Uusi maastopyöräilyreitti valmistui Luonnonmaalle

Uutiset
Kaupungin ensimmäinen maastopyöräreitti kulkee Haijaistentieltä Rymättyläntielle.
Aurinkologolla varustetussa kyltissä lukee: Maastopyöräreitti Haijaistentie-Rymättyläntie, 2,4 km. Kyltit osoittavat ylämäkeen, joka vie metsään. Viikon aurinkoinen uutinen

Naantalin Luonnonmaalle valmistuu uusi maastopyöräilyreitti. Reitti lähtee Haijaistentieltä Kukolanvainion talojen jälkeen ja kulkee Kaivolan ja Linnavuoren asuinalueiden ohi Viialanjärven länsipuolelta aina Rymättyläntielle, Kultarannan risteyksen tuntumaan. Pääasiassa reitti kulkee metsässä, mutta paikoitellen myös kevyenliikenteenväylillä. Pituutta uudella maastopyöräilyreitillä on 2,4 kilometriä.

– Kulkusuuntaa ei ole määritelty, vaan reitin voi ajaa molempiin suuntiin. Edestakaisin ajamalla siitä saa jo hyvän pituisen lenkin aikaiseksi, toteaa Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg.

Holmberg luonnehtii reittiä melko haastavaksi, erityisesti syksyisin ja keväisin, jolloin sen varrella voi olla märkiä paikkoja. Näihin paikkoihin on suunnitteilla vielä esimerkiksi pitkospuita. Viimeisiä viimeistelyjä tehdään reitillä seuraavien viikkojen aikana.

Maastopyöräreitin tekeminen aloitettiin viime syksynä. Valmisteluihin on kuulunut muun muassa reitin kartoitusta ja suunnittelua sekä raivaustöitä ja viitoitusta alueella. Haijaistentien-Rymättyläntien reitti on viitoitettu opastein, joissa on Haijaisten Silmu-luontopolultakin tuttu aurinkosymboli.

Haijaistentien-Rymättyläntien maastopyöräilyreitti kartalla.

Uusia reittejä tulossa

Sopivaa sijaintia maastopyöräilyreitille selvitettiin Luonnonmaan keskiosan pyöräily- ja ulkoilureittiyhteyksien kartoituksen yhteydessä. Nykyiseen paikkaan reitti oli helppo toteuttaa, sillä alue on suurimmilta osin kaupungin omistamaa maata. Reitti mukailee myös vanhaa yhdyslatujen pohjaa, ja alueen polut ovat aiemminkin olleet ulkoilijoiden käytössä.

Haijaistentien-Rymättyläntien reitti on Naantalin kaupungin ensimmäinen maastopyöräilyreitti. Holmberg kertoo, että reitin myötä Naantalin ulkoilumahdollisuuksia on haluttu edelleen monipuolistaa. Maastopyöräilyreittien toteuttamisen jatkamista tarkastellaan resurssien ja alueen mahdollisuuksien puitteissa.

– Tämä maastopyöräreitti on niin sanottu päänavaus, uusia reittejä tullaan toteuttamaan Manner-Naantalin ja Luonnonmaan pyöräily- ja ulkoilureittien kehityssuunnitelman mukaan nimenomaan Luonnonmaalle, Holmberg sanoo.

Haijaistentien-Rymättyläntien reitti on tarkoitettu maastopyöräilyyn, eikä sillä suositella liikkumista kävellen.

Aurinkokuvakkeella varustettu opaste kallion päällä. Keskellä kulkee polku.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
1.4.2021 10:15

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu