Venesatamien ympäristöohje

Venesatamille ja -telakoille laadittu ympäristöohje

Turun seudun merenrantakunnissa on useita kymmeniä venesatamia ja -telakoita, jotka ovat vilkkaassa käytössä. Alueen kunnat Länsi-Turunmaa, Kaarina, Naantali, Paimio, Raisio, Sauvo, Turku ja Uusikaupunki sekä Pidä Saaristo Siistinä ry. ovat laatineet yhteistyössä toimialaa koskevan ympäristöohjeen. Tavoitteena oli saada yksiin kansiin ja helposti löydettävään muotoon venesatamien ja -telakoiden ympäristöasiat.

Venesatamien toimintaa ohjaa moninainen lainsäädäntö, jonka valvonta kuuluu pääosin kunnallisille viranomaisille. Yhtenäisten ohjeiden ja käytäntöjen luominen ympäristölainsäädännön ja kentällä saatujen kokemusten pohjalta helpottaa sekä viranomaisten että toiminnanharjoittajien työtä.

Ympäristöhjeessa on kattavasti käsitelty lainsäädännön edellyttämät eri lupamenettelyt ja ilmoitusvelvollisuudet sekä jätehuollon, vesiensuojelun, maaperänsuojelun, vaarallisten aineiden varastoinnin ja yleisen ympäristöturvallisuuden perusasiat.

Selvitys venesatamista

Nykyisen laajentuneen Naantalin alueella tehtiin vuonna 2008 selvitys alueella toimivista venesatamista sekä -telakoista. Yhteensä 34:ssä venesatamassa käytiin tarkastuksella ja toiminnanharjoittajia opastettiin mm. jätehuollon järjestämisestä. Linkki selvitykseen oikealla.

Ympäristöpäällikkö
Organisaatio
Tekniset palvelut
Matkapuhelinnumero
040 482 4340
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2, Pl 43

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Vesiliikenne
Ympäristön- ja luonnonsuojelu