Soveltavaa liikuntaa aikuisille

Olosuhteet on huomioitu lasten ja nuorten sekä aikuisten ryhmätoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Syyskauden toimintaa järjestetään pienemmille ryhmille turvavälit huomioiden. Lisäksi ryhmät kokoontuvat ulkona mahdollisuuksien mukaan. Toimintaan osallistujan tulee muistaa pitää 1-2 metrin turvaetäisyys ja huolehtia käsihygieniastaan. Hengityssuojainta voi halutessaan käyttää ryhmätoiminnassa. Toimintaan voi osallistua vain täysin terveenä. 

Aikuisten toiminnot syksy 2020

Ilmoittautuminen toimintoihin

Ilmoittautuminen aikuisten soveltavan liikunnan syksyn toimintoihin alkaa maanantaina 17.8.2020 klo 9.00 Naantalin kaupungin verkkokaupassa, ellei toiminnon perässä toisin mainita. Lisätiedot kenttään tulee merkitä sairaus tai vamma, ja miten se vaikuttaa liikkumiseen sekä arkitoimiin. Merkitse myös mahdollinen mukana oleva avustaja. Avustajan ei tarvitse suorittaa maksua. Jos on haasteita ilmoittautumisen kanssa, olethan yhteydessä soveltavan liikunnan ohjaajaan. Kurssimaksut ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Liikuntaryhmät

Soveltavaa palloilua eri-ikäisille kehitysvammaisille (lapsille, nuorille ja aikuisille)

Aika: Maanantaisin 7.9.-7.12.2020 klo 15.30-16.45. Paikalla salissa viimeistään klo 15.45.

Paikka: Suopellon koulun liikuntasali Rimpikuja 4, Naantali. Huom! Kulku Suopellon koulun takapihalta.

Hinta: 30€ / henkilö

Varusteet: Vaaleapohjaiset sisäpelikengät, sisäliikuntavarusteet, juomapullo, oma maila ja lasit. Mailan ja lasit saa lainata myös paikan päällä.

Vastuuohjaaja: Telmo Manninen

Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille, itsenäisesti tai henkilökohtaisen avustajan kanssa selviäville henkilöille. Kauden aikana pelaillaan sählyä ja jalkapalloa ryhmäläisten toiveet huomioiden. Kaikki pääsevät pelaamaan! Toiminnan ytimenä on liikunnan ilo ja yhdessä tekeminen. Ilmoittautuminen soveltavaan palloiluun.

Uutta! Erkkajooga® -kurssi kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille

HUOM! Peruttu syksyltä. Lisätietoja Naantalin opisto

Aika: maanantaisin 31.8.2020 – 23.11.2020 (ei viikolla 42) klo 18-19

Paikka: Kalevanniemen koulu (os. Opintie 2) luokka A114 

Hinta: Kurssimaksu 30 € henkilö

Tunti yhdistää joogan liikeharjoittelua, läsnäolo- ja rentoutusharjoituksia, musiikkia ja vähän meditaatiotakin. Toiminta toteutuu, jos osallistujia on minimissään 7.

Uutta! Soveltava tasapainoa ja voimaa -ryhmä

HUOM! Peruttu syksyltä vähäisen kävijämäärän takia.

Aika: Tiistaisin 8.9.-2.12.2020 klo 10.00-10.45

Paikka: Kesti-Maaria (os. Maariankatu 2)

Hinta: 15€ / henkilö

Vastuuohjaaja: Soveltavan liikunnan ohjaaja 

Ryhmä on tarkoitettu henkilölle, jolla on liikuntarajoite, sairauden vuoksi heikentynyt toimintakyky tai toistuvaa kaatumista. Tunnille voi tulla pyörätuolin sekä oman avustajan kanssa. Kaiken voi tehdä tuoli apuna. Tunnilla harjoitetaan monipuolisesti tasapainoa, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Välineinä myös muun muassa pallo tai kuminauha. Jokainen saa tehdä harjoitteita omista lähtökohdistaan. Ilmoittautuminen soveltava tasapainoa ja voimaa -ryhmään.

Neuromoto-ryhmä 

Aika: keskiviikkoisin 2.9. alkaen klo 11.00-11.45

Paikka: Kesti-Maaria (os. Maariankatu 2)

Hinta: 40€ / henkilö sisältäen jäsenmaksun

Varusteet: Pehmeät sisätossut, sisäliikuntavarusteet ja vesipullo

Vastuuohjaaja: Hilla Johansson yhteistyössä Liikuntaseura Naantali ry

Tunti toteutetaan yhteistyössä Liikuntaseura Naantalin ja terveyskeskuksen kanssa. Ryhmä soveltuu hyvin erityisesti varhaisvaiheen muistisairaille sekä reuma- ja lihassairauksia sairastaville henkilöille. Neuromotossa on vaihtuvat tuntiteemat kuntouttavasta kehon huollosta tanssiin ja palloiluun. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti kehonhallintaa, motoriikkaa, lihaskuntoa ja tasapainoa, sosiaalista puolta unohtamatta.Ilmoittautuminen Liikuntaseura Naantalin verkkosivujen kautta www.lsnaantali.fi.

Soveltava vesijumppa mielenterveyskuntoutujille (30min)

Aika: keskiviikkoisin 9.9.-25.11.2020 klo 12.30–13.00 (12 kertaa)

Paikka:  Aurinkosäätiön palvelutalon allas (os. Myllykiventie 5, Naantali)

Hinta: 30€ / henkilö (12 kertaa)

Varusteet: Uimapuku, pyyhe ja saunapefletti.

Vastuuohjaaja: Soveltavan liikunnan ohjaaja

Ryhmään mahtuu 12 henkilöä. Ilmoittautuminen soveltavaan vesijumppaan mielenterveyskuntoutujille. Ilmoittautumien soveltava vesijumppa mielenterveyskuntoutujille.

Soveltava vesijumppa päiväryhmät (45min)

Aika: 1.ryhmä keskiviikkoisin 9.9.-25.11.2020 klo 13.00–13.45 (12 kertaa) sekä 2.ryhmä keskiviikkoisin 9.9.-25.11.2020 klo 13.45-14.30 (12 kertaa)

Paikka: Aurinkosäätiön palvelutalon allas (os. Myllykiventie 5, Naantali)

Hinta: 35€ / henkilö

Varusteet: Uimapuku, pyyhe ja saunapefletti

Vastuuohjaaja: Soveltavan liikunnan ohjaaja

Soveltava vesijumppa on tarkoitettu henkilölle, jolla on neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta, eikä hän pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. 2. ryhmä on tarkoitettu myös omaishoitajille ja -hoidettaville. Ilmoittautuessa omaishoitaja ilmoittaa vain omaishoidettavan kurssille. Lisätiedot kenttään lisätään omaishoidettavan sairaus, vamma tai toimintarajoite sekä omaishoitajan tiedot. Ryhmään mahtuu 12 henkilöä. 

Ilmoittautuminen soveltava vesijumppa päiväryhmä 1.

Ilmoittautuminen soveltava vesijumppa päiväryhmä 2.

Kävelyfutis 

HUOM! Peruttu syksyltä vähäisen kävijämäärän takia.

Aika: torstaisin 10.9.-26.11.2020 klo 15.00-16.00

Paikka: Taimon koulun liikuntasali ja ulkokenttä.

Hinta: 20€ / henkilö

Varusteet: Vaaleat sisäpelikengät, sisäliikuntavarustus, juomapullo

Vastuuohjaaja: Telmo Manninen yhteistyössä VG-62 seuran kanssa

Kävelyfutis soveltuu matalan aloituskynnyksen sekä pienen loukkaantumisriskin vuoksi hyvin henkilöille, joilla on erityisohjauksen tarve muun muassa liikuntarajoitteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Mukana tarvittaessa oma avustaja. Kirjoita Lisätiedot -kenttään oma toimintarajoite.

Toiminta toteutetaan, jos ilmoittautuneita on vähintään 6. Ilmoittautuminen Kävelyfutikseen. 

Soveltava vesijumppa iltaryhmä (45min)

Aika: Torstaisin 10.9.-26.11.2020 klo 19.15–20.00 (12 kertaa)

Paikka: Aurinkosäätiön palvelutalon allas (os. Myllykiventie 5, Naantali)

Hinta: 35€ / henkilö / kurssi

Varusteet: Uimapuku, pyyhe ja saunapefletti

Vastuuohjaaja: Annukka Aarnio

Soveltava vesijumppa on tarkoitettu henkilölle, jolla on neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta, eikä hän pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. Ilmoittautuminen soveltava vesijumppa iltaryhmä.

Uutta! Soveltava kuntoryhmä nuorille aikuisille ja työikäisille

HUOM! Peruttu syksyltä vähäisen kävijämääärän takia

Aika: Torstaisin 17.9.-3.12.2020 klo 17.00-18.00

Paikka: Kesti-Maaria (os. Maariankatu 2) ja lähiympäristö sekä ulkoliikuntapaikat

Hinta: Kurssimaksu 15€ / henkilöä 

Vastuuohjaaja: Soveltavan liikunnan ohjaaja

Matalan kynnyksen kuntoryhmä on tarkoitettu henkilöille, joilla on elämäntilanteen, liikuntarajoitteen, tapaturmaisen vamman tai sairauden vuoksi heikentynyt toimintakyky, haasteita osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin, ja tarvitsee yksilöllisempää tukea ja opastusta motivoivan liikuntamuodon löytämiseksi. Tapaamiskertojen sisältö rakennetaan yhdessä ryhmäläisten toiveidenkin mukaan hyödyntäen sisäliikunta- ja ulkoliikuntapaikkoja. Mukana saa olla tarvittaessa oma avustaja maksutta mukana. Ohjelmaan voidaan räätälöidä muun muassa erilaisia kuntojumppamuotoja, palloilua, ulkoilua, ulkokuntosalilaitteisiin tutustumista ja luontoliikuntaa. Jos ryhmä haluaa, voidaan toiveiden mukaisesti kokeilla myös eri toimijoiden palveluita esim. keilausta, joista tulee kurssimaksun lisäksi pieni lisämaksu osallistujille. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan ja rakennetaan sinun oma polkusi motivoivaan liikuntaan! Ilmoittautuminen Kuntoryhmään.

Uutta! Soveltava Judo-kokeilukurssi 5 kertaa

HUOM! Peruttu vähäisen osallistujamäärän takia

Aika: Perjantaisin 16.10.-13.11.2020 Klo 17-18 Tatamisalissa 

Paikka: Maijamäen koulun Tatamisalin tatamipuoli. Huom! Kulku Tatamisaliin ei ole esteetön portaiden vuoksi.

Hinta: Maksuton

Vastuuohjaaja: Ohjauksesta vastaa sovelletun judon valmentaja, Raision Ryhti ry.

Sovellettu judo on suunnattu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen. Liikuntarajoite ei ole este judon harrastamiselle. Ilmoittautuminen soveltava Judo-kokeilukurssille. 

Soveltava ratsastus -kurssi aikuisille 5 kertaa

Aika: Lauantaisin 10.10.-7.11.2020 klo 11.45-12.30

Paikka: Metsälehdon tila (os. Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki)

Hinta: 100€ / henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet

Avustaja: Ratsastajalla on oltava joko oma, hevosiin tottunut avustaja mukana tai avustajaa voi tiedustella suoraan tallilta Tiina Gustafsson tiinachoko@gmail.com, 044 9962535. Avustajamaksu 7€/ ratsastaja / kerta. Maksu suoritetaan paikan päällä avustajalle. 

Kurssi on tarkoitettu henkilölle, jolla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve sairauden, liikuntarajoitteen, vamman, elämäntilanteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa. Ilmoittautuminen soveltavaan ratsastukseen.

Soveltava ratsastuspäivä lapsille, nuorille ja aikuisille

Huom! Ratsastuspäivä on peruttu.

Aika: sunnuntaina 6.9.2020 klo 10.00-15.00 

Paikka: Metsälehdon tilalla os. Vuoristotie 7, 23140 Hietamäki, Mynämäki

Hinta: 40€ / henkilö. Max. 10 osallistujaa 

Ratsastuspäivä on tarkoitettu lapselle, nuorelle tai aikuiselle, jolla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve sairauden, liikuntarajoitteen, vamman, elämäntilanteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Vaikeuksia voi olla  myös esimerkiksi keskittymisen kanssa tai aistiherkkyyksiä, jonka vuoksi isommassa ryhmässä harrastaminen voi tuottaa haasteita. Osallistujalla ei tarvitse olla kokemusta hevosen kanssa toimimisesta. 

Mukana tallin puolesta on kaksi yleisavustajaa, mutta mukana oma hevosiin tottunut aikuinen/avustaja, jos on tarvetta. Avustajaa voi tiedustella myös suoraan tallilta Tiina Gustafsson, tiinachoko@gmail.com / 044 9962535. Ilmoita lisätietoja-kentässä henkilön erityistarpeet, sairaus tai vamma ja miten se vaikuttaa toimimiseen.  

Päivän ohjelmassa tutustuminen hevosiin ja talliin, hevosten hoitoa ja satulointi yhdessä. Harjoitellaan hevosen taluttamista ja sitten ratsastus. Kukin ratsastaja saa ratsastaa omien taitojensa mukaan ja tarvittaessa talutetaan. Kaikilla hevosilla on taluttajat mutta saa myös ratsastaa ilman, jos taidot riittävät. 

Ratsastuksen jälkeen hoidetaan ja ruokitaan hevoset. Päivässä lisäksi myös kärryajelua lähimetsässä, ruokailu sekä käydään tutustumassa naapurissa hanhien ja kanojen elämään, jossa voidaan ruokkia lintuja, silittää kesyjä kanoja ja nähdään hanhenmarssia laitumella. Ilmoittautuminen soveltava ratsastuspäivään.

Avoimet soveltavan liikunnan treffit syksyllä 2020

Aika: Kerran kuussa tiistaisin 22.9., 20.10., 17.11. ja 8.12. klo 16.15-17

Paikka: Kesti-Maaria (os. Maariankatu 2) ja lähiympäristö. Paikka ilmoitetaan etukäteen.

Vastuuohjaaja: Soveltavan liikunnan ohjaaja 

Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve liikunnassa sairauden, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Mukana saa olla tarvittaessa oma avustaja ja sopii hyvin myös omaishoidettaville ja –hoitajille.

Kokeilemme yhdessä erilaisia sovellettuja liikuntamahdollisuuksia esimerkiksi musiikkiliikunta, sovellettua palloilua, tasapaino ja voimaharjoitteita ja ulkoliikuntamuotoja.Toiminnan tavoitteena on kokeilujen kautta löytää yhteinen, arkea tukeva harrastus, liikunnan ilo ja uusia tuttuja. Toiminta on maksutonta. Ilmoittautuminen soveltavan liikunnan treffeille.

Tulossa lisäksi

Soveltava kuntosaliopastus yhteistyössä fysioterapian kanssa. Lisätietoja soveltavan liikunnan ohjaajalta.Talvella soveltavaa alppihiihtoa Hirvensalossa yhteistyössä Iloski ry kanssa: yhteystiedot Elina Vermola puh. 050 3200 520 tai  Jaana Engblom puh. 044 062 9674.

Liitteet

Soveltavan liikunnan ohjaaja, hyvinvointikoordinaattori, sijaine
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Yksikkö
Liikuntapalvelut
Matkapuhelinnumero
040 683 7454
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Sivistysvirasto, Tullikatu 11