Omakotitalotontit

Taattisten järven oikealla puolella näkyy paljon omakotitaloja sekä metsää.

Tontti unelmiesi kodille

"Naantali on pieni, ihana, ihmisen kokoinen paikka. Luonto tarjoaa niin ihanat puitteet elää ja voida hyvin. En lähde täältä koskaan muualle asumaan."
– Terhi, Taimo

Naantali on ainutlaatuinen tuhannen saaren aurinkokaupunki, joka sijaitsee ihanteellisesti lähellä Turkua ja Raisiota, hyvien liikenneyhteyksien päässä. Naantali on Varsinais-Suomen vetovoimaisin kunta, johon halutaan muuttaa ja jonka asukkaat ovat tyytyväisiä kotikaupunkiinsa¹. Eikä ihme, sillä Naantali tarjoaa asukkailleen korkeatasoisia palveluja ja viihtyisää asumista. Naantalissa panostetaan merkittävästi lapsiperheisiin: tavoitteena ovat terveelliset ja toimivat tilat sekä jo tutkitusti turvallisimmat tiet pienimmille kulkijoille².

Naantaliin on helppo ihastua ja kotiutua, tutustu vapaisiin tontteihimme ja liity seuraamme!

"Aivan paras paikka! Lapsiperheiden paratiisi. Itselläni kokemusta neuvola- ja terveydenhuoltopalveluista, väentuvasta, puistotoiminnasta, musiikkiopistosta, vauvauinnista, Muumimaailmasta ym. Täällä kohtaa luonnonkauneuden, vanhan kaupungin tunnelman, mutta myös kaikki tarvittavat palvelut löytyy. En näe mitään syytä miksi tänne ei kannattaisi muuttaa."
– Sari, Suopelto

Jatkuvan haun tonttitarjonta

Naantalin kaupunki tarjoaa ostettavaksi tai vuokrattavaksi kiinteähintaisia omakotitontteja. Tontteja on tarjolla hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä Manner-Naantalissa, kehittyvällä ja kasvavalla Luonnonmaalla sekä saaristoalueilla Merimaskussa, Rymättylässä ja Velkualla, joissa asut lähellä luontoa Suomen kaunein saaristo naapurustossasi.

Valtaosa tonteista sijaitsee asemakaavoitetuilla alueilla, joille on jo rakennettu kunnallistekniikka valmiiksi. Tontit ovat jatkuvassa haussa ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Tontin luovutusmenettely

Tonttihakemus kirjataan kirjaamossa saapuneeksi. Valmistelun jälkeen saat tiedon hakemuksesi käsittelystä ja siitä oletko saanut tontin. Myöhemmin saat tiedoksi virallisen luovutuspäätöksen sekä ohjeet kauppakirjan tai vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta ja tonttiin liittyvien maksujen suorittamisesta.

Jos olet jo tehnyt maanvuokrasopimuksen kaupungin kanssa, voit lunastaa tontin omaksesi, kun tontin rakentamisvelvoite on täytetty. Vapaamuotoisen hakemuksen tontin lunastamisesta voit toimittaa kaupungin kirjaamoon joko sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@naantali.fi tai postitse osoitteeseen Naantalin kaupunki, kirjaamo, PL 43, 21101 Naantali. 

Omakotitaloja Soinisissa

Tonttisovellus

Sovelluksen välilehdiltä pääset tutustumaan eri alueisiin. Tontteja klikkaamalla saat lisätietoa tonteista.

lateral-image-left
Etualalla rakennuksia, joiden takana metsää, jonka läpi kulkee uusi tie. Oikealla peltoaukeaa.

Viihdy Vihnetiellä

Manner-Naantalin pohjoispuolelta, Vengan alueelta on haettavissa omakotitontteja hyvien yhteyksien varrelta, monipuolisten ulkoilumahdollisuuksien ääreltä.

lateral-image-right
Mies ja poika

Lokoisasti Luonnonmaalla

Luonnonmaalle rakentuu luonnonläheisiä ja rauhallisia asuinalueita. Tonttitarjonta keskittyy nyt Aurinkotuulen alueelle.

lateral-image-left
Punaisia rakennuksia meren rannalla Rymättylässä.

Sujuvasti saaristossa

Merimaskun, Rymättylän ja Velkuan alueilta löytyy monipuolisesti erilaisia tontteja, kaikki upeasta ja ainutlaatuisesta saaristoympäristöstä.

lateral-image-right
Karvetin pientaloja, taustalla kohoavat kerrostalot.

Tutustu Naantalin naapurustoihin ja löydä itsellesi sopiva!

Naapurustojen hakukone Know Your Hoodsissa voit etsiä itsellesi sopivinta asuinaluetta sekä tutustua paremmin kaupungin asuinalueisiin.

lateral-image-left
Kaksi nuorta naista pyöräilee Vanhankaupungin puutalojen keskellä.

Tutustu Naantalissa asumiseen

Naantaliin, sen palveluihin sekä kaupungissa ja saaristossa asumiseen voit tutustua asumisen esitteestä. Esitteessä myös asukkaat kertovat kokemuksiaan kotipaikkakunnastaan.

lateral-image-right
Maankäyttöosaston palvelupiste
Aukioloajat
Arkisin kello 9–15.
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Käyntiosoite

Käsityöläiskatu 2
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates

¹ Turku Tänään 2018 – Muuttohalukkuus ja kuntien vetovoima -tutkimus
² Varsinais-Suomen ja Satakunnan liikenneturvallisuustyön viiden tähden liikenneturvallinen kunta 2018