Nuoret varusmiehet

Palveluita varusmiespalvelukseen astuville nuorille

Ennakkoterveystarkastukset

  • Kutsunnanalainen velvoitetaan palveluskelpoisuuden selvittämiseksi osallistumaan kutsuntaa edeltävään terveystarkastukseen terveyskeskuksessa.
  • Kutsut terveystarkastukseen lähetetään keväisin aluetoimistolta saatavan tiedon mukaisesti kotiosoitteeseen.
  • Terveystarkastukseen sisältyy terveydenhoitajan ja lääkärin tekemä tarkastus. Tarkastuksessa käydään lomakkeen pohjalta läpi mahdolliset palveluskelpoisuuteen vaikuttavat seikat, minkä jälkeen tehdään tarvittavat tutkimukset.
  • Tarkastukseen tultaessa on mukana oltava henkilöllisyystodistus sekä esitietolomake, joka tullut postissa, huolellisesti täytettynä.

Liikunta ja liikuntaneuvonta

  • Kutsunnoiden jälkeen on nuorilla mahdollisuus saada maksutonta ohjausta oman kunnon kehittämiseen sekä Maijamäen liikuntahallin kuntosalilla kuntoiluun. Kuntosalioikeus annetaan tapaamisien välissä puoleksi vuodeksi aina palvelukseen astumiseen asti. Lisäksi tapaamisissa tehdään kehonkoostumusmittaukset, joilla voi seurata oman mm. lihas- ja rasvamassan muutoksia. Etuus koskee myös lykkäystä saaneita nuoria, joilla on tarve kehittää omaa kuntoa ja hyvinvointia.
  • Varusmies-/reserviläiskortilla on mahdollisuus Maijamäen liikuntahallin kuntosalin maksuttomaan käyttöön. Mikäli harjoittelu ajoittuu viikonloppuihin tai arkipyhiin voi kaupungin asiointipisteessä käydä noutamassa avainkortin panttia vastaan. Katso kuntosalin aukioloajat.  Katso kaupungin asiointipisteet.
  • Liikuntaneuvojan yksilöohjaukseen on mahdollisuus osallistua terveyskeskuksen järjestämässä 12 kk liikunta- ja elintapaneuvontassa. Nuori voi ottaa suoraan yhteyttä liikuntaneuvojaan ajan varaamiseksi. Edellytyksenä liikuntaneuvontaan pääsylle on, että BMI yli 25, liikunta hyvin vähäistä tai on "nollaliikkuja", on halu lisätä liikuntaa ja pudottaa painoa yksilöohjauksessa ja halu saada apua ravitsemukseen liittyviin haasteisiin. Katso liikuntaneuvojan yhteystiedot. 

Etsivä nuorisotyö ohjaa aikalisätoimintaa 

  • Etsivä nuorisotyö ohjaa aikalisätoimintaa. Aikalisätoiminta on kaikille kutsuntaikäisille nuorille miehille ja varusmies- ja siviilipalvelusikäisille miehille ja naisille tarkoitettu tukipalvelu, jossa nuori saa tukea elämäntilanteen selvittelyyn, apua parhaiden ratkaisujen löytämiseen sekä tietoa ja ohjausta erilaisiin palveluihin. Nuorta voidaan tukea esimerkiksi opiskelupaikan löytämisessä, työnhaussa, asuntoasioissa ja erilaisten tukien hakemisessa. Ohjaajat ovat toimintamalliin perehdytyksen saaneita ammattilaisia, jotka tarjoavat nuorelle mahdollisuuden arvioida omaa elämäntilannettaan ja toimintavaihtoehtojaan matalalla kynnyksellä. Toiminta on aina luottamuksellista, vapaaehtoista sekä maksutonta ja siihen voi hakeutua ennen kutsuntoja, kutsunnoissa, palveluksen aikana tai palveluksen päättyessä. Ota yhteyttä nuorisoetsiviin.

Asiasanat

Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Liikunta ja ulkoilu