Tilanvarauksen ohjeet ja hinnasto

Yleiset ohjeet ja yhteystiedot

Kaupunki vuokraa tilojaan naantalilaisille urheiluseuroille, yhdistyksille ja yhteisöille toimintansa järjestämiseen. Myös yksityishenkilöt, yritykset ja ulkopaikkakuntalaiset voivat vuokrata vapaa-aikatiloja yksittäisiä tilaisuuksia varten. Tarkemmat lisätiedot vuokrattavista tiloista ja liikuntapaikoista.

Vain naantalilainen (yhdistysten ja seurojen järjestämä) lapsi- ja nuorisotoiminta kaupungin tiloissa on pääasiassa maksutonta. Jäähallien, tekonurmen talvikäytön, kuntosalin, Salorannan nuorisoleirialueen, Apajan ja auditorioiden varaaminen on kaikille maksullista. Aikuisten sarjatoimintaan osallistuvilta joukkueilta peritään maksu.

Tilan käyttöhakemuksen voi jättää mieluiten sähköpostitse osoitteeseen tilanvaraus@naantali.fi  (katso ilmoitettavat tiedot alla) tai Julius-tilanvarausjärjestelmän kautta. Huomaa ilmoittaa varauksen käyttötarkoitus Erityistoiveet -kohdassa.  Lisätietoja ja opastusta voit kysyä tilanvarauksesta, p. 02 434 5320.

Kun teet varauksen sähköpostilla, ilmoita seuraavat tiedot:

 • Mitä tilaa varaushakemus koskee
 • Päivämäärät ja tarkat kellonajat
 • Käyttötarkoitus ja mahdollinen kohderyhmä
 • Vuoron yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
 • Laskutusosoite ja laskutettavan henkilötunnus tai y-tunnus

Paperisia lomakkeita saa tarvittaessa Naantalin kaupungin asiointipisteistä. Lomake toimitetaan täytettynä sivistystoimistoon tai asiointipisteeseen.

Kausittaiset vakiovuorot ja niiden hakuajat

Urheiluseurat, yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea kaupungin tiloista vakiovuoroja toimintansa järjestämistä varten. Vuoroja haetaan talvi- ja kesäkaudeksi erikseen.

Vakiovuorot ja Salorannan nuorisoleirialueen käyttövuoroja haetaan sähköpostitse os. tilanvaraus@naantali.fi. Katso varauksen teko-ohjeet kohdasta yleiset ohjeet. 

Kesän käyttövuorot seuraaviin tiloihin haetaan maaliskuun loppuun mennessä. Kesävuorot ovat voimassa koulujen loma-aikana, ulkoliikuntatilojen osalta loma-aikaa kauemmin.

 • Maijamäen liikuntahalli
 • Maijamäen tatamisali * (kts. lisätietoja alta)
 • Kuparivuoren urheilutalo
 • Karvetin koulun liikuntasali
 • Suopellon liikuntasali
 • Suopellon kuntosali (vain seurojen käyttöön)
 • Salorannan nuorisoleirialue
 • Ulkoliikuntapaikat

*) Tatamisali on mahdollista jakaa väliverholla. Mikäli haet vuoroa Tatamisaliin, niin ilmoita tarvitsetko koko salin vai riittääkö puolet salista (sali 1 vai sali 2, Sali 2 on ovesta sisään tullessa ensimmäinen).

Talven käyttövuorojen haku toukokuun puoliväliin mennessä. Vuorot alkavat elokuussa koulujen toiminnan alettua ja loppuvat toukokuussa koulutyön päättymistä edeltävällä viikolla. Hakuajan jälkeen vapaaksi jääneet vuorot ovat vapaasti haettavissa sähköpostitse tilanvaraus@naantali.fi. Vapaat vuorot ovat nähtävissä Julius-tilanvarausjärjestelmästä.

Sivistystoimistolla on oikeus peruuttaa kauden aikana enintään 25 % myönnetyistä käyttövuoroista ilman kausimaksuun tehtäviä alennuksia. Mikäli peruutuksia on yli 25 % vuorojen laskennallisesta määrästä, palautetaan käyttövuoromaksusta puolet. Jos vuoron varaaja peruuttaa varauksen kesken kauden, ei käyttövuoromaksua palauteta.

Yksittäiset tilaisuudet

Tiloja voi vuokrata käyttöön myös yksittäisiä tilaisuuksia varten. Tällaisia voivat olla esimerkiksi perhejuhla, kokous tai koulutustilaisuus. Tiloja ei pääsääntöisesti vuokrata nuorten tai nuorten aikuisten syntymäpäiväjuhlia varten eikä polttareita yms. tilaisuuksia varten. Lisäksi joissain varauksissa pyydetään selvitys järjestyksenvalvonnasta.

Tilanvarausanomus on tehtävä viimeistään kolme viikkoa ennen tapahtumaa. Poikkeuksena heinä-elokuussa järjestettävät tilaisuudet, joiden anomus tulee tehdä jo kesäkuun aikana. Sivistystoimisto on suljettu heinäkuussa.

Huom! Tarkista varaustilanne Julius-tilanvarausjärjestelmästä

Turnaukset, pelit ja yleisötapahtumat

Ilmoita varausta tehdessäsi

 • kellonajat mahdollisimman tarkasti
 • vuoron vastuuhenkilöt ja heidän puhelinnumeronsa
 • turnauksen alkamisaika
 • ensimmäisen pelin alkamisaika
 • viimeisen pelin päättymisaika

Liikuntahallin henkilökunnan työvuorolistat viikonlopun osalta tehdään Julius-tilanvarauskalenterin mukaan. Tilaaja on itse vastuussa siitä, että Juliuksessa on oikeat tiedot. Näin varmistetaan, että henkilökunta on paikalla oikeaan aikaan. Varaajan on hyvä tarkastaa tiedot Julius-tilanvarauskalenterista kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Suosittelemme myös yhteydenottoa liikuntahallin henkilökuntaan, jotta mitään epäselvyyksiä ei jää. Liikuntahallin puhelinnumero on 044 733 4530. Kerro hallin henkilökunnalle joukkueiden lukumäärä, jotta he voivat suunnitella pukuhuoneiden käytön. Lisäksi henkilökunta tarvitsee tiedon siitä, tarvitaanko katsomoa, äänentoistoa yms.

Turnauksissa ja peleissä on hyvä olla nimetty henkilö, joka hoitaa järjestyksenvalvojan tehtäviä ja huolehtii siitä, että tapahtuma sujuu mallikkaasti. Varsinkin silloin, kun paikalla on paljon lapsia, tapahtuman järjestäjän tehtävä on huolehtia siitä, että pelit voidaan pelata rauhassa. Ylimääräisiä pelejä ei tule olla meneillään kentän reunalla, eikä varastoissa tai käytävillä pelata.

Isommissa tapahtumissa ja etenkin maksullisissa tapahtumissa tulee olla järjestyksenvalvoja ja tarvittaessa myös liikenteenohjaaja.

Hinnasto

Tilojen varaushinnat ovat alla olevassa pdf-tiedostossa.

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika