Digiopastus ja -palvelut

Asiakastyöasemat

Kirjastossa on itsenäiseen työskentelyyn tarkoitettuja asiakastyöasemia. Työasemille ei tarvitse varata aikaa ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti tiedonhakuun. Työasemissa on internet-selain, yleisimmät liitännäiset, Adobe Reader pdf-tiedostoille sekä Microsoft Office -ohjelmistopaketin yleisimmät ohjelmat, kuten esim. tekstinkäsittelyohjelma Word.

Kaikilta työasemilta on tulostusmahdollisuus (0,50€/sivu). Omia papereita ei voi käyttää. Työsasemille ei saa asentaa ohjelmia, vaihtaa taustakuvia tai lisätä sivuja suosikit-kansioon. Työasemia ei saa sulkea tai kirjata ulos kesken päivän. Henkilökunta sulkee työasemat aukioloajan päättyessä. Internet-selaimen välimuistin tyhjentämiseen riittää selaimen sulkeminen.

Digiopastus

Digiopastajamme opastaa tietokoneen, matkapuhelimen tai tabletin sekä sähköisten palvelujen käytössä. Tutustu tarkemmin Digiopastus-sivulla.

Langaton verkko

Langaton verkko on tarkoitettu julkiseen käyttöön kirjaston asiakkaille. Pääkirjaston ja lukusali-kahvilan lisäksi langaton verkko on käytettävissä Merimaskun, Rymättylän, Suopellon ja Velkuan lähikirjastoissa. Naantali-guests -niminen verkko on avoin, joten kirjautumista käyttäjätunnuksineen ja salasanoineen ei tarvita.

Digitointi

Digitointityöasemat ovat toistaiseksi suljettuina.

Läppäri ja kirja

Digiopastusta pääkirjastossa

Digiopastus on kesän ajan tauolla. Opastusta on tarjolla jälleen syksyllä!

 

 

lateral-image-left

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kirjastot