Meri-Pauliina Sundénin Taivaankansi-näyttely 11.6.-30.6.2024

Uutiset
Naantalin Taidehuoneen kesän toisena näyttelynä avautuu 11.6. Meri-Pauliina Sundénin Taivaankansi-näyttely. Hänen teos Taivaankansi on valittu Naantalin Musiikkijuhlien vuoden 2024 kuvataideteokseksi, joka toimii tapahtuman vuosi-ilmeen pohjana. Sundénin taiteelliseen tuotantoonsa pääsee tutustumaan Naantalin taidehuoneella 11.6.-30.6.2024 näyttelyssä, joka on osa myös Naantalin Musiikkijuhlien ohjelmaa.
Meri-Pauliina Sundén: Taivaankansi

“Minun oli aina käännyttävä teiltä. Se on merenranta.
Sinussa lintujen kanssa ja kaukaisilla vesillä kimalluksen päivä.
Maan kulhossa tämä on veden ateria. Minkä se sitoo, sen se nopeaan päästää.”

Mirkka Rekolan teoksesta Maailmat lumen vesistöissä

Sundénin näyttelyn teokset, öljyvärimaalaukset taivaasta ja merestä, kuvaavat valon ja varjon heijastuksia vedessä sekä taivaan pilvimuodostelmia. Merimaisemissa peruselementteinä toimivat taivas, saaret ja meri, jotka luovat erilaisia kerrostumia ja toistoja kuten peilin pinta. Monien näyttelyn teosten inspiraatio on syntynyt klassisesta musiikista, kuten esimerkiksi Arvo Pärtin Peili peilissä -teoksesta tai Kaija Saariahon Kaukainen rakkaus -oopperasta.

Mirror in the Mirror -teosten saarista, vedestä ja taivaasta muodostuvat kerrokset luovat mielikuvan loputtomista ja keskenään sekoittuvista heijastuksista peilissä. Kaukainen rakkaus -sarjassa puolestaan tutkitaan toistojen kautta saaria ja niiden ympärille jäävää tilaa. Saaret ovat kuin hiljainen tauko musiikissa, eräänlainen intervalli tilassa ja ajassa. Maailmat lumen vesistöissä -maalaukset taas kuvaavat ihmisen jälkeistä maailmaa, jossa luonto ja ihminen ovat universumissa samanarvoisia. Olemme kaikki olemassa olevat saman taivaankannen alla ja siksi meidän on kunnioitettava ympärillämme olevaa maailmaa.

Meri-Pauliina Sundén on Turussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut Italiasta kuvataiteilijaksi ja Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi. Sundénia kiinnostaa keinotekoisen ja luonnon välinen suhde ympäristössämme ja hän tarkastelee teoksissaan todellisen ja fiktiivisen maailman rajapintaa luoden siitä uusia maisemia.

Taidehuone on avoinna ti-su klo 11–18. Tervetuloa!

Naantalin taidehuone
Aukioloajat
21.5.-1.9.2024 ti-su klo 11.00-18.00
Poikkeusaukioloajat
Juhannusaattona suljettu
Puhelinnumero
näyttelykaudella
Käyntiosoite

Mannerheiminkatu 5
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates
Päivitetty viimeksi
11.6.2024 11:00

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Taiteet
Museot