Soveltavaa liikuntaa aikuisille

aikuisia jumppaamassa vedessä

Kevät 2023

Aikuisten kevätkauden toimintoja päivittyy lisää vielä loppuvuoden aikana. Ilmoittautuminen toimintoihin alkaa näiden sivujen kautta 1.12.2022.

Soveltava palloilu 

Maanantaisin 9.1.2023 alkaen klo 15.30–16.30 Suopellon koululla (os. Rimpikuja 4). Hinta 30 €/henkilö. Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutuksen tarve liikunnassa sairauden, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Mukana saa maksutta olla tarvittaessa oma avustaja. Sisällä pelataan pääasiassa sählyä mutta keväällä kelien salliessa pelataan myös jalkapalloa Suopellon kentällä. Vastuuohjaajana Telmo Manninen (VG-62). Ilmoittaudu soveltava palloilu ryhmään.

Soveltava tasapainoryhmä 

Maanantaisin 16.1.-2.5.2023 klo 12–12.45 Kesti-Maariassa (os. Maariankatu 2). Hinta 15 €/hl. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden heikentyneen tasapainon kehittämisessä tarvitaan sovellettua harjoittelua. Henkilöllä voi olla kulkemisen apuväline käytössä tai oma avustaja maksutta harjoittelun tukena. Ryhmässä keskitytään tasapainon harjoittamiseen ja lihaskunnon vahvistamiseen. Harjoittelun apuna käytetään myös tuolia. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Ilmoittaudu soveltava tasapainoryhmään.

Soveltava tasapaino- ja ulkoiluryhmä 

Tiistaisin 17.1.-3.5.2023 klo 10–10.45 Kesti-Maariassa (os. Maariankatu 2). Hinta 15 €/hlö. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintarajoitteen vuoksi pysty osallistumaan yleisesti tarjolla olevaan liikuntatarjontaan. Toimintarajoite voi olla pysyvä tai tilapäinen. Henkilöllä voi olla kulkemisen apuväline käytössä tai oma avustaja maksutta harjoittelun tukena. Sään salliessa ryhmän kanssa ulkoillaan lähiympäristössä harjoittaen samalla tasapainoa ja voimaa, hyödynnetään myös ulkokuntoilulaitteita. Muuten toimintakerrat järjestetään sisällä Kesti-Maarian liikuntasalissa. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Ilmoittaudu soveltava tasapaino ja ulkoiluryhmään.

Soveltava vesijumppa -ryhmät

Päiväryhmät keskiviikkoisin 18.1.-12.4.2023 (12 krt) Aurinkosäätiön palvelutalon altaalla (os. Myllykiventie 5). Soveltava vesijumppa on tarkoitettu henkilölle, jolla on esim. neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta eikä henkilö pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja.

  • 3. ryhmä suunnitteilla iltaryhmäksi. Iltaryhmän lisätiedot vahvistuvat joulukuussa ja ilmoittautuminen alkaa vahvistumisen jälkeen. Seuraa ilmoittelua.

Tanssi arjen voimavarana -ryhmä  

Torstaisin 19.1.-30.3.2023 klo 16.00–17.00 Kesti-Maariassa (os. Maariankatu 2). Hinta 15 €/pari. Tanssillinen ryhmä on suunnattu muistisairautta sairastaville henkilöille, joilla on todettu lievä tai varhaisen vaiheen muistisairaus (mm. Alzheimerin tauti, Parkinsonin taudin muistisairaus) ja heidän omaisillensa. Henkilöllä voi olla myös kulkemisen apuväline käytössä. Ryhmässä tanssitaan, liikutaan, pelataan kehollista muistipeliä ja nautitaan musiikin tuomasta rentoudesta ja vapaudesta yhdessä omaisen ja muiden ryhmäläisten kanssa. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Ilmoittaudu tanssi arjen voimarana ryhmään.

Erkkajooga® 

Keskiviikkoisin 11.1.–5.4.2023 (12 kertaa) Kultarannan koulu liikuntasalissa (os. Luonnonmaantie 138 Naantali) yhteistyössä Naantalin Opiston kanssa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen https://uusi.opistopalvelut.fi/naantali tai opiston toimisto ma-pe klo 9–15 puh. 044 7334 651.

Liikuntaseura Naantalin Voimaa ja tasapainoa/ Neuromoto

Keskiviikkoisin klo 11.00–12.00 Kesti-Maariassa (os. Maariankatu 2) yhteistyössä Liikuntaseura Naantalin kanssa. Yhdistetty Neuromoto ja VoiTas -ryhmä on monipuolinen liikuntatunti iäkkäille. Tunnit on suunniteltu siten, että lattialiikkeet voi tehdä tuolilla tai seisten, eikä sisällä hyppyjä. Soveltuu myös apuvälineen käyttäjille, koska tuolia on mahdollista käyttää apuna läpi tunnin.

Naantalin kaupungin Seniorikortti 65+ -haltijoille maksuton osallistuminen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen liina@lsnaantali.fi tai paikan päällä.

Löydä oma seura- sivusto

Paralympiakomitean Löydä oma seura- sivustolta löytyy valtakunnallisesti urheiluseuroja ja muita toimijoita joissa on jo erityistä tukea tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa.

Tutustu Löydä oma seura-sivustoon

Soveltavaa liikuntaa seudullisesti

Naantalin ja lähikuntien soveltavan liikunnan tarjontaa on koottu yhteiseen  Rajatonta liikuntaa- liikuntaoppaseen. Opas pdf-liitteenä.

 

Syksy 2022

Soveltava palloilu

Maanantaisin 5.9.2022 alkaen klo 15.30- 16.30 Suopellon kentällä. Myöhemmin syksyllä sään kylmetessä siirrytään sisälle Suopellon koulun saliin. Sisällä pelaillaan pääasiassa sählyä ja ulkona jalkapalloa. Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve liikunnassa sairauden, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Mukana saa maksutta olla tarvittaessa oma avustaja. Hinta 30 €/henkilö. Vastuuohjaajana Telmo Manninen (VG-62). Ilmoittaudu soveltavaan palloiluun

Soveltava vesijumppa

Soveltava vesijumppa on tarkoitettu henkilölle, jolla on esim. neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta eikä henkilö pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. Vesijumpat Aurinkosäätiön palvelutalon altaassa, Myllykiventie 5. keskiviikkoisin 14.9.-30.11.22 (12 krt). 

Soveltava tasapaino, ryhmä 1

Maanantaisin 12.9.-28.11.22 klo 12-12.45 Kesti-Maariassa (Maariankatu 2). Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden heikentyneen tasapainon kehittämisessä tarvitaan sovellettua harjoittelua, mutta jotka pystyvät kulkemaan ilman apuvälineitä eivätkä tarvitse omaa avustajaa liikkumisen tueksi. Ryhmässä keskitytään tasapainon harjoittamiseen ja lihaskunnon vahvistamiseen. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Hinta 15€/hlö. Ilmoittaudu soveltavaan tasapainoryhmään (1)

Soveltava tasapaino, ryhmä 2

Tiistaisin 13.9.-29.11.22 klo 10-10.45 Kesti-Maariassa (Maariankatu 2). Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden heikentyneen tasapainon kehittämisessä tarvitaan sovellettua harjoittelua ja joilla on kulkemisen apuväline käytössä tai oma avustaja harjoittelun tukena. Ryhmässä keskitytään tasapainon harjoittamiseen ja lihaskunnon vahvistamiseen. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Hinta 15€/hlö (avustaja saa olla mukana maksutta). Ilmoittaudu soveltavaan tasapainoryhmään (2)

Soveltava ratsastus

Soveltava ratsastus on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisohjauksen tarve. Fyysisen vaikutuksen lisäksi, vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa. Ratsastus sopii myös pyörätuolia käyttäville.

  • Alkeiskurssi järjestetään lauantaisin 3.9.-1.10.22 klo 14.00-14.45 (yht. 5 krt) Metsälehdon tilalla (os. Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki) Hinta: 100 €/ henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet.  Ilmoittaudu soveltavaan ratsastukseen

Kursseilla on tallin puolesta taluttaja kaikille ratsastajille. Mikäli osallistujalla on lisätarve avustajalle taluttajan lisäksi, ratsastajalla on oltava joko oma, hevosiin tottunut avustaja mukana tai avustajaa voi tiedustella suoraan tallilta Tiina Gustafsson, tiinachoko@gmail.com, 044 9962535. Avustajamaksu 7€/ ratsastaja / kerta, suoritetaan paikan päällä avustajalle.     

 

Liitteet

Liikunnanohjaaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Matkapuhelinnumero
040 683 7454
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Sivistysvirasto, Tullikatu 11