Soveltavaa liikuntaa aikuisille

aikuisia jumppaamassa vedessä

Syksy 2022

Ilmoittautuminen syksyn toimintoihin alkaa to 4.8.

Soveltava palloilu

Maanantaisin 5.9.2022 alkaen klo 15.30- 16.30 Suopellon kentällä. Myöhemmin syksyllä sään kylmetessä siirrytään sisälle Suopellon koulun saliin. Sisällä pelaillaan pääasiassa sählyä ja ulkona jalkapalloa. Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve liikunnassa sairauden, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Mukana saa maksutta olla tarvittaessa oma avustaja. Hinta 30 €/henkilö. Vastuuohjaajana Telmo Manninen (VG-62). Ilmoittaudu soveltavaan palloiluun

Soveltava vesijumppa

Soveltava vesijumppa on tarkoitettu henkilölle, jolla on esim. neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta eikä henkilö pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. Vesijumpat Aurinkosäätiön palvelutalon altaassa, Myllykiventie 5. keskiviikkoisin 14.9.-30.11.22 (12 krt). 

Soveltava tasapaino, ryhmä 1

Maanantaisin 12.9.-28.11.22 klo 12-12.45 Kesti-Maariassa (Maariankatu 2). Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden heikentyneen tasapainon kehittämisessä tarvitaan sovellettua harjoittelua, mutta jotka pystyvät kulkemaan ilman apuvälineitä eivätkä tarvitse omaa avustajaa liikkumisen tueksi. Ryhmässä keskitytään tasapainon harjoittamiseen ja lihaskunnon vahvistamiseen. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Hinta 15€/hlö. Ilmoittaudu soveltavaan tasapainoryhmään (1)

Soveltava tasapaino, ryhmä 2

Tiistaisin 13.9.-29.11.22 klo 10-10.45 Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden heikentyneen tasapainon kehittämisessä tarvitaan sovellettua harjoittelua ja joilla on kulkemisen apuväline käytössä tai oma avustaja harjoittelun tukena. Ryhmässä keskitytään tasapainon harjoittamiseen ja lihaskunnon vahvistamiseen. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Hinta 15€/hlö (avustaja saa olla mukana maksutta). Ilmoittaudu soveltavaan tasapainoryhmään (2)

Soveltava ratsastus

Soveltava ratsastus on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisohjauksen tarve. Fyysisen vaikutuksen lisäksi, vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa. Ratsastus sopii myös pyörätuolia käyttäville.

  • Alkeiskurssi järjestetään lauantaisin 3.9.-1.10.22 klo 14.00-14.45 (yht. 5 krt) Metsälehdon tilalla (os. Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki) Hinta: 100 €/ henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet.  Ilmoittaudu soveltavaan ratsastukseen

Kursseilla on tallin puolesta taluttaja kaikille ratsastajille. Mikäli osallistujalla on lisätarve avustajalle taluttajan lisäksi, ratsastajalla on oltava joko oma, hevosiin tottunut avustaja mukana tai avustajaa voi tiedustella suoraan tallilta Tiina Gustafsson, tiinachoko@gmail.com, 044 9962535. Avustajamaksu 7€/ ratsastaja / kerta, suoritetaan paikan päällä avustajalle.     

Löydä oma seura- sivusto

Paralympiakomitean Löydä oma seura- sivustolta löytyy valtakunnallisesti urheiluseuroja ja muita toimijoita joissa on jo erityistä tukea tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa.

Tutustu Löydä oma seura-sivustoon

Soveltavaa liikuntaa seudullisesti

Naantalin ja lähikuntien soveltavan liikunnan tarjontaa on koottu yhteiseen  Rajatonta liikuntaa- liikuntaoppaseen. Opas pdf-liitteenä.

Liitteet

Liikunnanohjaaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Matkapuhelinnumero
+358 406 837454
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Kesti-Maaria, Maariankatu 2