Ympäristöohjelma

Naantalin kaupunki on laatimassa ympäristöohjelmaa, jonka päämääränä on taata Naantalin asukkaille terveellinen, viihtyisä ja luonnontaloudellisesti kestävä elinympäristö nyt ja tulevaisuudessa. Ympäristöohjelman toimenpiteet liittyvät ilmastonmuutoksen hillintään, luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen, Saaristomeren tilan parantamiseen ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseen toimintaan.

Ympäristöohjelma on yksi Naantalin kaupunkistrategian kärkitoimenpiteistä. Ympäristöohjelma tulee koskemaan kaupungin omaa toimintaa, mutta sen vaikutukset tulevat näkymään todennäköisesti myös kuntalaisten arjessa. Kunnan tekemillä ratkaisuilla voidaan mahdollistaa kuntalaisten ekologisemmat arjen valinnat esimerkiksi kiinteistöjen energiaratkaisuissa ja liikennekäyttäytymisessä.

Ympäristöohjelmaa laaditaan parhaillaan, ja kuntalaisia toivotaan mukaan työhön!

Kuvaa luontoa ja osallistu valokuvakilpailuun!

Mikä on Naantalin upein maisema? Oletko saanut tallennettua metsäneläimen kameraasi? Lähetä kuvasi meille ja osallistu valokuvakilpailuun!

Ympäristöohjelmasta tehdään raikas esite, jonka kuvittamiseksi tarvitsemme kauniita kuvia Naantalin luonnosta: maisemakuvia sekä kuvia paikallisista luonnonkasveista ja -eläimistä. Kuvat voivat olla miltä tahansa vuodenajalta, kunhan ne on kuvattu Naantalissa ja ne ovat laadultaan julkaisuun sopivia.

Kilpailuun osallistujat luovuttavat Naantalin kaupungille oikeuden käyttää kuvia verkko- ja printtijulkaisuissaan sekä sosiaalisessa mediassa. Valokuvaajat saavat aina nimensä esille kuvan yhteyteen. Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan 3 kpl 50 euron tuotekasseja Rymättylän Mikolan luomutilalta.

Osallistu kilpailuun lähettämällä luontokuvasi osoitteeseen saija.kajala@naantali.fi. Lisää viestin otsikoksi ”Ympäristöohjelman kuvakilpailu” ja kerro viestissä nimesi (kuvaajan nimi) ja puhelinnumerosi. Painokelpoisuuden takaamiseksi kuvien resoluution tulisi olla 300 dpi. Jos lähetät kuvan suoraan puhelimesta, valitse kuva alkuperäisessä tai isoimmassa mahdollisessa tiedostokoossa. Kilpailuaikaa on 15.8.2019 asti.

Metsäpolku Haijaisissa

Kuntalaiskysely

Huhti-toukokuussa naantalilaisille järjestettiin sähköinen kysely, jossa kartoitettiin kuntalaisten mielipiteitä erilaisista toiminpiteistä Naantalin ympäristön parantamiseksi. Kyselyyn liittyvä arvonta suoritetaan viikkolla 20, ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
lateral-image-left
Punainen kärpässieni

Ympäristöohjelman kuntalaistyöpaja

Ympäristöohjelman työpaja järjestettiin 7.5.2019 Karvetin monitoimitalossa. Työpajassa pohdittiin yhdessä, mitä kaupunki, paikallisyhdistys tai yksittäinen kuntalainen voi tehdä ympäristömme parhaaksi.
lateral-image-right
Ympäristöpäällikkö
Organisaatio
Tekniset palvelut
Yksikkö
Ympäristönsuojelu
Matkapuhelinnumero
040 482 4340
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address
Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2, Pl 43

Avainsanat

Asuminen ja ympäristö
Osallistuminen ja päätöksenteko
Luonnonvarat, eläimet ja kasvit
Ympäristö
Ympäristön- ja luonnonsuojelu