Soveltavaa liikuntaa aikuisille

aikuisia jumppaamassa vedessä

 

Kevät 2024

Ilmoittautuminen kevään ryhmiin alkaa 1.12.2023 klo 9.00. 

Soveltava tasapainoryhmä

Maanantaisin 15.1.-13.05.2024 klo 13.45–14.30 Kesti-Maariassa (os. Maariankatu 2). Hinta 15 €/henkilö. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden heikentyneen tasapainon kehittämisessä tarvitaan sovellettua harjoittelua. Henkilöllä voi olla kulkemisen apuväline käytössä tai oma avustaja maksutta harjoittelun tukena. Ryhmässä keskitytään tasapainon harjoittamiseen ja lihaskunnon vahvistamiseen. Harjoittelun apuna käytetään myös tuolia. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnanohjaaja. Ilmoittaudu tasapainoryhmään tästä

Soveltava palloilu

Maanantaisin 15.1.-13.5.2024 klo 15.30–16.30 Suopellon koululla (os. Rimpikuja 4, Naantali). Hinta 30 €/henkilö. Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutuksen tarve liikunnassa sairauden, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Mukana saa maksutta olla tarvittaessa oma avustaja. Vastuuohjaajana Telmo Manninen (VG-62). Ilmoittaudu soveltavaan palloiluun

Soveltava tanssi

Aikuisten soveltava tanssiryhmä Kesti-Maariassa keskiviikkoisin 17.1.-24.4.2024 klo 16.30-17.25.  Soveltavaa tanssi on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tanssia reippaan musiikin tahtiin ja oman toimintakyvyn mukaan. Tunnilla opitaan esimerkiksi salsan, rumban sekä muiden lattareiden alkeita. Aiempaa kokemusta tanssista ei tarvitse olla, sillä liikkeet ovat yksinkertaisia. Tule tanssimaan ja pitämään hauskaa. Ryhmään voit ottaa tarvittaessa oman avustajan mukaan. Ilmoita avustajan mukanaolosta ilmoittautumisen yhteydessä. Ohjaajana Ida-Sofia Aapio. Hinta 30e/ kevät. Ilmoittaudu tanssiin

Soveltava vesijumppa 

Keskiviikkoisin 17.1.-15.5.2024 Aurinkosäätiön palvelutalon altaassa (os. Myllykiventie 5). Soveltava vesijumppa on tarkoitettu henkilölle, jolla on esim. neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta eikä henkilö pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. Vastuuohjaajana liikuntapalvelut ja iltaryhmässä Anna Heikkilä.

1. ryhmä klo 12.30–13.00 (30 €/hlö) Ilmottaudu vesijumppaan (30min)

2. ryhmä klo 13.00–13.45 (35 €/hlö, sopii myös omaishoitajille- ja hoidettaville) Ilmoittaudu vesijumppaan (45min)

3.ryhmä  klo 18.15-19 (35e/ hlö, sopii myös omaishoitajille- ja hoidettaville) Ilmoittaudu vesijumppaan (iltaryhmä)

Liikuntaseura Naantalin Voimaa ja tasapainoa/ Neuromoto  

Maanantaisin 15.1.- 13.5.2024 klo 09.00–09.45 Kesti-Maariassa (os. Maariankatu 2) yhteistyössä Liikuntaseura Naantalin kanssa. Kehonhallintaa ylläpitävä ja kehittävä tunti, joka soveltuu myös varhaisvaiheen muistisairaille sekä reuma- ja lihassairauksia sairastaville. Kevään aikana harjoitellaan monimuotoisesti motoriikkaa, lihaskuntoa ja tasapainoa edistäviä liikkeitä. Varusteina sisätossut ja rennot sisävaatteet. Naantalin kaupungin Seniorikortti 65+ -haltijoille maksuton osallistuminen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen liina@lsnaantali.fi tai paikan päällä.  

Löydä oma seura -sivusto

Paralympiakomitean Löydä oma seura -sivustolta löytyy valtakunnallisesti urheiluseuroja ja muita toimijoita joissa on jo erityistä tukea tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa.

Tutustu Löydä oma seura-sivustoon

Soveltavaa liikuntaa seudullisesti

Naantalin ja lähikuntien soveltavan liikunnan tarjontaa on koottu yhteiseen  Rajatonta liikuntaa -liikuntaoppaseen. Opas pdf-liitteenä.

Saattajakortti 

Saattajakorttia voi hakea naantalilainen, jolla on avustajan tarve. Saattajakortti on käytössä yhteisesti Turun seudun 11 kunnassa eli Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paimiossa, Raisiossa, Ruskolla, Sauvossa ja Turussa.  Saattajakortin tavoite on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista.  

Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuuripalveluihin. Vaikeavammaisille, joilla on perusteltu kahden avustajan tarve, voidaan myöntää kaksi korttia. Saattajakortti käy pääsääntöisesti Naantalin kaupungin liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalveluiden omissa toiminnoissa sekä tapahtumissa.  

Uusi saattajakortti anotaan saattajakorttihakemuksella liikuntapalveluista. Korttia anottaessa tulee esittää kuntoutus- tai palvelusuunnitelma tai sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilön (esim. lääkäri, fysioterapeutti, kuntoutusohjaaja, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä, terveydenhoitaja jne.) lausunto. Näkövammaiset saavat kortin myös esittämällä Näkövammaisten liitto ry:n näkövammaiskortin 

Lisätietoja soveltavan liikunnan toiminnoista, Saattajakortista ja muiden Rajattomasti liikuntaa kuntakumppanuuskuntien tarjonnasta (Rajatonta liikuntaa –opas) löytyy verkkosivuilta naantali.fi/soveltavaliikunta tai suoraan liikuntapalveluista. 

 

Liitteet