Soveltavaa liikuntaa aikuisille

Kaikki soveltavan liikunnan toiminnot ovat tauolla pe 13.3.2020 alkaen valmiuslain voimassaolon ajan. Tilanteesta ja muutoksista tiedotamme Liikkuva Naantali -sivuilla sekä Naantalin ajankohtaista koronatilanteesta -sivustolla. Olethan katsonut jo liikuntavinkkejä liikuntavideot sivulta ja Liikkuva Naantali-Facebook -sivuiltamme. 

Huom! Aikuisten, lasten, nuorten ja perheiden kesän 2020 soveltavan liikunnan tarjonta päivittyy Soveltavan liikunnan kesä 2020 -sivuille.

Soveltavan liikunnan tavoitteena on edistää niiden henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden, toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja heidän liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Soveltavan liikunnan toiminnoissa on yleisavustajia mutta mukana saa olla oma henkilökohtainen avustaja, jos on tarvetta. Avustajan ei tarvitse suorittaa maksua.

Soveltavan liikunnan toiminnoista tiedotetaan myös Liikkuva Naantali -Facebook-sivuilla, Nasta-lehdessä ja saaristotiedotteessa.

Ilmoittautuminen:

Naantalin verkkokaupan kautta osoitteessa verkkokauppa.naantali.fi tiistaina 10.12.2019 klo 9.00 alkaen, ellei toiminnon kohdalla toisin mainita. Lisätiedot kenttään tulee merkitä sairaus tai vamma, ja miten se vaikuttaa liikkumiseen sekä arkitoimiin. Merkitse myös mahdollinen oma avustaja, joka on mukana.

Kurssimaksut ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Lisätietoja, tai jos ilmoittautumisessa on haasteita, ole yhteydessä soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Susanna Suominen heidisusanna.suominen@naantali.fi, 040 683 7454.

Loppukevään ja kesän tarjonta päivittyy näille sivuille alkuvuoden aikana.

Avustajatoiminta ja saattajakortti katso tiedot sivulta Mitä on soveltava liikunta.

Rajatonta liikuntaa – liikuntaa yli rajojen

Yhteistyön tavoitteena on liikuntapalvelujen parantaminen ja yhtenäistäminen sekä paremmat edellytykset aktivoida ihmisiä liikkumaan. Yhteistyössä ovat mukana Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Turku ja Sauvo. Sitä hallinnoi Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry.

Soveltavan rajatonta liikuntaa -oppaaseen on koottu pitkäaikaissairaille, vammaisille tai muulla tavoin toimintarajoitteisille lapsille ja aikuisille suunnattu ohjattu soveltavan liikunnan toiminta. Liitteenä olevan oppaan sisältö on päivitetty vastaamaan kevään 2020 toimintatietoja. Oppaan tarkoituksena on palvella yksityisten kuntaisten ja yhdistystoimijoiden lisäksi esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimen, liikuntatoimen, varhaiskasvatuksen ja opetustoimen henkilökuntaa antaen vinkkejä liikunnan harrastamisen mahdollisuuksista. Oppaan voit ladata alla olevasta liitteestä.

Kevään 2020 soveltavan liikunnan ryhmät ja kurssit

Neuromoto-ryhmä 

Aika: keskiviikkoisin 8.1.-29.4. klo 11.00-11.45

Paikka: Kesti-Maaria (os. Maariankatu 2)

Hinta: 40€ / henkilö sisältäen jäsenmaksun

Varusteet: pehmeät sisätossut, sisäliikuntavarusteet ja vesipullo

Vastuuohjaaja: soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen

Tunti toteutetaan yhteistyössä Liikuntaseura Naantalin ja terveyskeskuksen kanssa. Ryhmä soveltuu hyvin erityisesti varhaisvaiheen muistisairaille sekä reuma- ja lihassairauksia sairastaville henkilöille. Neuromotossa on vaihtuvat tuntiteemat kuntouttavasta kehon huollosta tanssiin ja palloiluun. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti kehonhallintaa, motoriikkaa, lihaskuntoa ja tasapainoa, sosiaalista puolta unohtamatta.Ilmoittautuminen Liikuntaseura Naantalin verkkosivujen kautta www.lsnaantali.fi.

Soveltavaa palloilua kehitysvammaisille 

Aika: maanantaisin 13.1.-27.4. klo 15.30-16.45. Paikalla salissa viimeistään klo 15.45.

Paikka: Suopellon koulun liikuntasali Rimpikuja 4, Naantali. Huom! Kulku Suopellon koulun takapihalta.

Hinta: 30€ / henkilö

Varusteet: vaaleapohjaiset sisäpelikengät, sisäliikuntavarusteet, juomapullo, oma maila ja lasit. Mailan ja lasit saa lainata myös paikan päällä.

Vastuuohjaaja: Telmo Manninen

Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille, itsenäisesti tai henkilökohtaisen avustajan kanssa selviäville henkilöille. Kauden aikana pelaillaan sählyä ja jalkapalloa ryhmäläisten toiveet huomioiden. Kaikki pääsevät pelaamaan! Toiminnan ytimenä on liikunnan ilo ja yhdessä tekeminen. 

Sovellettu tuolijumppa ja istumatanssit 

Aika: tiistaisin 14.1.-28.4. klo 10.00-10.45

Paikka: Kesti-Maaria (os. Maariankatu 2)

Hinta: 15€ / henkilö

Vastuuohjaaja: soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen

Ryhmä on tarkoitettu henkilölle, jolla on liikuntarajoite, sairauden vuoksi heikentynyt toimintakyky tai toistuvaa kaatumista. Tunnille voi tulla pyörätuolin sekä oman avustajan kanssa. Kaiken voi tehdä istuen. Tunnilla harjoitetaan monipuolisesti kehonhallintaa, koordinaatiota, lihaskuntoa ja tasapainoa käyttäen mm. tuolia, palloa ja kuminauhaa apuvälineenä. Jokainen saa tehdä harjoitteita omista lähtökohdistaan. 

Soveltava vesijumppa (45min)

Soveltava vesijumppa on tarkoitettu henkilölle, jolla on neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta, eikä hän pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. Paikkana on Aurinkosäätiön palvelutalon allas (Myllynkiventie 5, Naantali), ryhmät kokoontuvat seuraavasti:

Aika: torstaisin 9.1.–26.3. klo 19.15–20.00 (12 kertaa) ja ke 15.1.–1.4. klo 13.00–13.45 (12 kertaa)

Paikka:  Aurinkosäätiön palvelutalon allas (os. Myllykiventie 5, Naantali)

Hinta: 35€ / henkilö / kurssi

Varusteet: uimapuku, pyyhe ja saunapefletti.

Vastuuohjaaja: keskiviikon ryhmässä soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen ja torstain iltaryhmässä Annukka Aarnio

Soveltava vesijumppa mielenterveyskuntoutujille (30min)

Aika: keskiviikkoisin 15.1.–1.4. klo 12.30–13.00 (12 kertaa)

Paikka:  Aurinkosäätiön palvelutalon allas (os. Myllykiventie 5, Naantali)

Hinta: 30€ / henkilö (12 kertaa)

Varusteet: uimapuku, pyyhe ja saunapefletti.

Vastuuohjaaja: soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen

Uutta! Soveltava vesijumppa omaishoitajille ja -hoidettaville 

Aika: keskiviikkoisin 15.1.–1.4. klo 13.45–14.30 (12 kertaa)

Paikka:  Aurinkosäätiön palvelutalon allas (os. Myllykiventie 5, Naantali)

Hinta: 35€ / henkilö / pari

Varusteet: uimapuku, pyyhe ja saunapefletti

Vastuuohjaaja: soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen

Ryhmään mahtuu 6 paria. Ilmoittautuessa omaishoitaja ilmoittaa vain omaishoidettavan kurssille ja lisää lisätiedot kenttään omaishoidettavan sairauden, vamman tai toimintarajoitteen sekä omat tietonsa.

Kävelyfutis-kurssi 10 kertaa

Aika: torstaisin 16.1.-19.3. klo 15.30-16.25.

Paikka:  Suopellon koulun liikuntasali. Esteetön käynti Suopellon koulun takapihan ovesta.

Hinta: 20€ / henkilö

Mukaan: Vaaleat sisäpelikengät, sisäliikuntavarustus, juomapullo

Vastuuohjaaja: jalkapallovalmentaja Telmo Manninen

Kävelyfutis soveltuu matalan aloituskynnyksen sekä pienen loukkaantumisriskin vuoksi hyvin henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve muun muassa liikuntarajoitteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Mukana tarvittaessa oma avustaja. Kirjoita Lisätiedot -kenttään oma toimintarajoite.

Toiminta toteutetaan, jos ilmoittautuneita on vähintään 8. Ilmoittautuminen Kävelyfutikseen Naantalin verkkokaupassa. 

Lisätietoja: Heidi Susanna Suominen, soveltavan liikunnan ohjaaja 040 683 7454, heidisusanna.suominen@naantali.fi

Soveltava ratsastus -kurssi aikuisille 5 kertaa 

Aika: lauantaisin 18.4.-16.5. klo 14.00-14.45

Paikka:  Metsälehdon tila (Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki)

Hinta: 100€ / henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet

Avustaja: Ratsastajalla on oltava joko oma, hevosiin tottunut avustaja mukana tai avustajaa voi tiedustella suoraan tallilta Tiina Gustafsson tiinachoko@gmail.com, 044 9962535. Avustajamaksu 7€/ ratsastaja / kerta. Maksu suoritetaan paikan päällä avustajalle. 

Kurssi on tarkoitettu henkilölle, jolla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve sairauden, liikuntarajoitteen, vamman, elämäntilanteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa.

Avoimet soveltavan liikunnan treffit keväällä 2020

Aika: keskiviikkoisin 15.1., 12.2., 11.3., 22.4. ja 3.6. klo 15:30-16.30

Paikka: Kesti-Maaria (os. Maariankatu 2) ja lähiympäristö. Paikka ilmoitetaan etukäteen.

Vastuuohjaaja: soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen

Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve liikunnassa sairauden, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Mukana saa olla tarvittaessa oma avustaja ja sopii hyvin myös omaishoidettaville ja –hoitajille.

Kokeilemme yhdessä erilaisia sovellettuja liikuntamahdollisuuksia esimerkiksi musiikkiliikunta, sovellettu palloilu, kuntouttava jooga ja ulkoliikuntamuotoja.Toiminnan tavoitteena on kokeilujen kautta löytää yhteinen, arkea tukeva harrastus, liikunnan ilo ja uusia tuttuja. Toiminta on maksutonta, eikä tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

ke 15.1. pienpelejä sekä voima-tasapainorata. Varustaudu sisäliikuntavarusteilla ja juomapullolla.

ke 12.2. ystävänpäivän kunniaksi Ystävänpäivätanssit. Tanssia voi niin yksin kuin ystävän kanssa, ohjattu. Varustaudu sisäliikuntavarusteilla ja juomapullolla.

ke 11.3. Toivekerta

ke 22.4. sään salliessa frisbeegolfia Kirkkopuistossa. Tavataan Kirkkopuistossa ulkokuntolaitteiden luona.

ke 3.6. sään salliessa ulkoilukerta Kirkkopuiston läheisyydessä. Tavataan Kirkkopuistossa ulkokuntolaitteiden luona.

Soveltavaa alppihiihtoa Hirvensalossa maanantaisin klo 18.00-19.00 

Iloski ry järjestää soveltavaa alppihiihtoa maanantaisin klo 18.00-19.00. Välineiden sovitus alkaa vuokraamolla klo 17.30 alkaen. Aloitus yhdessä vuokraamon edestä. 

Yhteystiedot Elina Vermola puh. 050 3200 520 tai  Jaana Engblom puh. 044 062 9674

 

Muut loppukevään ja kesän soveltavan liikunnan toiminnot ja aikataulut päivittyvät näille sivuille kevään aikana.

Tulossa lisäksi

Soveltava kuntosaliopastus. Seuraa ilmoittelua.
 

 

 

Liitteet