Fölillä näppärästi The Tall Ships Races-purjelaivatapahtumaan 18.–21.7.24 – katso tästä ohjeet tapahtumaan saapumiseksi

Uutiset
Turku on Suomen suurimman yleisötapahtuman näyttämö, kun kansainvälinen purjelaivatapahtuma Tall Ships Races käynnistyy pian kaupungissa. Tapahtuma alkaa jo tiistaina 16.7., kun Aurajoen alajuoksulla oleva valtava tapahtuma-alue aukeaa yleisölle.

Tapahtuma alkaa virallisesti torstaina 18.7., kun alukset saapuvat Aurajokeen ja huipentuu sunnuntaina 21.7. Parade of Sailsiin, jossa alukset lähtevät Turusta kohti seuraavaa satamaa eli Maarianhaminaa.
Suuret purjelaivat Aurajoessa The Tall Ship Races- tapahtumassa

Turkuun saapuminen ja pysäköinti

Ruuhkien välttämiseksi pyydämme tulijoita saapumaan Tall Ships Races -tapahtumaan julkisilla kulkuvälineillä. 

Tapahtuma-alueelle Aurajokivarteen on hyvät bussiyhteydet Turun keskustasta, Kupittaan rautatieasemalta sekä linja-autoasemalta. Fölin bussilinjat 1 ja 1B liikennöivät Aurajoen länsipuolella muutaman minuutin välein koko tapahtuman ajan.

Naantalista Turkuun lähtevien bussien aikataulut löytyy Fölin reittioppaasta.

Tapahtuma-alueella ei ole ilmaisia pysäköintipaikkoja yleisölle. Henkilöautolla saapuvat voivat hyödyntää kaupungissa olevia maksullisia parkkialueita ja -taloja.

Tapahtuman liityntäpysäköintialueena toimii Turun Messukeskuksen parkkialue keskiviikosta 17.7. alkaen. Liityntäpysäköinnin hintaan kuuluvat parkkimaksun lisäksi bussimatkat tapahtuma-alueelle ja takaisin liityntäpysäköintipisteelle. Messukeskukselta järjestetään linja-autokuljetus tapahtuma-alueella ja takaisin 30 minuutin välein.

Lisätiedot pysäköinnistä.

Tapahtumaan voi saapua myös veneellä, mutta Aurajoessa ei ole kiinnittymismahdollisuutta tiistain ja lauantain 16.–20.7. välisenä aikana. Sunnuntaina 21.7. Aurajoen pienväylien vesiliikenne on kokonaan kielletty aikavälillä 11.30–16.00.

Aurajokeen veneellä saapuvilta edellytetään hyvien merimiestaitojen noudattamista. Pienempien huvialuksien tulee aina väistää joessa tapahtuvaa ammattiliikennettä.

Sunnuntaina 21.7. kun alukset lähtevät Aurajoesta, voi niiden matkaa seurata omalla veneellä Airistolla tai esimerkiksi Ruissalossa Kuuvan kallioilta. Föli-bussilinja 8 ajaa sunnuntaina muutaman lisävuoron Kuuvannokkaan. Yksityisautoilua on sunnuntaina rajoitettu Ruissalossa seuraavilla teillä: Hevoskarintie, Isopukintie, Kansanpuistontie, Kuuvantie, Pikkupukintie. Hevoskarin ja Kansanpuiston alueilta löytyy ilmaista pysäköintitilaa. Jos alueiden paikat ovat täynnä, autoja ei päästetä alueelle enempää. Pysäköinti on valvottua.

Lisätietoa saapumisesta ja kulkemisesta.

Suuret purjelaivat maailman meriltä saapuvat Aurajokeen jo kuudennen kerran

Tapahtuman myötä Turkuun saapuu yli 60 näyttävää purjealusta. Osallistuvia aluksia on ilmoittautunut yhteensä 16 eri maasta, osa Etelä-Amerikasta asti. Suurin Turkuun ilmoittautunut alus on 108 metriä pitkä puolalainen fregatti Dar Mlodziezy.

Turun kaupunki isännöi tapahtumaa jo kuudetta kertaa. Tapahtumaan odotetaan jälleen satojatuhansia kävijöitä, viimeksi vuonna 2017 tapahtumassa vieraili yli 500 000 ihmistä.

– Turun kaupungille on kunnia olla jälleen isännöimässä tätä ainutlaatuista, perinteikästä purjehdusta ja yhteisöllisyyttä juhlistavaa tapahtumaa. The Tall Ships Races on kotimaan matkailijoille ja alusten miehistöille ainutkertainen tilaisuus tutustua ihastuttavan Turun rikkaaseen kulttuuri- ja ravintolatarjontaan sekä kaupunkia ympäröivään uniikkiin saaristoon, sanoo tapahtuman projektipäällikkö Kimmo Hyyppä.

Merellinen tapahtuma tarjoaa suurten laivojen lisäksi yleisölle elämyksellistä ohjelmaa, kuten miehistön kilpailuja, paikallista taidetta ja musiikkifestivaali Slot Festivalin Turun linnan ympäristössä. Tapahtuma huipentuu sunnuntaina näyttävään Parade of Sails -paraatiin, kun alukset lähtevät Aurajoesta Airistolle.

The Tall Ships Races on Suomen suurin maksuton yleisötapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää nuorten yhdenvertaista koulutusta ja yhteistyötä vuosittaisen purjehdustapahtuman kautta. Tapahtuma on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1956 asti tätä tavoitetta kunnioittaen ja edistäen. Suurten purjelaivojen kilpailu järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi.

Kattavat tiedot tapahtuman omilta verkkosivuilta osoitteesta www.tallshipsturku.fi

 

Päivitetty viimeksi
10.7.2024 12:39

Asiasanat

Matkailijat
Kulttuuri ja vapaa-aika