Naantalin kaupunki tukee 170:n naantalilaisen nuoren työllistymistä kesäksi

Uutiset
Naantalin kaupungille valittiin tänä vuonna n. 90 nuorta kesätyöntekijää. Kaupunki tukee nuorten naantalilaisten työllistymistä myös työnantajalle myönnettävällä kesätyösetelituella. Kaikki 80 kesätyöseteliä haettiin tänä vuonna ennätysaikaisin.
Nuoria miehiä istumassa tiskillä nuorisotalolla. Onnellinen aurinko -elementti.

Naantalin kaupunki tukee tänä vuonna noin 170 nuoren työllistymistä kesäksi palkkaamalla nuoria kesätöihin kaupungin eri yksiköihin sekä tukemalla työnantajia nuorten työllistämisessä kesäksi.

Kaupunki on tarjonnut tänä vuonna kesätöitä n. 90 naantalilaiselle nuorelle. Nuorten kesätyöpaikat olivat haettavissa 16.1.–25.2.2024, ja niitä haki yhteensä noin 270 nuorta. Kaupungin kesätyöpaikat on tarkoitettu vuosina 2000–2008 syntyneille naantalilaisille nuorille.

Kaupungin kesätyöt ovat avustavia tehtäviä eri yksiköissä, mm. ateria- ja siivouspalveluissa, varhaiskasvatuksessa, liikuntapaikoilla, museossa sekä kiinteistönhoidossa. Kesätyöjaksot ajoittuvat kesä- tai heinäkuuhun ja kestävät neljä viikkoa.

– Kaupungin kesätyöpaikat keräsivät tänä vuonna aiempien vuosien tapaan mukavasti hakemuksia nuorilta, kertoo Naantalin kaupungin työllisyysohjaaja Auli Järvinen.

Erityisen suosittuja tänä vuonna ovat olleet työnantajille myönnettävät kesätyösetelit. Järvinen kertoo, että kaikki tälle vuodelle osoitetut kesätyösetelit myönnettiin huhtikuun loppuun mennessä. Kesäsetelituen haku alkoi 1.3.2024. 350 euron suuruisia kesätyöseteleitä oli aiempien vuosien tapaan jaossa 80 kappaletta.

Kesätyösetelitukea myönnetään yrityksille ja yhdistyksille kattamaan osa työnantajalle tulevista kuluista, kun he palkkaavat vuosina 2000–2008 syntyneen naantalilaisen nuoren kesätöihin.

– Työnantajat olivat tänä vuonna erityisen aikaisin liikkeellä, ja setelit loppuivat tänä vuonna ennätysajassa. On hienoa, että työnantajat ovat aktiivisia naantalilaisten nuorten palkkaamisessa. Monelle nuorelle kaupungin tarjoama tai kesätyösetelin mahdollistama kesätyöpaikka voi mahdollistaa ensimmäisen kosketuksen työelämään ja työkokemuksen kartuttamisen, Järvinen toteaa.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa. 

Päivitetty viimeksi
6.5.2024 9:15

Asiasanat

Nuoret
Työ ja yrittäminen
Työnhaku ja työpaikat