Kelan palvelupiste Naantalissa suljetaan – etäpalvelu kaupungintalolla jatkuu

Uutiset
Kelan palvelupiste Naantalissa suljetaan maaliskuun lopussa, Kela tiedottaa. Jatkossa Kela-asioita voi hoitaa kaupungintalon asiointipisteellä, jossa on Kelan etäpalvelu.
Kaupungintalon asiointipisteen lasiovessa avain sekä teksti asiointipiste.

Kelan palvelupiste Naantalissa on palvellut asiakkaita ajanvarauksella kerran viikossa ja asiakaskäyntien määrä on ollut vähäinen. Suurin osa asiakkaista on hoitanut Kela-asiansa verkossa, puhelimessa, postitse tai Kelan muissa palvelupisteissä. Tästä syystä palvelupiste suljetaan maaliskuun lopussa, Kela kertoo tiedotteessaan.

Kaupungintalon asiointipisteessä saa jatkossa Kelan hakemuslomakkeita ja opastusta asiointiin ja Kelan palveluihin. Kelalle jätettävä posti toimitetaan asiointipisteestä edelleen Kelaan. Asiointipisteessä on myös Kelan etäpalvelu, jossa asiakas saa tietokoneella kuva- ja ääniyhteyden Kelan palveluasiantuntijaan. Kelan etäpalvelu on auki asiointipisteen aukioloaikoina (kaupungintalon asiointipisteen aukioloajat).

Naantalin lähin Kelan palvelupiste sijaitsee Raisiossa ja palvelee maanantaista keskiviikkoon klo 12–15.30.

Useimmat Kela-asiat hoituvat puhelimitse ja verkossa

Lähes kaikki Kela-asiat voi hoitaa verkossa tai puhelimessa. Kelan asiointipalvelussa eli OmaKelassa voi hakea etuuksia, lähettää liitteitä ja ilmoittaa muutoksista. OmaKelassa voi myös tarkistaa oman hakemuksen tilanteen ja etuuksien maksupäivät. OmaKelaan kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Puhelinpalvelussa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa verkkoasiointiin ja hakemuksen tekemiseen. Puhelinpalvelussa voi myös jättää suullisen hakemuksen, jos mikään muu asiointitapa ei ole mahdollinen. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Elämäntilannekohtaiset palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Kelan palvelupisteiden ja kuntien asiointipisteiden osoitteet ja aukioloajat löytyvät kela.fistä. Tarkista, missä Kelalla on palvelupisteitä Varsinais-Suomessa ja miten ne ovat auki. Naantalin lähin palvelupiste Raisiossa on avoinna ma–ke klo 12–15.30.

Lue lisää

Tiedote: Kela

Päivitetty viimeksi
6.3.2024 14:12