Aaholli

Aaholli
Aaholli
Puhelinnumero
tilanvaraus ja tiedustelut
Sähköpostiosoite
Käyntiosoite

Kirjalan kirkkotie 2
21140 Rymättylä

Lisätiedot

Katso vapaita aikoja:
Julius-tilanvarausjärjestelmä

Location coordinates

Aaholli sijaitsee Rymättylässä, Kirkkolahden rannan lähellä. Aahollin tilat ovat varattavissa yhdistyksien kokouksiin ja pienimuotoisiin perhejuhliin.

Tilatiedot

Pinta-ala: n. 50 m² (yläkerran vuokrattavissa olevat tilat)
Suurin sallittu henkilömäärä: n. 25 hlöä
Tilan käyttötarkoitus: kokous, neuvottelu, perhejuhla tai yleisötilaisuus

Kalusteet ja varusteet

Sali: 10 nojatuolia, 2 sohvapöytää
Ruokailuhuone: 1 pöytä ja 8 tuolia
Keittiö: 1 pöytä ja 4 tuolia, mikro, hella ja uuni, jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin
Astiat: n. 20–30 hengen kahviastiasto
Varasto: muutama lisätuoli
Muu välineistö: valkokangas, sähköpiano

Aahollin historiaa

Aaholli eli Maskulaisten tilan uusi päärakennus on vuonna 1930 valmistunut kaksikerroksinen tiilitalo, jonka rakennuttaja ja mahdollisesti suunnittelija oli tilan silloinen isäntä Heimo Turpio (1896–1963).

Aahollin vieressä sijaitsevat vanha päärakennus ja muut rakennukset muodostavat kotiseutumuseon. Maskulaisten tila on ollut uskonpuhdistukseen asti Turun piispan lampuotitila.

Vuonna 1963 nykyinen Aaholli siirtyi kunnan omistukseen kunnanjohtajan asunnoksi. Kunnan kirjastoksi rakennus muutettiin 1970-luvun lopulla. Vuodesta 2004 Aaholli on toiminut nykyisessä käyttötarkoituksessaan.

Aaholli sai nimensä vuonna 2007 seudun perinteisestä talvinuottakalastuksesta. Aahollinpitäjä kulkee nuotalla uittomiesten ja nuottaa vetävien tynnyrien välissä ja lyö jäähän keksin, jonka ympäri köysi juoksee. Varsinais-Suomen saaristossa käytetyn aaholli-sanan alkuperä on ruotsin kielessä (avhålla eli estää, pidättää).

Aahollin perinnehuoneessa on esillä talon rakennuttajan, kapteeni Heimo Turpion, henkilökohtaisia esineitä. Lisäksi esillä on piennäyttelyitä, jotka kertovat sota-ajasta, 1939–1945, Rymättylässä.

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika