Birgittakodin kuntouttava päivätoiminta siirtyy uusiin tiloihin osoitteeseen Tullikatu 16

Uutiset
Tullikatu 16:sta laatoitettu rakennus pimeänä iltana.

Birgittakodin kuntouttava päivätoiminta aloittaa keskiviikkona uusissa tiloissa Tullikatu 16:sta, entisen Säästöpankin tiloissa. Uusia tiloja tarvittiin toiminnan järjestämiseen koronaepidemian vuoksi. Normaalitilanteessa kuntouttava päivätoiminta toimii Birgittakodissa, mutta koronatilanteen vuoksi ulkopuolisten ihmisten määrää rajoitetaan ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä turvallisuuden takaamiseksi.

Keväällä kuntouttava päivätoiminta oli tauolla, ja syksyllä toimintaa alkoi pienimuotoisesti Tuulensuunkatu 8:ssa. Siellä tilat olivat kuitenkin käytössä vain kolmena päivänä viikossa. Syksyn aikana toiminnalle on kartoitettu useita tiloja eri puolilta Naantalia.

Palvelukodin johtaja Katja Suuronen kertoo, että toiveena oli löytää suhteellisen esteettömät tilat, jonne asiakkaiden on helppo tulla. Tärkeää oli myös, että kuntouttava päivätoiminta voi toimia samoissa tiloissa ja jokaisena arkipäivänä. Nyt uusissa tiloissa toiminnan laajentuessa kolmesta päivästä viiteen päivään voidaan toimintaa tarjota entistä useammille asiakkaille.

Kuntouttavaa päivätoimintaa järjestetään pienryhmissä kokoontumisrajoitukset huomioon ottaen ja koronatilanteeseen liittyviä ohjeistuksia noudattaen.

– Koronatilannetta seurataan kaupungilla tarkasti ja arvioidaan toiminnan järjestämisen turvallisuutta. Kuntouttavaa päivätoimintaa on haluttu kuitenkin tässäkin tilanteessa mahdollistaa, sillä se on merkityksellistä ikäihmisille, Suuronen toteaa.

Kuntouttava päivätoiminta toimii Tullikadulla ainakin kevään 2021 ajan.

Kuntouttavan päivätoiminnan tavoitteena on tukea asiakkaan yksilöllisiä voimavaroja ja kotona selviytymistä mahdollisimman pitkään. Toiminta tukee asiakkaiden tavoitteellista arkikuntoutusta yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa ja sen tärkeä tavoite on siirtää muiden palveluiden tarvetta myöhäisemmäksi sekä tukea omaishoitajien jaksamista. Toiminta on suunnattu yli 65-vuotiaille kotona asuville naantalilaisille.

Päivitetty viimeksi
12.1.2021 16:08

Asiasanat

Ikäihmiset
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Vanhusten palvelut
Ensiapu ja päivystys