Kaupungin kuntosalit ja talviuintipaikkojen pukuhuoneet avautuvat 22.2. – muut rajoitukset jatkuvat 7.3. saakka

Uutiset
Aikuisten kuntosaliharjoitteluun liittyviä suosituksia on höllennetty. Myös talviuintipaikkojen pukuhuoneet avautuvat Naantalissa.
Nunnalahden uimarannan laituri vie avannolle, luminen maisema.

Tiistaina 16.2. kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on jatkanut voimassa olevia koronan leviämisen estämiseksi annettuja suosituksia 7. maaliskuuta saakka, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) kertoo tiedotteessaan. Varsinais-Suomi on yhä leviämisvaiheessa, joten maskisuosituksesta, kokoontumisrajoituksista tai maksimaalisista etätyösuosituksista ei voida luopua.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi, että aikuisten yksilöllisen sisäliikunnan suosituksia voidaan keventää maanantaista 22. helmikuuta alkaen. Käytännössä linjaus koskee esimerkiksi kuntosaleja ja talviuintipaikkojen pukuhuoneita.

Ryhmän suosituksena on, että asiakasmäärä rajoitetaan ainakin puoleen tilan sallimasta maksimista ja että liikuntatilaa asiakasta kohden varataan riittävästi niin, että kahden metrin turvaväleistä voidaan huolehtia. Asiakkaiden suositellaan käyttävän maskeja myös liikuntasuorituksen aikana.

Suositukset otetaan käyttöön myös Naantalin kaupungin liikuntatiloissa 22.2.2021 alkaen. Kuntosalit Maijamäessä, Suopellossa ja Rymättylässä avataan niin, että henkilömäärä tiloissa on rajattu maksimissaan 50 % normaalista.

Kaikkia kuntosalikäyttäjiä kehotetaan noudattamaan tiloissa hygieniaohjeita ja huolehtimaan turvaväleistä, jotta koronatartunnoilta ja -altistumisilta voidaan välttyä ja kuntosalit pitää avoinna.

Myös Nunnalahden ja Taimon uimapaikkojen pukuhuoneet avataan 22.2. alkaen.

Aikuisten sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäliikuntaa ei edelleenkään sallita. Sen sijaan Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä väljensi aikuisten ulkona tapahtuvan pienryhmäliikunnan suosituksia: ensi viikosta alkaen aikuisten korkeintaan 10 henkilön ryhmäliikuntaa voidaan järjestää ulkona. 

Naantalissa Karvetin kentällä ja muilla kaupungin ulkoliikuntapaikoilla on mahdollista järjestää aikuisten pienryhmätoimintaa 22.2. alkaen, turvaväleistä huolehtien.

Suositukset ja rajoitukset jatkuvat

Muut aiemmin annetut rajoitukset jatkuvat myös Naantalissa 7.3.2021 saakka. Naantalin kaupungin tiloissa on huolehdittava turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Tiloissa suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Naantalin opiston lähiopetuksen keskeytys jatkuu 7.3.2021 saakka, jonka aikana opisto ei järjestä lähiopetusta aikuisille. Opiston kevättyökausi jatkuu 13.6.2021 saakka. Opetusta siirretään edelleen mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen.

Lasten ja nuorten kuvataidekoulun opetus ja lasten kurssit jatkuvat normaalisti enintään 10 oppilaan opetusryhmissä.

Myös nuorisotiloissa noudatetaan 10 hengen kokoontumisrajoitusta. Karvetin monitoimitalon nuorisotila on edelleen mahdollista varata oman, max. 8 hengen ryhmän käyttöön 1–1,5 tunniksi/ilta. Paikalla nuokkarissa on myös nuoriso-ohjaaja. Nuorisotiloissa on kasvomaskisuositus, ja maskeja on tiloissa tarjolla.

Naantalin kirjastojen toiminta jatkuu samoilla suosituksilla. Pikainen, maksimissaan 15 minuuttia kestävä asiointi kirjastoissa on mahdollista. Tietokoneet ja tulostimet ovat käytössä vain välttämättömään ja pikaiseen asiointiin. Lehdet eivät ole luettavissa kirjastojen toimipisteissä eivätkä Tullikadun Naantalin Aurinkoisen kahvilassa.

Kirjastot ovat auki normaaleina palveluaukioloaikoina, mutta pääkirjaston omatoimiaika ei ole käytössä. Ryhmäkäynnit ja tapahtumat on peruttu kirjastoissa toistaiseksi.

Naantalin perusopetuksessa on edelleen maskisuositus voimassa 4.–9.-luokkalaisille.

Päivitetty viimeksi
17.2.2021 12:40

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu
Ensiapu ja päivystys