Soveltavaa liikuntaa aikuisille

Soveltavan liikunnan tavoitteena on edistää niiden henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden, toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja heidän liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Ilmoittautuminen toimintoihin alkaa Naantalin verkkokaupan kautta osoitteessa verkkokauppa.naantali.fi tiistaina 10.12.2019 klo 9.00 alkaen, ellei toiminnon kohdalla toisin mainita. Lisätiedot kenttään tulee merkitä sairaus tai vamma, ja miten se vaikuttaa liikkumiseen sekä arkitoimiin. Merkitse myös mahdollinen oma avustaja, joka on mukana. Kurssimaksut ovat henkilökohtaisia, eikä kertoja voi siirtää toiselle henkilölle.

Soveltavan liikunnan toiminnoissa on myös yleisavustajia. Loppukevään ja kesän soveltavan liikunnan toiminnot päivittyvät www.liikkuvanaantali.fi-verkkosivuille alkuvuoden aikana. Toiminnoista tiedotetaan myös Liikkuva Naantali -Facebook-sivuilla, Nasta-lehdessä ja saaristotiedotteissa.

Lisätietoja kaikista soveltavan liikunnan toiminnoista antaa soveltavan liikunnan ohjaaja heidisusanna.suominen@naantali.fi, 040 683 7454. Mikäli ilmoittautumisessa on haasteita, ole yhteydessä!
 

Kevään 2020 soveltavat ryhmät ja kurssit

Kävelyfutis-kurssi 10 kertaa

Aika: to 16.1.-19.3.2019 klo 15.30-16.25.

Paikka:  Suopellon koulun liikuntasali. Esteetön käynti Suopellon koulun takapihan ovesta.

Hinta: 20€ / henkilö

Mukaan: Vaaleat sisäpelikengät, sisäliikuntavarustus, juomapullo

Vastuuohjaaja: jalkapallovalmentaja Telmo Manninen

Kävelyfutis soveltuu matalan aloituskynnyksen sekä pienen loukkaantumisriskin vuoksi hyvin henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve muun muassa liikuntarajoitteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Mukana tarvittaessa oma avustaja. Kirjoita Lisätiedot -kenttään oma toimintarajoite.

Toiminta toteutetaan, jos ilmoittautuneita on vähintään 8. Ilmoittautuminen Kävelyfutikseen Naantalin verkkokaupassa. 

Lisätietoja: Heidi Susanna Suominen, soveltavan liikunnan ohjaaja 040 683 7454, heidisusanna.suominen@naantali.fi

 

Soveltava ratsastus -kurssi aikuisille 5 kertaa 

Aika: la 18.4.-16.5. klo 14.00-14.45

Paikka:  Metsälehdon tila (Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki)

Hinta: 100€ / henkilö sisältäen ohjauksen, taluttajan ja varusteet

Ratsastajalla on oltava joko oma, hevosiin tottunut avustaja mukana tai avustajaa voi tiedustella suoraan tallilta Tiina Gustafsson tiinachoko@gmail.com, 044 9962535. Avustaja on 7€/ ratsastaja / kerta. Maksu suoritetaan paikan päällä avustajalle. 

Kurssi on tarkoitettu henkilölle, jolla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve sairauden, liikuntarajoitteen, vamman, elämäntilanteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa.

 

Soveltavaa palloilua kehitysvammaisille 

Aika: ma 13.1.-27.4. klo 15.30-16.45. Paikalla salissa viimeistään klo 15.45.

Paikka: Suopellon koulun liikuntasali Rimpikuja 4, Naantali. Huom! Kulku Suopellon koulun takapihalta.

Hinta: 30€ / henkilö

Varusteet: vaaleapohjaiset sisäpelikengät, sisäliikuntavarusteet, juomapullo, oma maila ja lasit. Mailan ja lasit saa lainata myös paikan päällä.

Vastuuohjaaja: Telmo Manninen

Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille, itsenäisesti tai henkilökohtaisen avustajan kanssa selviäville henkilöille. Kauden aikana pelaillaan sählyä ja jalkapalloa ryhmäläisten toiveet huomioiden. Kaikki pääsevät pelaamaan! Toiminnan ytimenä on liikunnan ilo ja yhdessä tekeminen. 

 

Soveltava vesijumppa mielenterveyskuntoutujille (30min)

Aika: ke 15.1.–1.4. klo 12.30–13.00 (12 kertaa)

Paikka:  Aurinkosäätiön palvelutalon allas (os. Myllykiventie 5, Naantali)

Hinta: 30€ / henkilö (12 kertaa)

Varusteet: uimapuku, pyyhe ja saunapefletti.

Vastuuohjaaja: soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen

 

Soveltava vesijumppa (45min)

Soveltava vesijumppa on tarkoitettu henkilölle, jolla on neurologinen sairaus, lihassairaus tai tapaturman jälkeinen vamma, josta on pysyvä haitta, eikä hän pysty osallistumaan yleisesti tarjolla oleviin tai yhdistysten järjestämiin vesijumppiin. Paikkana on Aurinkosäätiön palvelutalon allas (Myllynkiventie 5, Naantali), ryhmät kokoontuvat seuraavasti:

Aika: to 9.1.–26.3. klo 19.15–20.00 (12 kertaa) ja ke 15.1.–1.4. klo 13.00–13.45 (12 kertaa)

Paikka:  Aurinkosäätiön palvelutalon allas (os. Myllykiventie 5, Naantali)

Hinta: 35€ / henkilö / kurssi

Varusteet: uimapuku, pyyhe ja saunapefletti.

Vastuuohjaaja: keskiviikon ryhmässä soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen ja torstain iltaryhmässä Annukka Aarnio

 

Uutta! Soveltava vesijumppa omaishoitajille ja -hoidettaville 

Aika: ke 15.1.–1.4. klo 13.45–14.30 (12 kertaa)

Paikka:  Aurinkosäätiön palvelutalon allas (os. Myllykiventie 5, Naantali)

Hinta: 35€ / henkilö / pari

Varusteet: uimapuku, pyyhe ja saunapefletti

Vastuuohjaaja: soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen

Ryhmään mahtuu 6 paria. Ilmoittautuessa omaishoitaja ilmoittaa vain omaishoidettavan kurssille ja lisää lisätiedot kenttään omaishoidettavan sairauden, vamman tai toimintarajoitteen sekä omat tietonsa.

 

Sovellettu tuolijumppa ja istumatanssit 

Aika: ti 14.1.-28.4. klo 10.00-10.45

Paikka: Kesti-Maaria (os. Maariankatu 2)

Hinta: 15€ / henkilö

Vastuuohjaaja: soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen

Ryhmä on tarkoitettu henkilölle, jolla on liikuntarajoite, sairauden vuoksi heikentynyt toimintakyky tai toistuvaa kaatumista. Tunnille voi tulla pyörätuolin sekä oman avustajan kanssa. Tämä päivää piristävä tunti, jossa harjoitetaan monipuolisesti kehonhallintaa, koordinaatiota, lihaskuntoa ja tasapainoa käyttäen tuolia apuvälineenä. Jokainen saa tehdä harjoitteita omista lähtökohdistaan. 

Neuromoto-ryhmä 

Aika:

Paikka:

Hinta:

Vastuuohjaaja:

Ryhmä soveltuu hyvin erityisesti varhaisvaiheen muistisairaille sekä reuma- ja lihassairauksia sairastaville henkilöille. Neuromotossa on vaihtuvat tuntiteemat kuntouttavasta joogasta tanssiin ja lihaskuntoon. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti kehonhallintaa, motoriikkaa, lihaskuntoa ja tasapainoa, sosiaalista puolta unohtamatta.Varusteina sisätossut ja rennot sisävaatteet. Kesti-Maarian osoite Maariankatu 2.

Hinta 40€ (sisältäen jäsenmaksun).

Vastuuohjaajana Heidi Suominen. Toteutetaan yhteistyössä Liikuntaseura Naantalin ja Naantalin terveyskeskuksen kanssa.

 

Soveltava keilaus-kurssi (5 kertaa) Raision Keilailukeskus Ilmoittaudu keilaus-kurssille verkkokaupan kautta tästä 16.8. klo 9 alkaen.

Tutustutaan keilailuun ja opetellaan radalla keilailua ja toimintaa. Kurssi on tarkoitettu henkilölle, jolla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve sairauden, liikuntarajoitteen, vamman, elämäntilanteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Tarvittaessa mukana oma avustaja. 

Aikataulu: torstaisin 26.9, 3.10, 10.10, 24.10, 31.10 klo 17.00-18.00. 

Hinta 22€ henkilö (sisältää ohjauksen, harjoittelun ja kengät). Kurssille mahtuu 10 henkilöä. Raision Keilakeskus Varppeenkatu 24, Raisio.

 

Soveltavan liikunnan treffit Kesti-Maariassa ja ympäristössä

Syksyllä treffataan keskiviikkoisin 11.9., 16.10., 13.11. ja 4.12. klo 15:30-16.30. Kesti-Maarian osoite Maariankatu 2.

Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve liikunnassa sairauden, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Mukana saa olla tarvittaessa oma avustaja ja sopii hyvin myös omaishoidettaville ja –hoitajille.

Kokeilemme yhdessä erilaisia sovellettuja liikuntamahdollisuuksia esimerkiksi sovellettuja pelejä, Erkkajooga® eli sovellettua joogaa, musiikkiliikuntaa ja ulkoliikuntamuotoja. Myös ryhmän toiveet huomioidaan.

Toiminnan tavoitteena on kokeilujen kautta löytää yhteinen, arkea tukeva harrastus, liikunnan ilo ja uusia tuttuja.

Toiminta on maksutonta, ei ennakkoilmoittautumista treffeille. Vastuuohjaajana soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen.

 

Tulossa lisäksi syksyllä

Kävelyfutista, joka soveltuu matalan aloituskynnyksen sekä pienen loukkaantumisriskin vuoksi hyvin henkilöille, joilla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve muun muassa liikuntarajoitteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Kuntosaliryhmistä ilmoitetaan erikseen. Seuraa ilmoittelua.
 

 

Soveltavaa Alppihiihtoa
Yhteistyökumppanimme Iloski ry. järjestää soveltavan alppihiihdon harjoituksia aisti-, kehitys- ja liikuntavammaisille sekä avustajien koulutusta sekä Turun seudulla. Viikkotreenit Hirvensalon rinteillä tiistaisin klo 17:30 hiihtokauden loppuun asti. Lisätietoja www.iloski.fi