Yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h avaa haun uusille keskustelijoille

Uutiset
Suomen vaikuttajat yhteenkokoava yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h järjestetään 13.–14.6.2023 Naantalissa. Naantali 24h kokoaa Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kysymysten ääreen jälleen laajan joukon keskustelijoita yhteiskunnan eri osa-alueilta. Viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman kutsuvat koolle Naantalin kaupunki, Alma Talent, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK. 
Ihmiset kättelevät Naantali24h-tapahtumassa

Kutsuvierastapahtumana järjestettävä Naantali 24h avaa nyt ensimmäistä kertaa haun uusille osallistujille. Laajaa yhteiskunnallista vuoropuhelua edistävään tapahtumaan voi hakea keskustelijaksi kuka tahansa. Lisätietoja hausta löytyy osoitteesta Naantali24h.fi.

Naantali 24h on vuosittain järjestettävä yhteiskunnan uudistamisen foorumi, jossa ei ole lavoja, luentoja, titteleitä tai yleisöä. Tilaisuuden kutsuvieraat ovat kaikki osallistujia ja tasa-arvoisia keskustelijoita. Tapahtuma kokoaa yhteen monipuolisen joukon vaikuttajia taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin. 

Vuoden 2023 tapahtumassa kysymme, onko nyt seuraavan kappaleen aika? Vuosikymmeniä kestänyt kasvun kausi on vaihtumassa seuraavaan ja maailman jakolinjoja vedetään nyt kovaa vauhtia uusiksi. Murroksen keskellä ovat muun muassa teknologinen kehitys, ilmastonmuutos sekä teollisuus- ja turvallisuuspolitiikka. Toiveikkuudelle on kuitenkin paikkansa ja nyt on aika keskustella siitä, millaisen maailman haluamme seuraavaksi.    

– Naantali on luonteva kokoontumispaikka yhteiskunnallisen keskustelun äärellä. Jatkuvan yhteiskunnallisen muutoksen keskellä suunnan pohdinta on ajankohtaisempaa kuin koskaan, toteaa kaupunginjohtaja Laura Leppänen

– Viime vuosien kriisit – korona, sota ja niiden moninaiset seuraukset – ovat muuttaneet maailmanjärjestystä monella tavalla. Sen takia on tärkeää, että jatkossa voidaan palata aikaan, jossa demokratia ja sääntöperäisyys nostetaan takaisin niille kuuluvaan arvoonsa. Uskon, että Naantalissa voidaan omalta osaltamme tätä edistää, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta toteaa.

– Suomi on uuden edessä. Vihreä siirtymä tuo meille työtä ja tuloja. Vaikeuksien keskellä meillä on paljon mahdollisuuksia, kun vain uskallamme tarttua niihin, sanoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas.

Osallistujat työskentelevät pienryhmissä naantalilaisissa isäntäperheissä. Useissa työpajassa käsitellään yhteiskunnan suuria kysymyksiä erilaisilla kokoonpanoilla.

– Meidän pitää puhua tulevaisuuden yhteiskunnasta. Elämme monella tapaa siirtymävaihetta, jossa useat yhtäaikaiset kriisit pakottavat meidät muuttamaan urautuneita toimintatapojamme. Vain yhteiskunnan eri siilojen välinen avoin keskustelu luo perustan kehitykselle ja uskottaville tulevaisuuden ratkaisuille, toteaa Milttonin varatoimitusjohtaja Paula Salovaara

Vuoden 2023 Naantali 24h:n alustuspuhujat ja tarkempi ohjelma julkaistaan huhtikuussa.

Aiempien vuosien teemoihin, osallistujiin ja keskusteluihin voi tutustua osoitteessa naantali24h.fi sekä Twitterissä @naantali24h.

Lisätietoja:
info(at)naantali24h.fi 

Kuva: Maria Kiraly

Päivitetty viimeksi
24.4.2023 13:17

Asiasanat

Osallistuminen ja päätöksenteko