28.6.2022 - 17.7.2022

Heta Kananen: Lumotussa maassa

Kuva
Heta Kanasen teos

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
28.6.2022 - 17.7.2022
Aika
ti-su klo 11-18
Sijainti
Naantalin taidehuone

Mannerheiminkatu 5
21100 Naantali

google_maps
Järjestäjä
Heta Kananen
Ota yhteyttä
Näyttelysihteeri Henrika Solin
Yhteyshenkilön puhelinnumero
044 417 1350
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman kuvausteksti

Taidegraafikko Heta Kananen kertoo näyttelystään:

"Luonnon kokemukset ovat minulle tärkeitä ja löydän itseni sieltä usein tarkkailemassa. Eläimet ovat lähellä sydäntäni ja tärkeä osa teoksiani. Kuljen luonnossa löytääkseni, tunteakseni, kokeakseni. Poimin asioita keräämällä, valokuvaamalla ja piirtäen luonnoksia. Asiat rakentuvat teoksiini palasina kokemastani sieltä täältä yhteen kasattuina. Kauneuden ja herkkien hetkien lähellä vaanii menettämisen vaara, sillä hauras menee helposti rikki. Haluan saada teoksiini vahvan tunteen ja tunnelman tallentaminen on tärkein lopputuloksessa.

Olen aina pitänyt käsillä tekemisestä ja perinteinen taidegrafiikka kiinnostaa minua sen työvaiheiden vuoksi. Kuvat rakentuvat monien kerrosten jälkeen ja lopputulos on kuin peiliin katsoisi. Teos on kääntynyt uudeksi kokonaisuudeksi, uudeksi tarinaksi. Usein se on yllätys, mutta tiedän, jos olen saanut tallennettua ajatukseni lopputuloksen.

Olen yhdistänyt uusiin teoksiini vahvemman ja rohkeamman työskentelyn. Teoksista on tullut uniikkeja värileikkejä ja sattumanvaraisuus ja arvaamattomuus on päässyt osaksi teoksiani. Olen kuitenkin halunnut sitoa kokonaisuuden perinteisen syövytykseen viivoja ja pintoja yhdistellen, jolloin kerroksellisuus ja tarinan sisältö korostuvat."

Asiasanat

Näyttelyt
Kanta-Naantali