Digiopastus ja -palvelut

Asiakastyöasemat

Kirjastossa on itsenäiseen työskentelyyn tarkoitettuja asiakastyöasemia. Työasemille ei tarvitse varata aikaa ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti tiedonhakuun. Työasemissa on internet-selain, yleisimmät liitännäiset, Adobe Reader pdf-tiedostoille sekä Microsoft Office -ohjelmistopaketin yleisimmät ohjelmat, kuten esim. tekstinkäsittelyohjelma Word.

Kaikilta työasemilta on tulostusmahdollisuus (0,50€/sivu). Omia papereita ei voi käyttää. Työsasemille ei saa asentaa ohjelmia, vaihtaa taustakuvia tai lisätä sivuja suosikit-kansioon. Työasemia ei saa sulkea tai kirjata ulos kesken päivän. Henkilökunta sulkee työasemat aukioloajan päättyessä. Internet-selaimen välimuistin tyhjentämiseen riittää selaimen sulkeminen.

Langaton verkko

Langaton verkko on tarkoitettu julkiseen käyttöön kirjaston asiakkaille. Pääkirjaston ja lukusali-kahvilan lisäksi langaton verkko on käytettävissä Merimaskun, Rymättylän, Suopellon ja Velkuan lähikirjastoissa. Naantali-guests -niminen verkko on avoin, joten kirjautumista käyttäjätunnuksineen ja salasanoineen ei tarvita.

Digitointi

Asiakkaat voivat digitoida Naantalin pääkirjastossa analogisia tallenteitaan optisille levyille:  lp-levyt cd-levyille ja VHS-kasetit dvd-levyille. Digitointi on maksutonta itsepalvelua. Asiakkaan on itse tuotava tarvitsemansa cd- ja dvd-levyt. Kirjasto ei myy cd- ja dvd-levyjä, mutta esimerkiksi naantalilaiset atk-liikkeet myyvät. varauksen voi tehdä joko pääkirjaston lainaustiskillä, soittamalla pääkirjaston asiakaspalvelun numeroon 02 434 5310 tai sähköpostitse: kirjasto@naantali.fi.

Läppäri ja kirja

Digiopastusta pääkirjastossa

Digiopastusta on nyt tarjolla puhelimitse arkisin klo 10-14.

 

 

lateral-image-left

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kirjastot