Uusien asukkaiden tervetulotilaisuutta vietettiin Muumimaailmassa viikonloppuna

Uutiset
Naantalin kaupungin uusien asukkaiden tervetulotilaisuutta vietettiin sunnuntaina 12.6. Muumimaailmassa. Tilaisuus järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja paikalla oli noin 180 uutta naantalilaista, jotka olivat muuttaneet Naantaliin ajalla 1.3.2021–31.3.2022. 
Hymyilevä pieni tyttö tanssahtelee Nipsu-hahmon kanssa. Kuvan päällä Onnellinen aurinko -elementti.

Sunnuntaiaamupäivän aikana asukkaat pääsivät tutustumaan kaupungin vapaa-ajanpalveluiden ja varhaiskasvatuksen toimintaan sekä Naantalin asuntomessuihin. Osallistujat saivat myös varhaiskasvatuksen lähes tuhannen lapsen tekemiä postikortteja, joissa toivotettiin uudet kaverit tervetulleiksi.

Kaupunginjohtaja Laura Leppänen piti tervetulopuheen yhdessä Muumien kanssa uusille asukkaille. Leppänen nosti puheessaan esiin lasten antamia vinkkejä Naantalin parhaista kohteista. Näitä olivat esimerkiksi metsät ja laavut, kirjaston lastenosasto, puistot, leikkipuistot sekä monet liikuntapaikat.

Tapahtumassa saatiin lisäksi nauttia Muumien pitämästä lavaohjelmasta. Pienemmälle väelle Muumien halaaminen tilaisuuden lopussa saattoi kuitenkin olla tilaisuuden parasta antia.

Tapahtuma sujui hyvin, ja osallistujilta saatiin positiivista palautetta.

– Naantali on Muumimaailman kotikaupunki, ja oli hienoa tänä vuonna toivottaa uudet asukkaat näin tervetulleeksi. Tapahtumassa oli kesäinen ja lämmin tunnelma, ja jatkoa toivottiin myös ensi vuodelle. Ohjelma oli tänä vuonna suunniteltu pitkälti lasten ehdoilla, mutta saimme hyviä ideoita myös varttuneemman väen ohjelmaksi tulevaisuuden varalle, kertoo kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

Tapahtuma on osa Naantalin kaupungin yhteistyötä Moomin Characters Oy Ltd:n kanssa. Kesästä 2021 lähtien Naantalin kaupunki on ollut virallisesti Muumimaailman kotikaupunki.

Muumipeikko ja kaupunginjohtaja Laura Leppänen lavalla.
Kaupunginjohtaja Laura Leppänen toivotti uudet asukkaat tervetulleeksi Naantaliin yhdessä Muumien kanssa.
Pieni tyttö tervehtii Nipsu-hahmoa.
Muumihahmojen tervehtiminen oli suosittu ohjelmanumero pienten kävijöiden keskuudessa.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
13.6.2022 15:48

Asiasanat

Lapsiperheet
Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö