LSJH:n lajitteluasemien laajennetut aukioloajat alkavat pääsiäisen jälkeen

Uutiset
Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) 13 lajitteluasemalla siirrytään pääsiäisen jälkeen laajennettuihin sesonkiaukioloaikoihin. Kaikki lajitteluasemat, LSJH:n toimistot ja tekstiilien kierrätysmyymälä Lemppari ovat suljettuna koko pääsiäisen. Myöskään jätekuljetuksia ei pyhäpäivinä ajeta.
Jätekeräystä jäteasemalla.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemilla siirrytään pääsiäisen jälkeen 2. huhtikuuta laajennettuihin aukioloaikoihin sesongin alkaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että aukioloajat lisääntyvät lajitteluasemilla kaudella huhti–lokakuu.

Naantalilaisten lähin lajitteluasema, Isosuon lajitteluasema on avoinna huhti–lokakuussa arkipäivisin kello 7–19, mikä tarkoittaa lisää aukiolotunteja sekä aamuun että iltaan. Myös näillä asemilla ollaan sesonkiaikaan avoinna kerran kuukaudessa lauantaisin.

Muiden lajitteluasemien aukioloajat löydät LSJH:n sivuilta lsjh.fi.

Siivouksen ja pihanraivauksen sesonkiaika käsillä

Lajitteluasemilla valmistaudutaan kevään korvalla sekä siivousjätteiden että puutarhajätteiden vastaanottoon.

– Asemille tuodaan tähän aikaan vuodesta paljon pihansiivousjätteitä, kuten risuja ja haravointijätettä. Ne otetaan vastaan maksutta. Paljon tulee myös varastojen sekalaista siivousjätettä sekä niin ikään maksuttomia sähkölaiteromua ja poistotekstiiliä, kertoo LSJH:n materiaalipäällikkö Marko Kokkonen.

Lajitteluasemien kävijämäärät kasvavat talvikaudesta kesäkaudelle tultaessa keskimäärin 67 prosenttia.

– Viime vuonna luminen kausi venyi maaliskuun loppuun asti, ja maaliskuu oli poikkeuksellisen hiljainen. Viime vuonna lajitteluasemien asiakasmäärä yli kaksinkertaistui maaliskuusta huhtikuuhun. Maaliskuu on myös tänä vuonna ollut normaalia hiljaisempi, joten huhtikuussa voi asemilla olla ajoittain ruuhkaa, Kokkonen arvelee.

LSJH:lla on 13 lajitteluasemaa aina Utöstä Yläneelle. Kaikki asemat ovat toimialueen kotitalouksien vapaasti käytettävissä.  Kotitalouden voivat viedä lajitteluasemille maksutta useita erilaisia jätelajeja, kuten vaarallisia jätteitä, rikkinäisiä sähkölaitteita, metalliromua, puujätettä, pakkausjätteitä ja poistotekstiiliä. Asemilla otetaan hinnaston mukaan vastaan kaikenlaista siivous- ja remonttijätettä.

Pääsiäinen vaikuttaa aukioloihin ja ajoihin

Koko pääsiäisen aina pitkäperjantaista 29.3. toiseen pääsiäispäivään 1.4. kaikki LSJH:n lajitteluasemat, toimistot ja tekstiilien kierrätysmyymälä Lemppari ovat suljettuina. Kiinniolo koskee myös pyhien välissä olevaa lauantaipäivää 30.3.

Pääsiäisenä rauhoittuvat myös jätteenkuljetukset. LSJH:n vastaamia sekajätteen, pakkausjätteen tai biojätteen kuljetuksia ei ajeta pääsiäisen pyhinä. Tämän vuoksi jäteastian tyhjennys voidaan tehdä hieman normaalia aiemmin tai myöhemmin.

Tiedote ja kuva: LSJH

Päivitetty viimeksi
28.3.2024 9:09

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Jätehuolto