Uusiutuvan energian ilta Naantalin museolla päättää vanhankaupungin toimijoiden yhteistyövuoden

Uutiset
Naantalin museon ja Naantalin Vanhankaupungin asukasyhdistyksen yhteistyötapahtumassa perehdytään uusiutuvan energian kysymyksiin kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa rakennetussa ympäristössä.
hankkeen logo ja otsikko

Naantalin museo ja Naantalin Vanhankaupungin asukasyhdistys ovat tehneet kuluvan vuoden aikana yhteistyötä nostaakseen esille näkökulmia ympäristön kannalta kestävään asumiseen ja elämään historiallisessa puutalokaupunginosassa. Vanhankaupungin toimijoiden yhteistyövuoden päättää 23.11. klo 18 järjestettävä uusiutuvan energian ilta.

Naantalin Vanhankaupungin asukasyhdistys perustettiin vuonna 2011. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää Naantalin vanhan kaupungin asukkaiden yhteistyötä, edistää asukkaiden viihtyvyyttä sekä vaalia kulttuuriperintöä ja rakennuskannan ja ympäristön säilymistä. Jäsenyyttä voivat hakea asuinpaikasta riippumatta henkilöt, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen.

– Rakennuskannan ja pihapiirien suojelu edellyttää paitsi ymmärrystä kaupunginosan historiallisesta merkityksestä, myös ympäristötietoisuutta. Uusiutuvan energian ilta on yhdistyksemme neljäs ympäristöteemainen yhteistyötapahtuma museon kanssa, kertoo Naantalin Vanhankaupungin asukasyhdistyksen puheenjohtaja Erno Lehtinen.

Uusiutuvan energian illassa keskitytään erityisesti aurinkoenergiakeräimiin ja niiden sijoittamiseen rakennushistoriallisesti arvokkaaseen miljööseen. Illan aloittaa Museoviraston yliarkkitehti Sirkka-Liisa Jetsosen etäyhteydellä kuultava puheenvuoro tekeillä olevasta ohjeistuksesta aurinkopaneelien sijoittamisesta vanhoihin, suojeltuihin ympäristöihin.

Puheenvuoroa seuraavassa paneelikeskustelussa ovat mukana Turun museokeskuksen tutkija Sara Tamsaari, Naantalin kaupungin kaupunginarkkitehti Kaisa Äijö sekä Naantalin kaupungin rakennustarkastaja Markku Aro. Keskustelun juontaa Naantalin museon johtaja Anne Sjöström.

– Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aihepiiristä kiinnostuneet. Yksi museoiden tärkeimmistä tehtävistä on jakaa tietoa, ja olemme iloisia siitä, että olemme vuoden mittaan vakiinnuttaneet yhteistyön paikallisen asukasyhdistyksen kanssa. Yhteistyömme tulee varmasti jatkumaan tulevaisuudessakin, Sjöström toteaa.

Varsinais-Suomen museoiden ilmastolupaus -hanke

Naantalin museo on mukana 13 ammatillisten museon yhteishankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää museoiden toimintaa ekologisen kestävyyden näkökulmasta. Jokainen hankkeeseen osallistuva museo on sitoutunut toteuttamaan vuoden 2023 loppuun mennessä toimenpiteen, jolla on myönteinen ilmasto- tai ympäristövaikutus.

Naantalin Vanhankaupungin asukasyhdistyksen kanssa toteutettujen ympäristöteemaisten tapahtumien sarja on Naantalin museon toimenpide hankkeessa.

Uusiutuvan energian ilta 23.11. klo 18.00–19.30

Naantalin museo, Humppi

Mannerheiminkatu 21

Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen

 

Lisätiedot

Anne Sjöström, museonjohtaja, Naantalin museo

anne.sjostrom@naantali.fi, p. 050 5909 365

Erno Lehtinen, puheenjohtaja, Naantalin Vanhankaupungin asukasyhdistys ry

ernoleh@utu.fi, p. 040 5117 965

vanhakaupunki.yhdistysavain.fi

Päivitetty viimeksi
23.11.2023 7:27

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot
Ympäristö