Bändisoitto vei mukanaan

Maijamäen koulun musiikkiluokassa on koolla hyväntuulista porukkaa. Aikuisten bändisoittoryhmässä treenataan tänään bluesin sointukulkua ja Blues Brothers -leffasta tuttua kappaletta Sweet Home Chicago. Ryhmää opettava Erla Pulli (MuM) svengailee mukana ja kiertelee opastamassa bändiläisiä.

 Bändiursseja on tarjolla niin aloitteleville kuin jatkavillekin soittajille.

– Alkeiskurssilla ei ole lähtötasovaatimuksia. Tänne voi tulla kokeilemaan eri soittimia ja musiikkigenrejä. Opiskelemme ja opimme, mutta tärkeintä hyvä meininki. Musiikki ei ole esitys tai kilpailu vaan iloitsemista ja kommunikaatiota, Erla Pulli kertoo ajatuksistaan.

Opiston bändikurssi

Bändiryhmäläiset ylistävät kurssia ja kehuvat Erlaa. Jotkut ovat harrastaneet soittamista aiemmin, osa on musisoimassa ensimmäistä kertaa. Monia on alussa hiukan jännittänyt, mutta turvallisessa ilmapiirissä on uskaltanut hypätä musiikin vietäväksi. Jokaiselle harrastuksesta on tullut tärkeä – kaikki aikovat jatkaa soittamista tai laulamista. Kurssilaiset haluaisivat soittaa omalla tutulla porukalla jatkossakin.

Syksyllä opistossa startataan myös nuorille suunnatut bändikurssit.

– Toivon, että nuoret innostuisivat tulemaan rohkeasti mukaan. Harjoittelemme sellaisia tuttuja biisejä, joita nuoret kuuntelevatkin. Jokainen saa tulla harrastamaan ihan omana itsenään, Erla kannustaa.

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Vapaa-ajan palvelut