Kolmannen koronarokotteen saavat nyt ensimmäisten joukossa rokotuksen saaneet

Uutiset
Kolmas koronarokoteannos tarjotaan immuunipuutteisten henkilöiden lisäksi henkilöille, jotka ovat saaneet rokotuksen rokotusjärjestyksessä ensimmäisten joukossa 3–4 viikon annosvälillä.
Rokotepiikkejä astiassa läheltä kuvattuna.

Kolmannella annoksella vahvistetaan ja pidennetään kahden annoksen antamaa suojaa niillä, joiden rokotuksesta on kulunut pitkä aika, ja jotka ovat saaneet rokotteensa nykyistä lyhyemmällä 3–4 (korkeintaan 6) viikon annosvälillä. Kolmannen annoksen voi antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Rokotettavien ryhmään kuuluu terveydenhuoltohenkilöstöä, joka toimii ensilinjassa koronapotilaiden hoidossa ja näytteenotossa. Lisäksi ryhmään kuuluu muun muassa hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavaa henkilökuntaa.

Varotoimena kolmatta annosta ei kuitenkaan vielä rokotusten alkaessa suositella tarjottavaksi alle 30-vuotiaille miehille. THL odottaa vielä lisää tutkimustietoa harvinaisen sydänlihastulehduksen eli myokardiitin riskistä kolmannen annoksen saaneilla.

Rokotuksen saa ajanvarauksella sekä pop up -tapahtumissa

Kolmansia rokotuksia annetaan Birgitta-salissa ajanvarauksella sekä Pop up -tilaisuuksissa. Ympärivuorokautisen hoivan asukkaille järjestetään rokotukset hoivayksikössä.

Ajan rokotukseen voi varata puhelimitse koronarokotusten ajanvarausnumerosta 040 4846 533, arkisin klo 9.00–14.00.

Seuraavat Pop up -tilaisuudet järjestetään:

  • Tiistaina 28.9. klo 9.00–15.30 Birgitta-salissa
  • Torstaina 30.9. klo 9.00–18.30 Birgitta-salissa
  • Tiistaina 5.10. klo 12.00–18.30 Birgitta-salissa
  • Keskiviikkona 6.10. klo 12.00–18.30 Birgitta-salissa

Voimakkaasti immuunipuutteisten 12 vuotta täyttäneiden koronarokotukset ovat käynnissä. Kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteisille, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisten tulee varautua todistamaan riskiryhmään kuuluminen Kela-kortilla tai jollakin muulla todistuksella (esim. hoitokertomus).

Ensimmäiseen koronarokotukseen sekä toiseen rokotukseen voi edelleen tulla pop up -tilaisuuksiin. Rokotukseen voi myös varata ajan. Lisätietoa rokotuksista ja rokotukseen hakeutumisesta löydät sivuilta naantali.fi/koronarokotukset

Ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 26.9. mennessä 15 429 naantalilaista (78,9 %) ja toisen rokoteannoksen 12 953 naantalilaista (66,4 %).

Päivitetty viimeksi
27.9.2021 10:18

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys
Rokotukset