Velkuan ja Rymättylän koululaisten hyönteishotelli ja linnunpönttö valittiin Naantalin Asuntomessujen parhaiksi

Uutiset
Naantalin koululaisten tekemistä linnunpöntöistä ja hyönteishotelleista valittiin parhaat Naantalin Asuntomessujen yleisöäänestyksessä.
Erilaisia linnunpönttöjä puissa, kuvan päällä Onnellinen aurinko -tunnus.

Inkeri, Lumi ja Kaapo sekä Timo Tirri seisovat diplomin kanssa.
Viher-Hotellin tekijät ottivat perjantaina vastaan parhaimman hyönteishotellin tunnuksen Timo Tirriltä.

Rymättylän koululaisten suunnittelema ja rakentama linnunpönttö Merikirkko sekä Velkuan koululaisten hyönteishotelli Viher-Hotelli äänestettiin Naantalin Asuntomessujen yleisöäänestyksessä yleisön suosikeiksi. Merikirkon toteuttivat Rymättylän koulun 5. luokkalaiset Eeva Kuitunen ja Hilda Koisaari ja Viher-Hotellin Velkuan koulun 5. ja 6. luokkalaiset Kaapo Antila, Inkeri Taipale ja Lumi Saaresranta.

Naantalin alakoululaiset pääsivät suunnittelemaan ja rakentamaan kesän 2022 asuntomessualueelle Lounatuuleen linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja. Seitsemän eri koulua tarttui asuntomessutiimin haasteeseen. Koulujen parhaimmat työt päätyivät messualueelle messuvieraiden ihailtavaksi. Oppilaiden tekemiä linnunpönttöjä oli viisi ja hyönteishotelleja kaksi.

Messukävijät saivat äänestää omia suosikkejaan eri kategorioissa, joihin lukeutui parhaan talon, sisustuksen ja pihan lisäksi paras linnunpönttö ja hyönteishotelli.

Hilda pitelee diplomia parhaasta linnunpöntöstä.
Hilda Koisaari otti vastaan tunnustuksen Naantalin Asuntomessujen parhaasta linnunpöntöstä.

Yleisöäänestysten voittajat julkistettiin eilen illalla. Naantalin Asuntomessujen projektipäällikkö Timo Tirri luovutti tänään tunnustukset oppilaille. Hän kiittää ja onnittelee kaikkia linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja toteuttaneita koululaisia hienoista töistä.

– Olemme iloisia, että saimme koululaiset innostumaan ja lähtemään mukaan tähän luonnonläheiseen projektiin Asuntomessujen yhteydessä. Lapset olivat todella laittaneet luovuutensa peliin ja toteuttaneet hienoja koteja linnuille ja hyönteisille. Yleisön suosikit olivat kekseliäitä ja virkistävän erilaisia, oli iloinen tehtävä viedä tunnustukset tänään voittajille, Tirri iloitsee.

Asuntomessujen sivuilla tekijät kuvailivat Merikirkkoa näin: ”Kirkontornipönttö on pikkulinnulle ja itse kirkko on sorsanpönttö. Yritettiin tehdä siitä paljon Naantalin kirkon näköistä, mutta jouduttiin tekemään joitain muutoksia. Merikirkko-nimi tuli, kun sorsat elää meren aalloissa ja se muistuttaa Naantalin kirkkoa. Aiottiin tehdä muumitalo, mutta tosi moni päätti tehdä samoin, niin vaihdettiin kirkkoon. Merikirkon torni on kaikenlaisille pikkulinnuille.”

Viher-Hotellista tekijät kertoivat näin: ”Me haluttiin tehdä erilainen hyönteishotelli, sillä hyönteiset tykkäävät kasveista ja kasvit tuo eloisuutta hotelliin. Käytimme luonnonmukaisia materiaaleja hyönteishotellin sisustamiseen. Se on kodikas ja turvallinen.”

Vasemmalla hyönteishotelli, oikealla kirkon muotoinen linnunpönttö.
Yleisöäänestyksen voittajatyöt: Vasemmalla Velkuan koululaisten Viher-Hotelli ja oikealla Rymättylän koululaisten Merikirkko.

Messuyleisö äänesti myös Lounatuulen parhaimman talon, sisustuksen ja pihan. Lue lisää yleisöäänestyksen voittajista.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
21.11.2022 15:24

Asiasanat

Lapsiperheet
Asuminen ja ympäristö
Kasvatus ja koulutus
Asuminen
Perusopetus