6.2.2022

PERUTTU: Folke Gräsbeckin Pianomatinea "Talvikuva"

Kuva
Folke Gräsbeck

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
6.2.2022
Aika
klo 15.00
Sijainti
Kristoffer-sali

Opintie 2
21100 Naantali

google_maps
Järjestäjä
Naantalin musiikkiopisto
Ota yhteyttä
Paula Neuvonen
Yhteyshenkilön puhelinnumero
0447334651
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Hinta
Liput 20 €
Opiskelijat, alle 18-vuotiaat 15 €

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman kuvausteksti

Päivitys 17.1.2022: Konsertti siirtyy myöhempään ajankohtaan. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Kansainvälisesti tunnettu huippupianisti Folke Gräsbeck vierailee Naantalissa konsertoiden 6.2.2022 Kristoffer-salissa. Konserttiohjelmassa kuullaan mm. Beethovenin Waldstein-sonaatti, Chopinin fantasiaimpromptu, b-molli scherzo, Palmgrenin meri ja Sibeliukselta Jokamiesmusiikkia.

Valikoima Beethoven-Palmgren-Sibelius-Chopin tarjoaa läpileikkauksen sekä eurooppalaista standard-ohjelmistoa että kotimaista pianomusiikkia. Nimikkokappale Talvikuva on Jean Sibeliuksen, ja hänen tuotannostaan kuullaan vielä harvinaiset Jokamies-kokoelma ja Kolme marssia. Palmgren oli Suomessa huomattava impressionisti, mikä kuuluu esim. kappaleessa Sumuhahmoja, kun taasen maineikas, raivoisa Meri on miltein ekspressionistinen. Folke Gräsbeck on Beethovenin seitsemännen polven oppilas, ja hän kertoo mielellään esittävänsä Beethovenin musiikkia. Naantalissa kuullaan kuuluisa Waldstein-sonaatti. Chopin esitti usein mielellään 2. Scherzonsa, joka päättää konsertin.

Pianotaiteilija, musiikin tohtori Folke Gräsbeck on menestynyt ja omistautunut erityisesti Jean Sibeliuksen sävellysten esittäjänä ja levyttäjänä. Hän on esittänyt 398 Sibeliuksen noin 600 sävellyksestä, niistä 90 kantaesityksinä. Hän on niittänyt mainetta kansainvälisillä konserttilavoilla sekä Sibelius-levytyksillä, joita on kertynyt yli 50:n cd-levyn verran. Gräsbeckin Sibelius-äänitteet ovat voittaneet arvostettuja kansainvälisiä palkintoja.

Lipunmyynti: Aukeaa myöhemmin Naantalin kaupungin verkkokaupassa ja tuntia ennen ovelta

Asiasanat

Musiikki
Kanta-Naantali