Käyttökelpoisen tavaran vastaanotto mukana osassa Lounais-Suomen Jätehuollon Siiran pysähdyksiä – Rannikon Siiraan voi piipahtaa myös veneellä

Uutiset
Osalle Lounais-Suomen Jätehuollon liikkuvan lajitteluaseman Siiran pysähdyksistä voi kuluvan vuoden aikana tuoda myös käyttökelpoista tavaraa. Kesällä lanseerataan Rannikon Siira, johon voi tulla vaikka veneellä.
Vihreän jäteastian kyljessä on tarra, jossa lukee Lounais-Suomen Jätehuolto.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Turun Ekotorin Ohituskaista uudelleenkäyttöön -vastaanotto on tänä vuonna mukana osassa LSJH:n liikkuvan lajitteluaseman Siiran pysähdyksiä. 

– Ohituskaistalle voi tuoda uudelleenkäyttökelpoista tavaraa samalla, kun tuo jätteitä Siiraan. Turun Ekotorin työntekijät arvioivat, mitkä tavaroista voidaan vastaanottaa Ohituskaistalle, kertoo LSJH:n projektisuunnittelija Kaisa Jussila

Ohituskaista on mukana Naantalissa Röölän pysähdyksillä 11.6. ja 16.7. sekä Velkuan pysähdyksillä 23.7. ja 13.8.

Siiran Ohituskaistalle voi tuoda esimerkiksi vielä hyväkuntoisia kalusteita, pyöriä ja pientavaraa. Hyväkuntoiset tavarat jatkavat matkaansa Turun Ekotorin myymälöihin, mistä ne päätyvät uudelleenkäyttöön uusille omistajille. 

– On tärkeää, että vielä ehjä tuote tai materiaali jatkaa elämäänsä, eikä joudu jätteeksi ennen aikojaan, toteaa Jussila. 

Rannikon Siiraan voi tulla veneellä

Kuluvana vuonna LSJH:n palveluvalikoimaan lisätty Rannikon Siira on luotu palvelemaan saaristossa asuvia ja oleskelevia. 

– Rannikon Siira pysähtyy nimensä mukaisesti merenrannalla, joten sinne on mahdollista tuoda jätteitä myös veneellä, kertoo LSJH:n palveluasiantuntija Janne Penttinen

Kuten liikkuva lajitteluasema Siira, myös Rannikon Siira ottaa vastaan samoja jätteitä kuin LSJH:n kiinteät lajitteluasemat. Siiraan voi tuoda maksutta esimerkiksi kodinkoneita, metalliromua, kotitalouksien vaarallisia jätteitä, puujätettä, pakkausjätteitä sekä poistotekstiiliä. Maksua vastaan Siiraan voi tuoda kaikenlaista siivous- ja rakennusjätettä sekä pehmustettuja huonekaluja. 

Siira ei ota vastaan turvallisuussyistä maatalouden vaarallisia jätteitä, nestekaasupulloja tai asbestia sisältävää jätettä. Ne on vietävä jollekin LSJH:n kiinteistä lajitteluasemista.  

Rannikon Siira pysähtyy Naantalissa Rymättylän Röölän sataman Rinki-ekopisteellä 11.6. ja 16.7.

Kaikki Siiran aikataulut osoitteessa: www.lsjh.fi/tapahtumakalenteri

Ohituskaista uudelleenkäyttöön -hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Hanketta rahoittavat lisäksi sen toteuttajat. 

Tiedote: LSJH

Päivitetty viimeksi
5.4.2024 13:40

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Jätehuolto