Kollolan kotiseututalo

Kollolan kotiseututalo

Kollolan kotiseututalo on entinen Merimaskun Järvensuun kylän Isotalon torppa, joka on lunastettu itsenäiseksi 1920-luvulla. Rippikirjojen mukaan torppa on ollut paikoillaan jo ainakin vuodesta 1721. Torppa sijaitsee Taattistenjärven tuntumassa, vanhan Merimasku-Rymättyläntien varrella.

Asuinrakennuksen lisäksi tontilla on saunarakennus ja valkoiseksi rapattu navetta. Kollolan pihapiiri on viihtyisä vanhanajan puutarha omenapuineen, viinimarjapensaineen sekä juhannusruusu- ja sireenipensaineen.

Kollolan torppa on säilytetty sellaisessa kunnossa, johon sen viimeiset asukkaat ovat sen 80-luvun lopulla jättäneet. Nykyään se toimii torpan perusnäyttelynä. Torpassa on nähtävissä muun muassa Merimaskun ensimmäinen puhelinkeskus, joka on toiminut siellä vuoteen 1945 saakka. Viimeiset asukkaat, Anna ja Sakkeus Tuominen, ovat jättäneet jälkeensä kulttuurihistoriallisen jäämistön, jota jälkipolvet voivat nyt käydä ihailemassa.

Tule vierailulle Kollolaan!

Kesäisin Merimasku-Seura pystyttää vanhaan navettaan näyttelyn. Navetan puolella, joka on sisustettu viehättäväksi kesäkahvioksi, pidetään heinäkuun keskiviikkoiltoina alustuksia näyttelyyn liittyvistä aiheista. Merimasku-Seura esittelee Kollolaa tarvittaessa tilauksesta.

Kollolan kotiseututalo
Aukioloajat
Heinäkuun keskiviikkoiltaisin Kollolassa on muisteluita, esitelmiä, pajatoimintaa ja yhteislauluiltoja sekä kahvio. Muina aikoina se on avoinna tarvittaessa.
Puhelinnumero
Merimasku-Seura ry
Sähköpostiosoite
Käyntiosoite

Kollolantie 2
21160 Merimasku

Location coordinates

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot