Asiakkaana kirjastossa

Kirjastokortti ja kirjoja

Naantalin kaupunginkirjasto kuuluu Vaski-kirjastoihin. Varsinaissuomalaisten Vaski-kirjastojen kokoelmat ovat myös naantalilaisten käytössä. Yhteisten kokoelmien lisäksi Vaski-kirjastoilla on myös yhteiset käyttösäännöt, joista selviää asiakkaan oikeudet ja aineiston käytön periaatteet.

Naantalin kaupunginkirjaston kokoelmia, palveluja ja asiakastiloja voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat kirjaston käyttösääntöjä. Naantalin kaupunginkirjasto kuuluu Vaski-kirjastoihin. Vaski-kirjastojen yhteiset käyttösäännöt 1.6.2017 alkaen ovat Vaski-johtoryhmän hyväksymät. Henkilötietolain (523/99) 10§ mukainen rekisteriseloste henkilötietojen keräämisestä kirjastojärjestelmään. Tietosuojaseloste on päivitetty 22.5.2016. Julkisuuslain mukainen tietojärjestelmäseloste on päivitetty 2.1.2016.

Kirjastokortti on henkilökohtainen arvokortti, joka on aina esitettävä lainattaessa. Lisäksi verkkokirjaston ja lainausautomaattien käyttöön tarvitaan tunnusluku.

Myöhästymismaksu kertyy kaikilta eräpäivän jälkeisiltä kalenteripäiviltä enimmäismäärään saakka. Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston aukioloajan päättyessä. Perintään siirretystä aineistosta peritään lisäksi perintäkuluja.

Kirjasto lähettää myöhässä olevasta aineistosta kaksi muistutusta, joista ensimmäinen lähetetään viikon ja toinen kolmen viikon kuluttua eräpäivästä. Varatusta aineistosta ja Jokeri-aineistosta ensimmäinen muistutus lähetetään jo vuorokauden kuluttua eräpäivästä. Myöhästymismaksujen lisäksi peritään tällöin myös muistutusmaksu.

Muistutusten jälkeen maksujen perintä siirtyy perintätoimistolle, joka lisää maksuihin perintäkulut. Kuitenkin ensisijaisesti perintätoimisto karhuaa palauttamatonta aineistoa. Myös palautetusta aineistosta peritään kirjaston maksusaatavat.

Lainat voi uusia enintään kolme kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Varaukset ovat Vaski-kirjastoissa maksuttomia.

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä toimintaa, ja sen avulla voit hyödyntää koko kirjastoverkkoa. Jos missään Vaski-kirjastossa ei ole haluamaasi teosta, se voidaan tilata muualta kaukopalvelun kautta.

Omatoimialue

Omatoimialue on käytössä kirjaston palveluaikojen ulkopuolella klo 7-21. Sisään kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Omatoimiaikana voi esimerkiksi palauttaa lainoja, noutaa varauksia, lainata palautettua aineistoa ja lukea lehtiä.

lateral-image-left

Avainsanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kirjastot