Vanhustenviikkoa 1.–8.10. vietetään tänä vuonna Naantalissa aiempaa laajemmalla ohjelmalla

Uutiset
Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023. Naantalissa viikkoon on perinteisesti kuulunut sunnuntaina juhlittava vanhustenviikon pääjuhla Naantalin seurakuntakeskuksessa. Tänä vuonna viikkoa vietetään aiempaa laajemmalla ohjelmalla.
kaksi tanssiparia tanssii

Naantalin vanhusneuvoston jäsenyhdistykset, Naantalin seurakunta ja Naantalin kaupunki järjestävät ikäihmisille suunnattuja tapahtumia viikon aikana useana eri päivänä.

– Yksittäisten tahojen resurssit eivät yksin riitä järjestämään kattavaa tarjontaa, mutta yhdessä saamme viikon kokonaisuuden monipuoliseksi ja tarjolle useita eri tilaisuuksia, toteaa vanhustenviikkoa tänä vuonna koordinoinut kaupungin hyvinvointikoordinaattori Marika Lineri.

Vanhustenviikon aloittaa tiistaina 3.10. ikääntyneiden digitietoutta lisäävä webinaari kaupungintalon valtuustosalissa. Keskiviikkona tapahtumia osuu samalle päivälle kaksi: aamupäivällä Livonsaaren seurantalolla järjestetään ohjelmallinen kahvitilaisuus ja iltapäivällä Kuparivuoren urheilutalolla tanssitaan päivätanssit Anu ja Hellät miehet- orkesterin tahdissa.

– Päivätanssit on ennakkoon toivottu tilaisuus. Sen järjestymisestä liikunta- ja kulttuuripalveluiden toimesta olen erityisen innoissani. Ilahduttavaa on myös, että yksi tapahtumista toteutuu saaristossa, lisää Lineri.

Loppuviikolla luvassa on luentoja sekä mahdollisuus tutustua Naantalin museon näyttelyyn. Viikko huipentuu sunnuntaina Naantalin seurakuntakeskuksessa pidettävään Vanhustenviikon pääjuhlaan.

Kaikki vanhustenviikon tilaisuudet ovat maksuttomia. 

Vanhustenviikon koko ohjelma

Tiistaina 3.10. klo 13–14 SeniorSurf- webinaari "Miksi ja miten minä käyttäisin digiä?" kaupungintalon valtuustosalissa (Käsityöläiskatu 2). Webinaarissa kerrotaan, mihin seniorit käyttävät digiä ja mihin sitä voisi käyttää. Aiheena myös, miten digilaitteiden käytössä pääsee vauhtiin ja mistä niiden käyttöön voi saada apua. (Hyvinvointipalvelut)

Keskiviikkona 4.10. klo 11.30 Ohjelmallinen kahvitilaisuus Livonsaaren seurantalolla (Velkuantie 987). Ohjelmassa mm. yhteislaulua, arpajaiset, runonlausuntaa ja Naantalin vanhusneuvoston esittely. (Eläkeliiton Lemu-Askainen- Velkuan yhdistys)

Keskiviikkona 4.10. klo 14.00 Vanhustenviikon päivätanssit Urheilutalolla (Kuparivuorentie 1). Musiikista vastaa orkesteri Anu ja Hellät miehet. (Kulttuuri-ja liikuntapalvelut)

Torstaina 5.10. klo 12.00-13.00 Celia-äänikirjainfo pääkirjastossa (Tullikatu 11). Infotilaisuus saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjoista, jotka on tarkoitettu kaikille, joille tavallisen äänikirjan lukeminen on vaikeaa näön ongelmien, lukivaikeuden tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Torstaina 5.10. klo 17.00 Avoin luento huimauksesta Aurinkokodin Aurinkokammarissa (Myllynkiventie 5). (Sydänyhdistys)

Perjantaina 6.10. klo 11.00–12.00 Museon luento "Peltiä ja posliinia" Naantalin museon Humpissa (Mannerheimikatu 21). Luennon jälkeen mahdollisuus tutustua näyttelyyn.(Kulttuuripalvelut)

Sunnuntaina 8.10. klo 12.00 Vanhustenviikon pääjuhla seurakuntakeskuksessa (Piispantie 2). Ohjelmaa, lihakeittoa ja kahvit. (SRK ja Vanhusten tuki ry.)

 

Päivitetty viimeksi
10.10.2023 10:03

Asiasanat

Ikäihmiset
Kulttuuri ja vapaa-aika