Vaikuta hyvinvointialue Varhan palveluihin vastaamalla kyselyyn

Uutiset
Varsinais-Suomen hyvinvointialue valmistelee palvelustrategiaansa, joka on sen toimintaan laajasti vaikuttava linjaus. Kyselyn avulla halutaan kuulla hyvinvointialueen asukkaita ja toimijoita. Vastaamalla 22.5. mennessä voit vaikuttaa.
Sosiaali- ja terveys- sekä pelastusalan henkilöstöä sydämen muodossa.

Palvelustrategia on Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen suunnitelma. Siinä määritetään hyvinvointialueen pitkän tähtäimen tavoitteet sille, miten palveluita parhaiten tuotettaisiin. Strategiatyössä halutaan kuulla laajasti hyvinvointialueen asukkaita ja toimijoita ja sitä tarkoitusta varten on avattu kysely, johon vastaamalla vaikutat siihen, miten hyvinvointialueen palvelut muotoutuvat.

Pääset vastaamaan Varhan kyselyyn oheisesta linkistä 22.5. mennessä: Hyvinvointialueen palvelustrategian kyselykaavake 

Palvelustrategia valmistuu syksyllä

Poliittiset päätökset palvelustrategiasta tehdään lokakuussa, jonka jälkeen alkaa itse palveluverkon laajuuden käsittely. Kyselyn tulokset vaikuttavat siihen, miten hyvinvointialueen palvelut muotoutuvat. Strategiatyö käynnistyi Varsinais-Suomen palveluiden lähtötilanteen kartoituksella ja mittavalla työryhmätyöskentelyllä. Varhan ensimmäisessä palvelustrategiassa keskitytään seitsemään palvelukokonaisuuteen, joissa on kiireellisin kehittämisen tarve.

Valitut painopistealueet ovat

  • perhekeskuspalvelut
  • lastensuojelu ja lapsiperheiden sosiaalityö
  • iäkkäiden kotiin annettavat palvelut
  • ympärivuorokautinen ja yhteisöllinen asuminen
  • mielenterveys- ja päihdepalvelut
  • sote-keskuspalvelut
  • perustason vuodeosastopalvelut

Lue Varhan uutinen verkossa. 

Päivitetty viimeksi
10.5.2023 10:19

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut