Soveltavaa liikuntaa aikuisille

ihminen ja jalkapallo

Aikuisten toiminnot syksy 2021

Ilmoittautuminen syksyn toimintoihin alkaa ke 4.8.2021. 

Seniorifutis

Ryhmä alkaa kun ilmoittautuneita on väh. 10 hlöä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot aloituksesta soveltavan liikunnan ohjaajalta (kts. yhteystiedot sivun lopusta).

Tiistaisin klo 14.45-15.45 Karvetin kentällä. Seniorifutis koostuu jalkapallon erilaisista lajiharjoitteista ja pelaamisesta. Seniorifutis on tarkoitettu ikäihmisille sekä myös nuoremmille aikuisille, joilla on pieniä toimintakykyä heikentäviä haasteita, mutta ei varsinaisesti liikuntaa rajoittavia tekijöitä. Osallistua voi omien taitojen ja kykyjen mukaisesti, aiempaa kosketusta jalkapalloon ei tarvitse olla. Hinta 30 €/henkilö. Vastuuohjaajana Telmo Manninen (VG-62).  

Kävelyfutis

Ryhmä alkaa kun ilmoittautuneita on väh. 10 hlöä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot aloituksesta soveltavan liikunnan ohjaajalta (kts. yhteystiedot sivun lopusta).

Maanantaisin klo 14-15 Karvetin kentällä. Kävelyfutis on jalkapallon muoto, joka soveltuu erityisen hyvin ikäihmisille ja henkilöille, joilla on sovellutusten tarve esimerkiksi liikuntarajoitteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Kävelyfutiksessa juoksu ja kontaktit ovat kiellettyjä. Hinta 30 €/ henkilö. Vastuuohjaajana Telmo Manninen (VG-62).

Kehitysvammaisten palloilu

Maanantaisin 16.8.- 13.12. klo 15.30- 16.30 Suopellon kentällä ja myöhemmin syksyllä Suopellon koulun salissa. Ulkona pelaillaan pääasiassa jalkapalloa ja sisällä sählyä. Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille, itsenäisesti tai henkilökohtaisen avustajan kanssa selviäville henkilöille. Hinta 30 €/henkilö. Vastuuohjaajana Telmo Manninen (VG-62).  Ilmoittaudu kehitysvammaisten palloiluun

Soveltava kuntoryhmä 

Kuntoryhmä nuorille aikuisille ja työikäisille, joilla on tuen tarve ja haasteita osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin. Tuntien sisältöä suunnitellaan yhdessä osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan.
Maanantaisin klo 16.00-17.00 Kesti-Maariassa (Maariankatu 2) sekä sen lähiympäristössä ja ulkoliikuntapaikoilla. Ryhmä alkaa, kun ilmoittautuneita väh.4. Hinta 15€/hlö. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Ilmoittaudu soveltavan kuntoryhmään

Soveltavan liikunnan liikuntaryhmä

Tiistaisin klo 10.00–11.00 Kesti-Maariassa, Maariankatu 2. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille,jotka eivät fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintarajoitteen vuoksi pysty osallistumaan yleisesti tarjolla olevaan liikuntatarjontaan. Toimintarajoite voi olla pysyvä tai tilapäinen.
Tunnilla liikutaan monipuolisesti osallistujien tarpeet huomioiden. Ryhmä alkaa, kun osallistujia väh. 4. Hinta 15€/ hlö. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Ilmoittaudu soveltavan liikunnan liikuntaryhmään

Soveltava tasapaino ja voima- ryhmä

PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI

Tiistaisin 7.9.- 23.11. 2021 klo 10.00–11.00 Kesti-Maariassa, Maariankatu 2. Ryhmä on tarkoitettu tukea tarvitseville henkilöille, joilla on esim. liikuntarajoite tai sairauden tai sosiaalisen tilanteen vuoksi heikentynyt toimintakyky. Tunnilla harjoitetaan monipuolisesti tasapainoa, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Hinta 15€/ hlö. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Ilmoittaudu tasapaino- ja voimaryhmään

Soveltava vesijumppa

Soveltava vesijumppa on tarkoitettu mm. henkilölle, jolla on neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta eikä henkilö pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. Vesijumpat Aurinkosäätiön palvelutalon altaassa, Myllykiventie 5. Hinta 35€/hlö. Ryhmälle varattu allasaikaa 45 min., varsinainen jumppa-aika n.30-40 min.
Keskiviikkoisin 6.10.alkaen. 

Soveltava ratsastus

Kurssit on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisohjauksen tarve. Fyysisen vaikutuksen lisäksi, vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa. 

Alkeiskurssi on suunnattu niille, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet kaupungin järjestämälle kurssille. 
Kurssi järjestetään lauantaisin 14.8.- 11.9. klo 14.00-14.45(yht. 5 krt) Metsälehdon tilalla (os. Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki) Hinta: 100 €/ henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet. HUOM! Alkeisryhmä peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Jatkokurssi on suunnattu pääsääntöisesi niille, jotka ovat jo joskus aiemmin osallistuneet kaupungin järjestämälle kurssille. 
Kurssi järjestetään lauantaisin 18.9.- 16.10. klo 14.00-14.45 (yht. 5 krt) Metsälehdon tilalla (os. Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki) Hinta: 150 €/ henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet.  Ilmoittaudu ratsastuksen jatkokurssille

Molemmilla kursseilla ratsastajalla on oltava joko oma, hevosiin tottunut avustaja mukana tai avustajaa voi tiedustella suoraan tallilta Tiina Gustafsson tiinachoko@gmail.com, 044 9962535. Avustajamaksu 7€/ ratsastaja / kerta, suoritetaan paikan päällä avustajalle.   

Erkkajooga

Erkkajooga® -tunti yhdistää joogan liikeharjoittelua, läsnäolo- ja rentoutusharjoituksia, musiikkia ja vähän meditaatiotakin. Tunnilla harjoitetaan kehotietoisuutta, rentoutumis- ja keskittymiskykyä. Tunneista luodaan saavutettava kokonaisuus juuri niille henkilöille, jotka ovat ryhmässä. Sopii erityistä tukea tarvitseville joogaajille. 
Keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 ajalla 1.9.-24.11.2021. Kalevanniemen koulu, Opintie 2, luokka A114, 1. krs.
Erkkajoogaohjaajana Outi Suvila.
Ilmoittautumiset sähköisesti 1.8. alkaen Naantalin opisto tai 13.8. alkaen puh. 044 7334 651.

Neuromoto

Keskiviikkoisin 1.9. alkaen klo 12-12.45 Kesti-Maariassa, Maariankatu 2. Ryhmä sopii hyvin erityisesti varhaisvaiheen muistisairaille sekä reuma- ja lihassairauksia sairastaville henkilöille. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti kehonhallintaa, motorikkaa, lihaskuntoa ja tasapainoa sosiaalista puolta unohtamatta. Hinta 65€ lukukausi tai 95€ lukuvuosi (hinnat sisältävät jäsenmaksun). Yhteistyössä Liikuntaseura Naantalin kanssa. Ilmoittaudu Neuromoto-ryhmään  

Löydä oma seura- sivusto

Paralympiakomitean Löydä oma seura- sivustolta löytyy valtakunnallisesti urheiluseuroja ja muita toimijoita joissa on jo erityistä tukea tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa.

Tutustu Löydä oma seura-sivustoon

Soveltavaa liikuntaa seudullisesti

Naantalin ja lähikuntien soveltavan liikunnan tarjontaa on koottu yhteiseen  Rajatonta liikuntaa- liikuntaoppaseen. Opas pdf-liitteenä.

Liikunnanohjaaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Yksikkö
47112-Liikuntatoiminta
Matkapuhelinnumero
040 683 7454
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Sivistysvirasto, Tullikatu 11