Presidenttipari perheineen saapui Kultarantaan

Uutiset
Tasavalla presidentin kesäasunnon, Kultarannan tornissa liehuu Suomen lippu kesäpäivänä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio perheineen siirtyivät kesävirka-asunnolle Kultarantaan perjantaina 4. kesäkuuta 2021. Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee pääosin Kultarannassa.

Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on toiminut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922 lähtien. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan kaunis muotopuutarha on yksi Naantalin päänähtävyyksistä, joka ihastuttaa vierailijoita kukkaloistollaan, suihkulähteillään ja kauniilla paviljongeillaan vuodesta toiseen.

Kesäaikana yleisö voi tutustua Kultarannan puutarhaan ja veistosnäyttelyyn perjantaisin kello 18–20. Lisäksi Visit Naantali järjestää opastettuja kierroksia puistoalueelle 8. kesäkuuta alkaen. Puiston aukiolo ja opastetut kierrokset toteutetaan voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset huomioiden. Lisätietoa Kultarannan puutarhan opastetuista kierroksista ja poikkeuksista aukioloaikoihin löytyy Naantalin matkailun verkkosivuilta. 

Puutarhan kesänäyttely esittelee kotimaisen veistostaiteen eläinaiheita

Kultarannan puutarhassa avataan kesäkuun alussa veistosnäyttely Kohtaamisia. Näyttely esittelee kotimaisen veistostaiteen eläinaiheita viime vuosisadan alkupuolelta nykypäivään. Näyttely järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa. Lisätietoa veistosnäyttelystä Kordelinin säätiön verkkosivuilta.

Näyttelyn taiteilijat ovat Emil Cedercreutz, Timo Heino, Viktor Jansson, Matti Kalkamo, Veikko Myller, Jussi Mäntynen, Taru Mäntynen, Pirkko Nukari, Heli Ryhänen ja Jenni Tieaho.

Toivotamme presidenttiparille aurinkoista kesää!

Kaupunki ei järjestä perinteistä presidenttiparin vastaanottotilaisuutta Vanhankaupungin rannassa tänä vuonna koronavirustilanteesta johtuvien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Naantalin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Aho, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jan Lindström ja kaupunginjohtaja Jouni Mutanen toivottavat presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion perheineen tervetulleeksi Naantaliin kesäviettoon ja toivottavat hyvää ja levollista kesää.
 

Kuva: Matti Porre / tasavallan presidentin kanslia

Päivitetty viimeksi
4.6.2021 16:14

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Matkailu