Äitiysneuvola

Äitiysneuvolan asiakaskortti pöydällä

Toimipaikat ja ajanvaraus

Äitiysneuvolan tavoitteena on edistää tulevien vanhempien sekä sikiön ja vastasyntyneen lapsen terveyttä ja hyvinvointia. Neuvola auttaa vanhempia valmistautumaan vanhemmuuteen ja lapsen tuomiin muutoksiin perheessä sekä edistää terveellisiä elintapoja. Tavoitteena on saada molemmat vanhemmat neuvolaan ja kohdata heidät yksilöinä, vanhempana ja puolisoina.

Neuvolasta annettava tuki suunnataan koko perheelle, erityistä huomiota kiinnitetään parisuhteeseen ja vanhemmuuteen. Äitiysneuvolan tehtävänä on edellisten lisäksi synnytykseen valmentaminen, raskausajan pulmien tunnistaminen ja tarvittaessa äidin jatkohoidon järjestäminen. Perheiden luo tehdään tarvittaessa kotikäyntejä.

Raskaudenseurantaan on käytössämme sähköinen äitiyskortti.

Ota yhteyttä äitiysneuvolaan, kun kuukautisesi ovat jääneet pois ja olet tehnyt positiivisen raskaustestin. Raskaustesti tehdään aamuvirtsasta. Apteekkien raskaustestit ovat yhtä luotettavia kuin laboratoriotestit.

Naistenklinikalla Turussa tehdään sikiöaikaiset seulonnat, hoidetaan riskiraskauksia eli perussairaita odottajia sekä raskausajan erityistilanteita sekä synnytykset.

Lisätietoa raskaudesta ja raskausajasta

Asiasanat

Lapsiperheet
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Isyyden vahvistaminen
Lapsen saaminen
Parisuhde
Neuvolapalvelut