Koronaepidemian kiihtymisvaiheen suositukset käyttöön Naantalissa

Uutiset
Nainen laittaa kertakäyttöistä kasvomaskia kasvoilleen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen ohjausryhmä on 6.10. määritellyt koko sairaanhoitopiirin olevan tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa. Laboratoriovarmennetut koronavirustartunnat ovat kuitenkin toistaiseksi edelleen painottuneet Turkuun.

– Naantalissa epidemiatilanteen voidaan todeta edelleen olevan suhteellisen rauhallinen. Mikäli sairaanhoitopiirissämme tapausten ilmaantuvuus edelleen jatkaa voimakasta nousuaan, on todennäköistä, että myös Naantalissa koronavirustartuntojen määrä nousee lähiviikkojen aikana, toteaa ylilääkäri Kristian Kallio.

Kaupungin tiloihin maskisuositus

Kaupungin tiloissa noudatetaan THL:n suositusta kasvomaskin käytöstä epidemian kiihtymisvaiheessa. Kasvomaskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa 1–2 metrin turvaväliä ei voida noudattaa. Suositus koskee esim.

  • kirjastoja
  • museoita ja gallerioita
  • juhlasaleja
  • nuorisotiloja
  • liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettäviä tiloja (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat). Tarkempia ohjeita salien käyttäjille on tulossa liikunnan verkkosivulle.

Maskisuosituksia sovelletaan Naantalin lukiossa sekä musiikkiopistossa ja Naantalin opistossa yli 15-vuotiaille opiskelijoille.

Kaupungin tiloissa tapahtumia ja tilaisuuksia järjestävien tahojen on hyvä ottaa huomioon tapahtumia suunniteltaessa, että epidemiatilanne voi muuttua, ja varautua järjestämään tapahtuma toisella tavalla.

Kaupungin toimielinten kokoukset pidetään pääsääntöisesti etänä. Valtuuston kokouksien yleisöä rajoitetaan ja kokoukset näytetään suorana lähetyksenä verkossa.

Tavoitteena on, että kaupungin palvelut ja toiminnot jatkuvat ennallaan. Mikäli palveluissa tapahtuu muutoksia koronatilanteen vuoksi, siitä tiedotetaan erikseen. Muutoksia päivitetään kaupungin verkkosivuille naantali.fi/korona.

Päivitetty viimeksi
7.10.2020 16:06

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys