Muumien mietelausepolku

Muumien mietelausekyltti ja Pikku Myyn jalat.

Muumien elämänviisaudet ja mietteet ihastuttavat kirjailija, taiteilija Tove Janssonin rakastetuissa Muumi-kirjoissa. Muumien mietelauseet on tuotu elämyspolulle Muumimaailman kotikaupunkiin, Naantaliin. Mietelausepolku seurailee suosittua Rantaraittia alkaen Vanhankaupungin rannasta Naantalin Kylpylän suuntaan. Reitin varrella on kyltein kiinnitettynä kuusi Muumi-kirjoista tuttua mietelausetta.

Vanhastakaupungista Meri-Naantalin läheisyyteen ulottuvalla Muumien mietelausepolulla pääsee eläytymään hetkeksi muumitarinoiden maailmaan ja nauttimaan kauniista miljööstä. Polku on suunniteltu ilahduttamaan, pohdittavaksi, opiksi ja ihmeteltäväksi kaiken ikäisille. Kartta Muumien mietelausepolun kohteista (pdf).

Mietelausepolun avajaisia vietettiin 7.6.2024 Siltapuistonaukiolla, jossa polun avajaissanat lausui museonjohtaja Anne Sjöström ja Muumi-kirjoista tuttu Pikku Myy suoritti arvokkaan nauhanleikkauksen. Muumien mietelausepolku on toteutettu yhdessä Naantalin kaupungin, Visti Naantalin ja Muumimaailman kanssa sekä se on osa Naantalin kaupungin ja Moomin Characters Oy Ltd:n yhteistyötä.

Lue lisää Rantaraitista.