Soveltavaa liikuntaa aikuisille

aikuisia jumppaamassa vedessä

Kevät 2022

Kehitysvammaisten palloilu

Huom! Palloilun aloitus siirtyy koronarajoituksien vuoksi. Tilanteen salliessa aloitus ma 31.1.22. 

Maanantaisin 10.1.2022 alkaen klo 15.30- 16.30 Suopellon koulun salissa. Myöhemmin keväällä sään salliessa siirrytään ulos Suopellon kentälle. Sisällä pelaillaan pääasiassa sählyä ja ulkona jalkapalloa. Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille, itsenäisesti tai henkilökohtaisen avustajan kanssa selviäville henkilöille. Hinta 30 €/henkilö. Vastuuohjaajana Telmo Manninen (VG-62).  Ilmoittaudu kehitysvammaisten palloiluun

Soveltava vesijumppa

Huom! Vesijumppien aloitus siirtyy koronarajoituksien vuoksi. Tilanteen salliessa aloitus ke 2.2.22

Soveltava vesijumppa on tarkoitettu mm. henkilölle, jolla on neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta eikä henkilö pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. Vesijumpat Aurinkosäätiön palvelutalon altaassa, Myllykiventie 5.

Keskiviikkoisin 26.1.-13.4.2022 (12 krt). 

Soveltava liikuntaryhmä

Huom! Liikuntaryhmän aloitus siirtyy koronarajoituksien vuoksi. Tilanteen salliessa aloitus ti 1.2.22 

Tiistaisin 18.1.22 alkaen klo 10.00–11.00 Kesti-Maariassa (Maariankatu 2) ja ulkona lähiympäristössä. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintarajoitteen vuoksi pysty osallistumaan yleisesti tarjolla olevaan liikuntatarjontaan. Toimintarajoite voi olla pysyvä tai tilapäinen. 
Tunnilla liikutaan monipuolisesti ja harjoitetaan mm. tasapainoa, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja koordinaatiota osallistujien tarpeet huomioiden. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Hinta 15€. Ilmoittaudu soveltavaan liikuntaryhmään

Soveltavan liikunnan treffit

Treffeillä vietämme yhdessä liikunnallista aikaa ja kokeilemme yhdessä erilaisia sovellettuja liikuntamahdollisuuksia. Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve liikunnassa sairauden, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Mukana saa olla tarvittaessa oma avustaja ja sopii hyvin myös omaishoidettaville ja –hoitajille.

Treffit kerran kuussa klo15.30-16.30 Kesti-Maariassa (Maariankatu 2) ja lähiympäristössä. Toiminta on maksutonta, mutta siihen tulee ilmoittautua etukäteen.

Soveltava ratsastus

Soveltava ratsastus on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisohjauksen tarve. Fyysisen vaikutuksen lisäksi, vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa. 

  • Jatkokurssi on suunnattu niille, jotka ovat jo joskus aiemmin osallistuneet kaupungin järjestämälle kurssille tai joilla on muuten aiempaa kokemusta ratsastamisesta. Kurssi järjestetään lauantaisin 19.3.- 16.4. klo 14.00-14.45 (yht. 5 krt) Metsälehdon tilalla (os. Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki) Hinta: 150 €/ henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet. Ilmoittaudu soveltavan ratsastuksen jatkokurssille
  • Alkeiskurssi on suunnattu niille, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet kaupungin järjestämälle kurssille tai joilla ei ole muutenkaan aiempaa kokemusta ratsastamisesta. Kurssi sopii myös pyörätuolia käyttäville.Kurssi järjestetään lauantaisin 23.4.- 21.5. klo 14.00-14.45 (yht. 5 krt) Metsälehdon tilalla (os. Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki) Hinta: 100 €/ henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet.  Ilmoittaudu soveltavan ratsastuksen alkeiskurssille

Kursseilla on tallin puolesta taluttaja kaikille ratsastajille. Mikäli osallistujalla on lisätarve avustajalle taluttajan lisäksi, ratsastajalla on oltava joko oma, hevosiin tottunut avustaja mukana tai avustajaa voi tiedustella suoraan tallilta Tiina Gustafsson, tiinachoko@gmail.com, 044 9962535. Avustajamaksu 7€/ ratsastaja / kerta, suoritetaan paikan päällä avustajalle.     

Neuromoto

Huom! Aloitus siirtyy koronarajoituksien vuoksi. Tilanteen salliessa aloitus ke 2.2.22

Keskiviikkoisin 12.1.22 alkaen klo 12-12.45 Kesti-Maariassa, Maariankatu 2. Ryhmä sopii hyvin erityisesti varhaisvaiheen muistisairaille sekä reuma- ja lihassairauksia sairastaville henkilöille. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti kehonhallintaa, motorikkaa, lihaskuntoa ja tasapainoa sosiaalista puolta unohtamatta. Hinta 65€ lukukausi tai 95€ lukuvuosi (hinnat sisältävät jäsenmaksun). Yhteistyössä Liikuntaseura Naantalin kanssa. Lisätietoa ja ilmoittautuminen

 

Löydä oma seura- sivusto

Paralympiakomitean Löydä oma seura- sivustolta löytyy valtakunnallisesti urheiluseuroja ja muita toimijoita joissa on jo erityistä tukea tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa.

Tutustu Löydä oma seura-sivustoon

Soveltavaa liikuntaa seudullisesti

Naantalin ja lähikuntien soveltavan liikunnan tarjontaa on koottu yhteiseen  Rajatonta liikuntaa- liikuntaoppaseen. Opas pdf-liitteenä.

 

 

 

Liitteet

Liikunnanohjaaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Yksikkö
47112-Liikuntatoiminta
Matkapuhelinnumero
040 683 7454
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Sivistysvirasto, Tullikatu 11