Soveltavaa liikuntaa aikuisille

aikuisia jumppaamassa vedessä

Kevät 2022

Kehitysvammaisten palloilu

Maanantaisin 31.1.2022 alkaen klo 15.30- 16.30 Suopellon koulun salissa. Myöhemmin keväällä sään salliessa siirrytään ulos Suopellon kentälle. Sisällä pelaillaan pääasiassa sählyä ja ulkona jalkapalloa. Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille, itsenäisesti tai henkilökohtaisen avustajan kanssa selviäville henkilöille. Hinta 30 €/henkilö. Vastuuohjaajana Telmo Manninen (VG-62).  Ilmoittaudu kehitysvammaisten palloiluun

Soveltava tasapaino-ryhmä

Maanantaisin 7.3.- 2.5.22 klo 12-12.45 Kesti-Maariassa (Maariankatu 2). Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joilla on esimerkiksi liikkumisen apuväline käytössä tai heikentyneen tasa-painon kehittämisessä tarvitaan sovellettua harjoittelua. Tunnilla keskitytään tasapainoliikkeisiin, unohtamatta lihaskunnon vahvistamista, Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja. Hinta 15€. Ilmoittaudu soveltavaan tasapainoryhmään

Soveltavan liikunnan treffit

Treffeillä vietämme yhdessä liikunnallista aikaa ja kokeilemme yhdessä erilaisia sovellettuja liikuntamahdollisuuksia. Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve liikunnassa sairauden, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Mukana saa olla tarvittaessa oma avustaja ja sopii hyvin myös omaishoidettaville ja –hoitajille.

Treffit kerran kuussa klo15.30-16.30 Kesti-Maariassa (Maariankatu 2) ja lähiympäristössä. Toiminta on maksutonta, mutta siihen tulee ilmoittautua etukäteen.

Soveltava ratsastus

Soveltava ratsastus on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisohjauksen tarve. Fyysisen vaikutuksen lisäksi, vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa. 

  • Alkeiskurssi on suunnattu niille, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet kaupungin järjestämälle kurssille tai joilla ei ole muutenkaan aiempaa kokemusta ratsastamisesta. Kurssi sopii myös pyörätuolia käyttäville.Kurssi järjestetään lauantaisin 23.4.- 21.5. klo 14.00-14.45 (yht. 5 krt) Metsälehdon tilalla (os. Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki) Hinta: 100 €/ henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet.  Ilmoittaudu soveltavan ratsastuksen alkeiskurssille

Kursseilla on tallin puolesta taluttaja kaikille ratsastajille. Mikäli osallistujalla on lisätarve avustajalle taluttajan lisäksi, ratsastajalla on oltava joko oma, hevosiin tottunut avustaja mukana tai avustajaa voi tiedustella suoraan tallilta Tiina Gustafsson, tiinachoko@gmail.com, 044 9962535. Avustajamaksu 7€/ ratsastaja / kerta, suoritetaan paikan päällä avustajalle.     

Löydä oma seura- sivusto

Paralympiakomitean Löydä oma seura- sivustolta löytyy valtakunnallisesti urheiluseuroja ja muita toimijoita joissa on jo erityistä tukea tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa.

Tutustu Löydä oma seura-sivustoon

Soveltavaa liikuntaa seudullisesti

Naantalin ja lähikuntien soveltavan liikunnan tarjontaa on koottu yhteiseen  Rajatonta liikuntaa- liikuntaoppaseen. Opas pdf-liitteenä.

Liitteet

Liikunnanohjaaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Matkapuhelinnumero
040 683 7454
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Kesti-Maaria, Maariankatu 2