisissä. Nopeasti muuttunut turvallisuusympäristö haastaa osallistujat pohtimaan, etäännymmekö toisistamme kriisien keskellä vai kykenemmekö ratkaisemaan yhteisiä ongelmia. Tilaisuuden järjestäjätahot Naantalin kaupunki, Alma Talent, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton sekä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK haluavat olla kaikki osaltaan edistämässä laajaa yhteiskunnallista vuoropuhelua. 

Päivitetty viimeksi
3.6.2022 9:47

Asiasanat

Lapsiperheet
Kasvatus ja koulutus